PIPAL: prvni pohled na tyhle uly mi rika - kdyby mely pred cesnama vic mista na pristavani, bylo by to lepsi. strecha je zalostne mala (malo prekryva nadstavky do stran). pokud si to vsechno nenatres a nebudes udrzovat ten nater do let budoucich, za par let muzes ul vymenit, protoze se rozpadne. ja mam na vsech volne stojicich ulech eternytove platy, ktere precnivaji aspon o 10cm na vsechny strany a i tak na to prsi, ale aspon nedochazi k tomu, ze pri deletrvajicich destich je cely ul nacucany vodou (jak to drevo umi), coz by ponekud snizovalo konfort vcel uvnitr (a to ja mam dvouplastove polystyrenem zateplene uly, ne tyhle jednostenne jednoduche).
jeste me napada - mas k tem ulum dvoji dna? jedno pro fazi oddelek, druhe pro fazi produkcni vcelstvo? to nizoucke dno, ktere tam mas ted je pro oddelky k nezaplaceni. za posledni dva roky mi odeslo nekolik oddelku protoze jsem jim dal vysoke dno a ony proste ten vchod do ulu nebrani. takze je behem par dni vyberou produkcni vcely, ktere mam opodal. u nizkych den, kdy to maji ke vchodu blizko uz je to v poradku. akorat nevim, jestli to nizke dno by nezpusobovalo nejake nesnaze (horsi odvetravani vedouci k prehrivani) u silnych produkcnich vcelstev
MRTS: souhlas - zalezi naprosto na sile toho oddelku. jsou oddelky, na ktere se da pomalu "nasadit mednik" a jsou oddelky, ktere maji par hrsti vcel na trech ramkach. v prvnim pripade dva nastavky, ve druhem jeden a to mozna jeste zuzeny. v kazdem pripade vzhledem k pocasi bych je zakrmil. jinak rozsireni bych udelal spis vystavenyma sousema nez mezistenama, protoze uz je po slunovratu, tak ony moc nestavi.