• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    WANTON
    WANTON --- ---
    THEO_PHIL: Včely jsou potvory vybíravý, stačí jedno pole s řepkou a o ostatní přestanou mít zájem.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    THEO_PHIL: Hořčice se mi zdá lepší, soused ji měl jako zelené hnojivo a byl to fakt hukot.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ZOIDBERG: Ja mel letos svazenkovy pole za humny (vzdusnou carou tak tri sta metru) a na mnozstvi medu sem to teda nepoznal. Kdyz sem se tam byl podivat, byli tam sami cmelaci...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SMRTAK: Jako, radost jim uděláš, ale počítej s tím, že když toho nebudeš mít půl hektaru a víc, tak je to jen taková jednohubka.
    SMRTAK
    SMRTAK --- ---
    ahoj
    tato si kupil zopar rodin a chceli by sme im pripravit na buduci rok male prekvapenie v podobe krasneho fialoveho ale hlavne velmi chutneho koberca facelie
    nejake tipy na ine chutne rastlinky, s ktorymi by sme to mohli este pomixovat?

mate s tym niekto skusenosti?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, můžete někdo doporučit nějaký dobrý obchod se včelařskými potřebami v Brně? Na internetu jsem jich pár našel, ale stránky mají nic moc...
    PAD
    PAD --- ---
    WANTON:
    KUATO: pravda, ja to - ani nevim proc - bral ze se malovcelarske perspektivy:)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    jen pro info : mám na zahradě kustovnici a ta teď výrazěn kvete a je úplně obalená včelama.. A to nejbližší včely,co já vím jsou asi 2 km daleko za lesem..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Tak diky bohu jen falesnej poplach:)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Prosim vas, co tak muze vest vcely k tomu, aby se vyrojily v pulce zari? Neni na to uz kapku pozde?
    KUATO
    KUATO --- ---
    WANTON: jj, kdyz ma clovek 20 vcelstev, tak ma na darky na vanoce :o)
    WANTON
    WANTON --- ---
    PAD: 180,-, nevytrhne, ale zaplatíš si tím cukr. ;)
    PAD
    PAD --- ---
    PAWLEEQ: no ta dotace na zazimovani je asi jen 250 korun - moc te to nevytrhne
    WANTON
    WANTON --- ---
    PAWLEEQ: Příloha 8/2015 nebo 9/2015, tam je klasický formulář.
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    Prosím vás, jak je to letos s těma dotacema? Ve Včelařství 4/2015 je na to příloha jak sviňa, ale jak to tam je uvedený v §2, tak ani jedno z těch opatření jsem nerealizoval. Potřeboval bych prostě klasickej formulář na dotaci na zimovaný včelstvo. (A nejradši bych se na to vybodnul úplně, ale pak bych zase na ty včely ještě víc doplácel...) Dá se to podat elektronicky?
    MRTS
    MRTS --- ---
    ZATAMOKO: Dělal nám to truhlář (nebo spíš truhlářští učni), z asi 1 cm smrku -- prkna slepená k sobě, do plochy...

U jedné krávy máme strop izolovaný polystyrenem, střecha z plechu. U druhé (jiné místo) na střeše jen nějaký vlnitý eternit "co dům dal". Oboje je náročnější na manipulaci - je to prostě těžké...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MRTS: z jak silného dřeva jsi to dělal?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MRTS: jj, bude tam dřevěný kryt. Určitě bych udělal dilatační mezeru a na hranu skla nalepil těsnění, aby moc necestovalo.
    MRTS
    MRTS --- ---
    ZATAMOKO: Máme okénko z tenkého skla vsazeného do vyfrézovaného otvoru, ale prasklo, právě kvůli změně rozměrů dřeva během roku.
    Dvojsklo je asi zbytečné, ne? Stejně bude sklo něčím překryté, aby z toho neměly skleník?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam