• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BERUSKA_CA: Díky moc za tu knížku. Čtu to jedním dechem. Je skvělá. Snad se mi to podaří. Jsem asi lehce ot, tak pardon.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    ELIZHANNAH:

Ted jsem to našla, je to ten název jak píše Beruška, je běžně na netu ke stažení v češtině. Dokonce jsem našla konverzaci od kamarádky.

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH: Easy way to stop smoking, Allen Carr. Nevim co maji ostatni, ja stahla tohle. Ma to tak 100stranek a bud to jeste nedocetla nebo taky bude mezi tema 3%, nebo kolik se uvadi, co to prekourilo.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANYSA: jak se ta knížka jmenuje?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BERUSKA_CA: to je skvela knizka knizka! Znam. Tri mi kolegove ji prekourili. Obcas na to vzpominame a vzdycky nas to pobavi. :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    MADIETTA: Zase na druhou stranu, svalová paměť fakt funguje a za měsíc jsi zpátky na 24kg.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    BERUSKA_CA: Mam ve svém okolí dva lidi, kteří přestali opravdu kouřit, z toho jedna normální holka, ale (!) jedem Ukrajinec, který dělal na stavbách, 40 let, hulil 2-3 krabičky denně, kouřilo se i po práci pořád, žil příště věčně pod tlakem kouře a je to už asi 18 let a od té doby si nezapálil. A to si tu knížku nechal vytisknout z hecu, když jsem ji nesla te kamarádce. A jeho čeština v té době byla o dost horší. Proste samé indicie k selhání. A nedal si nikdy ani ldyz jsme na pivu a ja, sváteční kuřačka ( co má jednu krabičku na zimu na plesy a druhou na léto ke grilu) jsem šla vyškemrala cigaretu od obsluhy, ani tehdy nechce.
    Asi se podívám, zda tu knihu nemam po těch letech ještě v PC a nezaměním slovo cigareta za “sladkosti” :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: To mi samozřejmě zabírá taky, ale chtěla bych se zkusit zbavit toho kouzla zakázaného ovoce. V nejhorším se to nepodaří, ztratit celkem nemám co, přinejhorším mi bude blbě a půl kila z toho přiberu. To je celkem snesitelné riziko.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Stahla jsem kolegyni knizku, ktera prej odnauci kourit kazdeho. Nabada behem cteni pokracovat a u toho se dozvidas, jakej je to hnus, co to dela a proc clovek nemuze prestat. Pak te to vyzve k posledni cigarete a ty uz jsi rozhodnuta, ze je posledni a melo by to prejit.
    Tak si u toho treba pust neco “motivacniho” na YT, aby se popohnalo rozhodnuti se na to vykaslat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Měla bych chuť na další už zítra. Mně pomáhají kalorické tabulky v tom, že když vidím, kolik bych toho do sebe nacpala, tak ten pytlík, když už si ho koupím, nesním celý, ale rozdělím si to.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: soucítím. Já jsem konečně, po víc než roce, dokázala jakžtakž dostat pod kontrolu svůj tenisový loket. A začala jsem zase cvičit. Všechno se v průměru posunulo o dva roky zpátky. Co jsem zvládala s koulí 24 kg, dělám horkotěžko s 16. A podobně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: tak bacha na tu sůl v tom... Netuším, jak velký je třeba největší koupitelný pytlík chipsů a kolik v tom může být soli, ale asi víc než doporučená denní dávka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jsem zahájila brambůrkový experiment. Sežrala jsem celý pytlík na posezení a teď asi o tři hodiny později mám pořád ještě pocit, že už nechci chipsy v životě ani vidět. To samozřejmě nevydrží, ale dobrej začátek. Ještě tu jsou další tři pytlíky, pokud mi je samozřejmě nesežere místní mládež.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KRISKA: “Hubenost za kazdou cenu” - byla jsem na svatbe a nevesta mela parametry modelky. Vysoka a velice hubena. Kdyz se chlapi trochu napili (slivovice tekla jeste pred obradem), tak se shodli, ze tohle je proste moc a pokukovali po o dost normalnejsich zenach. Tot stret s realitou.
    KURE
    KURE --- ---
    GALE: plánuju to před sprchou. ale diky za zkušenost. uvidim jak mi to vubec pujde pichnout.
    GALE
    GALE --- ---
    KURE: Moje zkušenost: večer po sprše je to lepší. Přeci jen se může objevit kapička krve a může ti ušpinit oblečení. A zrovna když to nejmíň potřebuješ, napíchneš žilku a máš modřinu. Do rána se to částečně vstřebá.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: jo to mě vždycky otravovala taková babka, že mám zhubnout, to jsem měla tehdy 80 a vyprávěla mi, jak se živí jenom salátem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    k tomu me napada, ze lide co jedou na "hubenost" celej zivot, ne na nejakou udrzitelnou a pouzitelnou vahu, i kdyby treba nadvahu, tak pak ve stari o to rychleji asi ztraceji svalstvo a mnohem hur to telo i zvlada i operace a rehabilitace a navrat do normalu, pac podvyziveny 30. let telo je neco uplne jinyho nez v 70...

nerikam lidi, co maj tu eterickou kostru a at delaj co delaj, sou jak elfove... ale spis myslim ty, co se celej zivot snazi za kazdou cenu udrzet perfektni telo a evidentne to muze drzet lidi i v 80 ze nesmi moc jist, aby nepribali...

kamarad ma ted maminku v kritickym stavu po operaci a je to pro me prvni setkani s tim, ze clovek v 80 fakt porad resi, co ji a jak vypada... nejak mi to prijde "normalni" v to veku treba 15-60 (puberta, svatba, deti, menopauza) ale nikdy sem si plne neuvedomila, ze pubertacka s PPP taky jednou zestarne...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    k tomu me napada, ze lide co jedou na "hubenost" celej zivot, ne na nejakou udrzitelnou a pouzitelnou vahu, i kdyby treba nadvahu, tak pak ve stari o to rychleji asi ztraceji svalstvo a mnohem hur to telo i zvlada i operace a rehabilitace a navrat do normalu, pac podvyziveny 30. let telo je neco uplne jinyho nez v 70...

nerikam lidi, co maj tu eterickou kostru a at delaj co delaj, sou jak elfove... ale spis myslim ty, co se celej zivot snazi za kazdou cenu udrzet perfektni telo a evidentne to muze drzet lidi i v 80 ze nesmi moc jist, aby nepribali...

kamarad ma ted maminku v kritickym stavu po operaci a je to pro me prvni setkani s tim, ze clovek v 80 fakt porad resi, co ji a jak vypada... nejak mi to prijde "normalni" v to veku treba 15-60 (puberta, svatba, deti, menopauza) ale nikdy sem si plne neuvedomila, ze pubertacka s PPP taky jednou zestarne...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: nejhorší jsou ty drastické váhové propady u starších lidí. Celoživotně tlustá teta na onkologické léčbě okolo 70 let rapidně zhubla (asi 30 kg) a už se z toho nevyhrabala. Lékaři prohlásili, že celkový kolaps organismu.
    Její o 20 let mladší souputnice to zhubla stejně, ale půl roku po léčbě má váhu zpátky a zas jede jak lokomotiva.
    Ale ta fáze jak na nich obou visela kůže a byly hrozně slaboučké byla děsivá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam