• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Jen bych upozornila, že pyl snižuje krevní tlak. Zkoušela jsem med s pylem tuším od Plevy a teď nově i pergu a pokaždé to dopadlo strašnou bolestí hlavy a únavou...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jak jsem tu z vás tahala vědomosti o pylu, tak to nakonec dozrálo do článku. Díky za poskytnuté informace.

A dá se to zkvasit?: Pyl
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/07/pyl.html
    KUATO
    KUATO --- ---
    FARIN: vyrizeno
    FARIN
    FARIN --- ---
    REDSNAKE: ja jsem nejaky vosk slibil uz nekomu pro deti na tabor, behem tyden zjisitm kolik mi ho pak zbyde.
    KUATO
    KUATO --- ---
    REDSNAKE: kolik toho vosku potrebujes? posta.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    REDSNAKE: kdyz oni vcelari moc vosku takhle na prodej mimo nemivaj. vetsinou jde vsechno protiuctem za mezisteny... takze spis zapusobit na nejakyho alternativnejsiho vcelare, co vcelari na louckach nebo divocejs. ti mivaji po drceni a lisovani medu asi dost a mohli by nejaky pustit
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VODOMERKA: Med nechci ani kdyby byl slonovokoalovej:) Sháním vosk. Každopádně díky
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    REDSNAKE: neni. co ja vim, tak akorat pastovany a akatovy. snad by mohlo byt i trochu lipoveho...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VODOMERKA: Je tam prosímtě k dostání i vosk? Klidně i surový, nebo jen vytavený. Na další zpracování
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: spíš mi vadí, když se dostane akát do řepky na pastování. nespojí se
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: úplně 100% čistý akát to nebude. ale roste jich tu, původně kvůli vinicím, spousta. jedem na nízký nástavky, tak obvykle stíháme vytočit před řepkou. jako druhý med :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: ale jo, ale netusil jsem, ze v takovem mnozstvi. a v tu dobu kvete i spousta jinych veci a co jsem cetl, tak staci, kdyz je v akatovem medu trochu primesi z neceho jineho a uz ztraci tu schopnost nekrystalizovat. je to pravda (u nas mame v doletu akatu, ze by se daly spocitat na prstech jedne ruky, tak mi chybi osobni zkusenost :o)?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: meruňky, víno a akáty rostou i na Litoměřicku ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: mate vcelstva nekde na jizni morave? kde jeste jsou u nas akatove monokultury?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HOUBA: Veletržní 1. našich med. prodává sestra u sebe v prodejně :)
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Sháním letošní akátovej med - kdybyste někdo měl nebo věděl o někom, kdo nabízí. Ideálně Praha a okolí. Děkuji ;)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Kdyby se nekdo nahodou zbavoval ulu v Pze ci okoli, posta pls, diky
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    hezké fotky z návštěvy úlu, z rojení včel a stáčení medu, plus stručné komentáře k nim

Česko je včelařská velmoc. Podívejte se na stáčení medu
    http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/galerie-a-videa/vcelareni-staceni-medu-cesko/r~b8114246e0ec11e3a0b90025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-18
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    to uz pomalu zavani informaci na Homepage ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    ZATRSATR: ze zvedavosti jsem to hned zjistil, 240 m.n.m. / Praha
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ZATRSATR: cca 300m.n.m. - Plzen - zatim nikde jinde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam