PAWLEEQ: Já termoterapii fandím a i proto říkám, že by to chtělo dovést do fáze, kdy k tomu bude i "vykoumaná" jednoduchá aplikace. Technický řešení koumat vlastní cestou je např. pro mě naprosto nereálné. A navíc bych vlastně raději, kdyby metoda šla aplikovat v úlu bez polystyrenu a bez dalších technických vymožeností (např. čidla). K druhé části (obměna díla) s tou souhlasím bez výhrad, ale dozvěděla jsem se o ní spíš u Smolíka než u místních včelařů. Když jsem začínala, tak mi naopak nacpali staré souše, které bych dnes už v úle nechtěla ani za nic. Med vymačkávám, souše neskladuji, mezistěny nekupuji. Má to ve vší pravděpodobnosti vliv na medný výnos, ale to mě naprosto netrápí. Medu pro rodinu mám dost a včely mi dělají radost.
KUATO: Ale je fajn si přečíst o nějaké alternativě a mít šanci se zamyslet a jít svou cestou. Srovnání s Hitlerem mi přijde trochu nadbytečné, Smolík své odpůrce nevraždí a nikomu své metody nevnucuje. Pokud si pamatuji, tak první co vždy říká je, že tohle je jeho cesta a všichni ostatní si musí sami najít svou.
Ad panika, to myslíš ten článek o tom, že i kdyby včela vyhynula, tak jiných opylovačů máme dost?