• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    BEBERA: zjistim
    KUATO: po zime padesat a letos aspon osmdesat :-)

A DOST! Test medů - Pořad: A DOST!, Video na Stream.cz (ID: 682591)
    http://www.stream.cz/video/682591-a-dost-test-medu
    dtest medu
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    XFLARE: a jakou linii jste kupovali? Na strankach Sedlacka ani Dolu jsem nic nenasla.
    KUATO
    KUATO --- ---
    XFLARE: uz jste na tech 70 vcelstvech, jak jste planovali?
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    BEBERA: my brali loni od sedlacka a z DOLu F1 a nejsou tak dobry jako ty nase, takze budem delat jenom svoje, nase jsou hodny a silny a litaj brzo, ty koupeny jsou nejsou tak silny a na jare vylitavaj pozdeji, coz pro nasi lokalitu neni dobre, ale uvidime jeste na konci sezony a pres zimu, jak to s nima bude vypadat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BIDAK: na me musis cesky :) jinam to je no..ale tak na zastrelenou tem co si myslej ze mi muzou zasirat a znecistovat zivotni prostredi, vzduch, vodu, jidlo. hlavne to je kratkozraky, jakmile znecistis jakoukoliv z techto veci tak na to vzdycky dojedes. zeptej se vcel ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ve Včelařství pár čísel zpět byl o GMO plodinách ve vztahu ke včelám článek a ten chlapík byl pro jejich používání. Prý je to čistější než v současnosti používané postřiky a i pro včely šetrnější. Pak tam řešil i škodlivost pro člověka, která je prý v porovnání se současnými postřiky taky minimální. Psal to nějaký profesor a expert na danou problematiku a celkem se tam obouval do různých zelených aktivistů, že tomu pořádně nerozumí a pracují s neúplnými informacemi, které překrucují tak, aby se jim hodily do krámu...

Jelikož do toho sám nevidím, tak jen předávám přečtenou informaci bez hodnocení, jestli je to tak či onak.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Kupujete nekdo slechtene matky? Jakou linii preferujete a proc? Prisly mi podle vlastnosti docela sympaticke vigorky, ale jestli tomu rozumim dobre, pokud nekoupim primo inseminovanou matku, kupuju uz F1 matku a kdyz se mi pristi rok nebo za dva roky vyroji a necham tam mladou, bude to uz F2 matka a ty uz pry jsou agresivni a bodave...Vcely mame na zahrade a budou tam behat dve male deti, tak bych potrebovala nejake mirnejsi holky...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OGMIOS: Hele, tady jsi OT. Pokud máš zájem najdi si klubík k tématu a tam se o tom můžeme pobavit. Podle toho co píšeš, skoro vůbec nevíš o čem mluvíš, tak by to za nějakou debatu stálo.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: to je sice pravda jenze jestli to ej z prirody tak to doslo evoluci tam kde to je a nedoslo to tam samo takze vse okolo melo cas se tomu prizpusobit=vyvijet se s tim. tudiz to ma sve misto. to ze ted prijdeme a udelame takovou nebo takovou gmo rostlinu, tento spoelcny vyvoj narusi. my jako lidstvo jsme velice kratkozraci, obzvlaste s tou nasi zapadni mysli, takze vidime prdlajs kde se ten umely zasah projevi a proto jsem proti gmo. si myslim ze to je jen dusledek lobistiky ze lidi rikaj ze to budeme potrebovat. vec se ma tak ze desne plytvame, takze spis nez delat gmo by se melo zeefektivnit to jak nakladame s tim co mame. taky zacit pestovat ciste. zadam snad prilis moc? :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: az jednou kolonizujeme mesic a dalsi (coz nemusi tak dlouho trvat. myslim, ze nase generace se toho jeste dozije - toho mesice aspon), tak budeme potreboval, aby se dalo vypestovat jidlo jinak, nez jsme ted zvykli.

zrovna co se tyce pestovani GMO kukurice - casto jsme sbirali a rucne vylupovali kukurici a pomerne casto se v ni vyskytuje plisen. obzvlaste, kdyz je chladnejsi a vlhky rok. nekdy je to treba kazda pata az desata siska, ktera je malo az hodne zasazena. neni jak to z toho prumyslove selektivne dostat, rucne to zasazene misto mines, ale strojove ne. GMO kukurice co jsem cetl se slechti mimo jine na rezistenci proti plisni. kdyz je neco z prirody, neznamena to, ze te to nemuze zabit, nebo ti poskodit zdravi.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: to je blbost ze bychom to nekdy potrebovali. spis nam to nasere na hlavu tyhle gmo. jde o to ze lidi dneska chtej mit vsechno na porucenou. porucime vetru desti. ja se nechci vylecit ja chci pilulku co mi ted hned ulevi. ja nechci se starat o urodu ja chci rostlinu co poroste sama a bude se z ni hodne sklizet. to je proste pristup naprd. jsi vcelar tak snad vis ze vsechno ma svuj rad a cas ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VSOUKOLOHLOR: nevim co si o tom mam myslet. na jednu stranu nemam rad Mosanto za veci, ktere ruzne po svete delaji, na stranu druhou mozna to GMO budeme nekdy sakra potrebovat. tak abychom nevylili s vanickou i dite. prilisnyma zakazama.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Beekeepers Win Ban on Monsanto's GMOs in Poland | Stop Monsanto | causes.com
    http://www.causes.com/causes/62120-stop-monsanto/actions/1650396
    KUATO
    KUATO --- ---
    BEBERA: ja to casem vyzkousim, ale zatim rozsiruju kmenova vcelstva v kocovaku a na tech to zkouset nehodlam.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KUATO: Podle toho clanku, ktery me inspiroval, se plod muze pridat do jinych vcelstev, takze o nej neprijdes (nemame problem s varoazou)

Finské (norské) zimování
    http://www.vcelarskenoviny.cz/pracovni-postupy/19-finske-norske-zimovani.html

Ja spis resim, kdy se do toho pustit. Mam z toho trochu strach, tak by mi pomohly rady od nekoho, kdo to uz delal :(
    KUATO
    KUATO --- ---
    BEBERA: no to ja mam furt, ale jeste jsem to nedelal. nevim, kolik usetris. ramky s plodem jdou predpokladam do kopru a tech je i v podleti dost.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: Nikdo nepremetal vcely na mezisteny? Nikdo jste nemel nedostatek cistych sousi?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ty naše se podle mě rojí kvůli tomu, že jsme neměli souše, takže než si je stihli vyrobit z mezistěn, tak si zaplnili plodiště a bylo zle...takže až je vystaví, tak se snad zklidní
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    navíc si vybrali dobré místo - u špice borovice, která má přes 10 metrů :-)...ještě že se rojí v době, kdy jsou sousedi v práci, takže si zatím nikdo ničeho nevšiml :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    no mě se teď vyrojily ještě jedny a stejný scénář - vylétly, matka před úlem v trávě, tu jsem schoval, tak se vrátily. Divný bylo, že den předtím jsem dělal prohlídku a všechny vylámal plus z jednoho zavřenýho udělal oddělek. Takže jediné vysvětlení co mě napadá je to, že si za ten jeden den nezkontrolovali, jestli tam ten zavřenej pořád je a vylétly omylem :-)....protože ten den jsem dělal kontrolu znova a od předchozího stihli jen začít pár malých nezakladených
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam