• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    FRENNET: Roje neznámého původu by se opravdu měly likvidovat. V praxi je to tak, že ve městě sbírají roje hasiči a na vesnici si to s chutí rozeberou místní včelaři (co bych dal za pěkný roj, který není můj:-)). Včelaři však žádnou povinnost sbírat cizí roje nemají.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    FRENNET: roje se teď ofiko stejně musí likvidovat kvůli nákaze. a na to jsou hasiči.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Zdravim vsechny,
    takova mensi otazecka. Vcera jsem nabonzovala roj vcel, co se vyrojil a usidlil se na strome, na ulici. Prijeli hasici a odpoklonkovali mne. Na otazku, jestli je zahubi, mi rekli, ze je jenom sestreli...hahaha, blby cerny humor. No a zacali mezi sebou, ze to maji na starosti vcelari atd. Tak se chci zeptat, byl to spravny postup? Nebo priste spis volat nejakeho vcelare, nebo rovnou svaz?
    Diky.
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    【希望のミツバチ】働きバチの誕生(1:03)
    https://www.youtube.com/watch?v=lMtFYt7ko_o
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    O vikendu sem nasadil na druhej ul mednik. V tom jednom uz je docela nanoseno, spis ale v plodisti - podle vahy. Od zkuseneho vcelare sem se nechal premluvit, at udelam oddelek az koncem cervna, kdybych ho delal ted, prisel bych prej o snusku. Co myslite? Matky si asi budu muset odchovat, tak sem zvedavej, jak to pude!
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a u me zase velka lipa a nebudu zbytecne kacet takovej peknej strom..holt asi potece med proudem :D
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    WANTON: To už jsme zkusili... ale starý kostel, praskliny, kde se podíváš....
    WANTON
    WANTON --- ---
    SHADOWALKER: To je blbý. Já ničil sršně zabydlené v krovu tak, že jsem jim uzavřel otvory k výletu. Bohužel, jinak to nešlo.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    WANTON: U nás v kostele to nepůjde. To není roj, to je prostě včelstvo zabydlené ve zdi.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OGMIOS:
    SHADOWALKER:

Viděl jsem, jak se dělají smetence a tam ta Němka robot je postříkala vodou, aby je lehce dostala do nástavku. Takže jestli takhle voda na včely funguje, tak by mohlo jít postříkat je rozprašovačem vodou a pak je opatrně nabrat na lopatku.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: pokud uz si tam zalozily "hnizdo" a maji tam plod, tak uz tezko. jinak bych zkusil dat vedle pootevreny rojacek a do nej ramek s otevrenym plodem (staci trubci), a ony si tam prelezou.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Jdu s podobnou otázkou... zabydlely se nám ve zdi kostela u dveří včely. Přiznávám, že jsme se je ani nesnažili vylákat, ale bohužel rovnou zahubit. Ovšem nedaří se. Jeden pokus provedl místní včelařský tajemník, další dva místní hasiči a včely stále vesele létají. Máte nějakou radu? Já bych je tam i nechala, ale zabydlely se holky na fakt blbým místě. By se nám tam lidi báli chodit.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    je nejakej figl jak vytahnout vceli roj co se zabydlel v dire ve strome? dira asi 5-10cm prumer max. asi spis nebude co?...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    KUATO
    KUATO --- ---
    THEO_PHIL: klido pido :o).
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Rojej se včely v takovymhle (destivo-zatazenym) pocasi?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BEBERA: Já taky ne, ale mám omluvu - sbírku očních vad.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    WANTON: já vím, že to někdo proti světlu vidí. My ne :) Ani jeden.
    WANTON
    WANTON --- ---
    DROBET: jj, kde jsou ty doby, kdy včelaři cizí roje odmítali...:D
    WANTON
    WANTON --- ---
    BEBERA: Zakladená vajíčka jde vidět proti světlu, pouhým okem. Určitě se to hodí naučit, lze tak vysledovat kvalitu matky.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SHINIGAMI: Jo, je tam morový pásmo.
    DROBET
    DROBET --- ---
    co se těch rojů týče tak kdyby někdo ňákej chytil bo někde ňákej viděl jakože v praze bo blízkém okolí tak mi prosím dejte obratem vědět rád se ho ujmu..... díky..... dystak tel. na mě 722685081
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam