• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    BOUMRY: super, díky. Přesně to jsem potřeboval :)
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ZATAMOKO: Ahoj, svoje prvni pastovani jsem delal v nekolika sklenicich. Mel jsem stoceny med v 1kg i v 4l okurkaci, jak pises. Zapomen na ockovani a na to, ze to je slozite.
    Rano a vecer jsem do kazde sklenice ponoril varecku upnutou do vrtacky a zavrtel. Stacila chvilka do promichani cele sklenice. Delal jsem to asi tri dny a krasne spastovano.
    Druhy rok jsem med pastoval ve 40l staceci nadobe michadlem na beton. Stejny princip zamichat rano a vecer. Bohuzel se mi trochy pekla vrtacka ;)
    Letos jsem koupil pastovaci hranol ve vcelarskych potrebach. Je to lipovy hranol s nerezovym trnem. Opet ve 40l staceci nadobe rano a vecer zamichat pokaze cca 20s - proste jsem promichal cely obsah. Vrtacka netrpi, med krasne zpastuje.
    Pokud mi med ve staceci nadobe vic stuhe, tak ho jen rozmicham vareckou a krasne jde stocit.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAD: dik. meli toho dost. dik za radu. mel jsem to za rohem a vyresil svy dilema jestli to nechavat poslat postou, nebo ne.
    PAD
    PAD --- ---
    Nova puvodni ceska kniha o vcelastvi:
    Nová kniha Včelařství I.
    http://www.psnv.cz/...ontent&view=article&id=558:nova-kniha-velastvi-i&catid=66:vzdelavani&Itemid=68
    PAD
    PAD --- ---
    KOOTCHA: kdyby nemeli, tak jeste Medocentrum za Cernakem.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    THEO_PHIL: dekuju.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KOOTCHA: Preci v Kremencovy! Ve Vcelpu...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Kucí kde koupim v praze 39x24 mezistěny teď? Potřebuju jen kilečko a budu ve čtvrtek na Karláku, tak by se mi to hodilo něco poblíž nebo směrem na Holešovice, kdybyste měli tip. dík moc
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Máte někdo zkušenost s pastováním a mikromnožství? V 1kg sklenici popř. v 4l okurkáči.
    Všude čtu návody na 30kg+ množství, ale na mikromnožství ne.
    Teploty jsem pro zaočkování jsem schopen zajistit poměrně přesně a jednu sklenici pastového ještě mám.
    Tak mě napadlo, že bych ty 3 sklenice ztekuceného (při 42 °C) slil do okurkáče, přidal jednu pastového a zkusil to doma v malém.
    Teplotu kolem 15 °C pro krystalizaci jsem také schopen zajistit.

Dalo by se vycházet z těch návodů na větší množství nebo to má v malém ještě nějaká jiná specifika?
    návod např. tu http://www.jakzacitvcelarit.cz/typy-rady-a-navody/pastovani-medu
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    nemáte někdo mateří kašičku na prodej?
    WANTON
    WANTON --- ---
    THEO_PHIL: Včely jsou potvory vybíravý, stačí jedno pole s řepkou a o ostatní přestanou mít zájem.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    THEO_PHIL: Hořčice se mi zdá lepší, soused ji měl jako zelené hnojivo a byl to fakt hukot.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    ZOIDBERG: Ja mel letos svazenkovy pole za humny (vzdusnou carou tak tri sta metru) a na mnozstvi medu sem to teda nepoznal. Kdyz sem se tam byl podivat, byli tam sami cmelaci...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SMRTAK: Jako, radost jim uděláš, ale počítej s tím, že když toho nebudeš mít půl hektaru a víc, tak je to jen taková jednohubka.
    SMRTAK
    SMRTAK --- ---
    ahoj
    tato si kupil zopar rodin a chceli by sme im pripravit na buduci rok male prekvapenie v podobe krasneho fialoveho ale hlavne velmi chutneho koberca facelie
    nejake tipy na ine chutne rastlinky, s ktorymi by sme to mohli este pomixovat?

mate s tym niekto skusenosti?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, můžete někdo doporučit nějaký dobrý obchod se včelařskými potřebami v Brně? Na internetu jsem jich pár našel, ale stránky mají nic moc...
    PAD
    PAD --- ---
    WANTON:
    KUATO: pravda, ja to - ani nevim proc - bral ze se malovcelarske perspektivy:)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    jen pro info : mám na zahradě kustovnici a ta teď výrazěn kvete a je úplně obalená včelama.. A to nejbližší včely,co já vím jsou asi 2 km daleko za lesem..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Tak diky bohu jen falesnej poplach:)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Prosim vas, co tak muze vest vcely k tomu, aby se vyrojily v pulce zari? Neni na to uz kapku pozde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam