• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Dneska jsem sbíral měl a ve slabšim včelstvu, co jsem ho měl na 2 nástavkách byla měl normálně jen v jedný mezírce (za měsíc), ale jsou tam. Co byste navrhovali jako nejbližší záchranný akce? Na jaře to shodim na jeden, to je jasný, ale myslíte že to daj? Je to normál? Vždycky jsem měl obsazený aspoň 4-5 rámků a v letošnim oddělku mám zas měli tunu. Ale tady nula nula prd.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    REDSNAKE: uz jsem to googlila, takze to s cukrem nema co delat. No nevim, jestli toho bylo tolik, aby vyslo i jen na jedinou lahev :D Ale budu to sledovat :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FRENNET: Aneb nasekal bych z toho medovinu :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FRENNET: zkus googlit cementový med
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Zdravim! hledala jsem, no bud jsem filtrovala spatne, nebo se to neprobiralo. K veci.
    Otci se u nekterych ramku stalo, ye y nich nedokazal vytoct med, ani po x-tem opakovani ci vysoke intenzite toceni. Tvrdil, ze to je med, ktery nedokazou uzit ani vcely. Na vine je pry skrob v cukru. Ten zpusobi, zeten med je v plastvi "zabetonovanz" aje k nicemu. Jak to vidite, vy? Setkali jste se uz s tim?
    Diky
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BRUKEV: Byl jsem tam na školení a kupoval od nich jeden úl a co Kobliha neumí, to vyváží suverenitou. Úl řemeslně celkem na prd. Jednání katastrofický. Absolutně nedoporučuju.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XBAHNO: a co vaha? Borovice je lehka a venku odolna
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ZOIDBERG:
    ZOIDBERG:
    ZOIDBERG: BTW co modrin? Ten by mohl byt jeste lepsi(a asi drazsi). Zadna zkusenost ve spojeni s vcelama, ale drevo na ven je to fajn.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Borovice méně pracuje a dýl vydrží. Jediný důvod používat smrk je nižší cena.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Je to takový rozdíl? Spousta lidí okolo mě má uly, nástavky, dna ze smrku a krom váhy si nestezuji. I většina výrobců dělá smrk.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Hlavně ať je to z borovice, nejlépe vejmutovky, a ne ze smrku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mrknu na něj. Zatím vede Váhala, propracovaná dna a je kousek ode mě. Sice cenové dražší, ale zase výhoda osobního odběru. Klidně hodte dalsi tipy i na menší truhláře.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Zkus od Zeleného, nejlepší reference i osobní zkušenosti. V organizaci jsme od něj vzali už několik desítek nastavků i s rámky na Langstroth Jumbo a 2/3.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaké nové recenze na včelařství Koblížek?
    Zatím zde uvedené nejsou moc pozitivní a to jsou jedni z mých adeptů na langy.

Případně někdo bral úly z Fajtl střechy? Ceny mají velmi dobré, čepovaný spoj, ale nikde o nich nikdo moc nepíše, tak nevím, co si o nich myslet.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: souhlas. dokud bude zima jakz takz a ony neplodujou, tak maji minimalni spotrebu. pruvan v zasobach zacne az se na jare rozplodujou. ale to uz budou i rozlezle, takze pak uz je vcelar svyma zasahama nerusi. takze kdyz bude unor mrazivy, tak ani unor nelozit. ale az se otepli a zacnou kvest kocicky a lisky, tak pak bych do nich vlezl.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak jsem vcera kdyz bylo teplo se rozhodl zkontrolovat vcelky pac jsem mel podezreni ze je v ulech ticho. Bohuzel je tomu skutecne tak. Dva uly plne zasob a vcelky dead. Tak jsem Matky pohrbil, byli hned navrchu mrtve. Pristi rok nanovo:( Jak jsem psal na podzim z 0 spadu najednou 100+ bohuzel to nedali. Mam podezreni ze vyloupili oslabene vcelstvo a zavlekly si toho hajzla z jineho ulu.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    NABUKHADNEZAR: to taky záleží, kde ty včely máš a kolik cca zásob měli. každopádně pokud byly dobře zakrmený nebo s plnou mednou komorou, do února bych do nich vůbec nelezl. pozoruj podložku, jak postupujou zásobama podle spadaný měli. a na dokrmení těsto dobrý.
    NABUKHADNEZAR
    NABUKHADNEZAR --- ---
    Ahojte, lame začátečnická otázka. V takové teplé zimě, jako je letos, v jakém nejdřívějším možném termínu byste přikrmili, pokud se bojíte, že má oddělek málo? Je přikrmení těstem během zimy tabu? Podle čeho se rozhodujete? Díky předem.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    Kdyby měl někdo zájem, můj táta dělá včelařské kurzy/workshopy pro začátečníky i pokročilejší včelaře.
    Neberte to jako reklamu, na těch kurzech asi stejně nezbohatne, ale třeba se to někomu bude líbit :)
    Jakékoliv info klidně poskytnu přes poštu, ať tu nespamujem.
    Včelařské kurzy pro rok 2018 | Včelařská škola
    https://www.vcelarskaskola.cz/kurzy-pro-vcelare
    PAD
    PAD --- ---
    POMYJAN: ja bych do levnejsi varianty sel. ja za to dal myslim bez mala 3000 a tu hodnotu to fakt nema. je to jen kus zeleza, dva draty a topna spirala. vyrobni hodnota max 500 korun, byl bych ochotny dat neco kolem tisicovky max. byl jsem ale nezkusenej a potreboval to rychle vyresit. o alternativach jsem nevedel.

taky delaji nejake vyvijece pary, co se nasazuje z vrchu. taky zajimave. ale me to prislo moc slozite.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam