• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WANTON: chováš samotářky? já mám 10kg z 39x15 na jedno vytáčení (ze 4-5) na včelstvo
    KUATO
    KUATO --- ---
    ZOIDBERG: jakoze nekdy se vcelstvo nepovede, ze neprinese, to je jasne, ale zase by to melo byt vyvazene jinyma vcelstvama, ktere se povedou, nicmene 30kg na normalni vcelstvo by melo byt realne, pokud neni fakt zkurveny rok a clovek vcelari v normalnich podminka (nemas vcely na Snezce, kde kvetou za cely rok jen boruvky a kvitka v oknech horskych chat). to jsem delal i v budecakach s matkama, ktere nebyly kdovijak slechtene, takze nevim metodiku vcelareni, ktere by dlouhodobe davala 10kg..
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WANTON: 10 kilo na včelstvo je hrozný provar. Velcí včelaři to mají zmáknuté lépe a pokud by nějaké včelstvo mělo takový malý výnos, okamžitě mění matku. Prostě, letos je zatím výborný rok a vypadá to, že to tak bude i dál.
    KUATO
    KUATO --- ---
    WANTON: 10kg na vcelstvo za sezonu prumer? v cem vcelaris kristova noho? nejaka medna krava nebo co?
    WANTON
    WANTON --- ---
    ZOIDBERG: Já teda nevím, kdo rozšiřuje fámy, že je medu dost, já mám pravidelně pouze 10 kg průměr již několik let a letošní rok nebude rozdílný.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    POMYJAN: Tak při prodeji po tunách a sudech se samozřejmě dostaneš na jinou cenu. Letos navíc bude medu dost, takže jsem slyšel, že velkovčelaři už shánějí, kde to údají.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Moje oblíbené včelařské stránky
    http://jjvcela.sweb.cz/Linky/linky.htm
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    Muze se vyrojit oddelek? Sem tam ted koukal, matka uz se rozplodovala, pridal sem jim sedmej (stavebni) ramek, protoze mi zacali stavet na strupkovy folii (uz to bylo i zakladeny). Ale do vetsiho je nedostanu driv nez za tejden... Predpokladam ale, ze by to vyrojeni nemeli stihnout.
    HLIDKA
    HLIDKA --- ---
    THERIDANE: Přes $10 / lb se určitě sehnat dá, ale dobrý květový v trochu větším balení vychází na cca 160 kč/kg: https://jet.com/...wpqq6BRC99aKUkaSjuDsSJAC0pNTV5hIy-ycxqCxjGOOWVkWKjAy1c2yBvAOborb6pPtiTRoC5bPw_wcB
    WANTON
    WANTON --- ---
    THERIDANE: Za komunistů u nás stával 40 Kčs za kg, což je cca 400 Kč dnes.

Bohužel důchodci jsou ochotný prodávat i pod 130 za kg, na menších městech a vesnicích nechcou zdražovat, bo by je sousedi pomluvili a dalších výmluv, proč prodávají tak levně určitě znáte mraky.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    THERIDANE: pro srovnání běžný nominální ceny jídel tam jsou stejný až zhruba dvojnásobný jako v ČR
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    PAD: v USA a Kanadě je běžná maloobchodní >$10/lb za květovej (tj. >520 Kč/kg)
    PAD
    PAD --- ---
    stejne je to porad hrozne levny v porovnani se zahranicim - cena by mela byt nekde na 200 korunach, za kvalitnejsi med i vice
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ja jsem uz loni nasadil 150 / kg za med a 150 / l za medovinu a nezaznamenal jsem poklse poptavky ;)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: těm nabízíme 5kg ve velký sklenici :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: musi mit samozrejme vymytou. obcas max. vymenim vicko. konkurence je u nas dost velka :o). z urciteho pohledu to chapu. dost zakazniku je takovych, ze si prijdou pro 20, 30kg coz maji na cely rok a tam uz to nejakou stovku udela..
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: jojo. se sklem. já je nerad myju (když nemám myčku). takže je zpátky nechcem a doporučíme s kovovým víčkem na zavařování :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    mate to vcetne sklinky? u nas je trend, ze si skoro vsechni daji sklinku, takze 130kc/kg bez skla (jinak +10kc)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    já pořád držím cenu 100/475g, ale mám tak max 300kg celkem. rodiče 90/475 a 160/950g z cca 2t
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam