• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    rozbalit záhlaví
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    MAJA: necham vychladnout , sleju, ocistim a jeste jednou roztavim ..
    KOOTCHA: sito je imho zbytecne, pri chladnuti se to oddeli na vstvy samo .. trochu vosku na ramcich je, ale to by bylo, i kdybych to vyrezaval, nicemu to nevadi ..
    MAJA
    MAJA --- ---
    NYRLEM: Takže velký hrnec vroucí vody ? Jak to pak filtruješ od košilek a menšího bordelu ?
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    THEO_PHIL: bordel je s tim dycky, ale sundat z ramku vosk za 10 vterin za to stoji .. do paraku se to muselo vyrezavat a cistit pred dratkovanim ..
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    NYRLEM:
    MAJA: Já to dlouho dělal přes vodu, ale vždycky z toho byl hroznej bordel a muselo se pak xkrát převařovat pro vyčištění. Taky byly ty rámky pak hrozně ulepený. Prostě práce na ho... Ale asi to v zimě jinak nejde.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    MAJA: mam parak, ale od chvile, co jsem zacal namacet cele ramky do horke vody to uz neresim jinak. Je to zdaleka nejrychlejsi ..
    MAJA
    MAJA --- ---
    THEO_PHIL: Já si tyhle údržby právě nechávám spíš na zimu.

Nějaké velké profi řešení se absolutně na těch pár rámků nevyplatí, ale takhle se s tím patlat je opruz :-)
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    MAJA: Za mě je ideální sluneční tavidlo. Ten výstupní vosk je docela čistej, z tavidla jenom sundáš téměř čistý rámky a seškrábneš košilky a další odpad. Jenom se to musí dělat přes léto (respektive, když je poměrně teplo a svítí sluníčko), pak se tam občas ale daj ty rámky za den několikrát vyměnit...
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jak získáváte samodomo čistý vosk ? Z voští ...

Já už si zbastlil i bazmek ze staré ždímačky a pořád musím ten vosk nakonec zase ohřát a filtrovat přes tkaninu, což je docela oser i v malém množství vzhledem k tomu, že se to ucpává. Nějaké vyhřívané jemné síto ... ???
    KUATO
    KUATO --- ---
    DIVER: na mestaky je snadne udelat dojem :o)), vzpominam si na jednoho znameho, ktery u nas byl na navsteve a ze by se chtel jit se mnou podivat ke vcelam. prisli jsme na zahradu a nez si natahl kuklu a rukavice, mel asi pet zihadel a v panice utikal. a to byly ten den fakt hodne. asi ma telesny pach, ktery je drazdi, no :o). ze prej by to byl dobry zazitkovy kurz, ze by lidi jeste radi zaplatili, kdyz je neco pojebe.. :o)

ale abych neodbocoval od tematu, byl jsem na navsteve u jednoho znameho co uz je stary dedek a ten zimuje vsecko na jednom kasliku 39x24, takze to ma ve vceline podel jedne steny vsecko stejne vysoko. ten si na tech ulech jen rozbali deku, natahne se, prikryje perinou, schrupne.. "..a po hodine dvou se vzbudim, pindik takhle, tak ficim domu za starou a hup na to.." :o))
    DIVER
    DIVER --- ---
    sry, jestli bylo...

V Orlických horách postavili spaní ve včelíně. Je to zážitek na celý život, říká pár

V Orlických horách postavili spaní ve včelíně. Je to zážitek na celý život, říká pár - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/bydleni/architektura/odstehovali-se-do-hor-a-postavili-si-spani-na-ulech-vcely-js/r~169b656252a011eca7d80cc47ab5f122/
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOOTCHA: :o)))
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KUATO: koupil jsem si na to kvůli nim z armyshopu bednu na granáty :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    BELIEVER: klidně takové ty modré pytlíky, co se běžně používají na hlodavce. Nic se z nich neodpařuje a jak je zima a včely jsou v zimním hibernovanym módu, tak do toho ani nebudou strkat rypáky. Mi teď nějaká mrcha rozkousala rukavice, tak jí tam budu muset taky dát nějakou dobrotu, když už máme ty Vánoce :o)
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Tak se mi potvora prokousal skrz plastový špunt od díry v podmětu. To znamená válku. Jaký jed doporučujeme, aby nevadil včelám?
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    VODOMERKA: tak proto mi je kocka furt nosi - na zahrati :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    NYRLEM: v minulosti se prý takovýhle malý mršinky dávaly v zimě do úlů úmyslně. při rozkladu hřály. a včely je při tom mumifikovaly.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    BELIEVER: ja takovou nasel jednou na jare komplet obalenou propolisem a voskem .. kazdopadne jed neni spatnej napad ..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    THEO_PHIL: ty nejsi včelař, že? :)
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Neviděl jsem ji, ale včera jsem vymetl hnízdo, utěsnil ul, a dnes byly v podmětu zase vykousane kusy vosku a bobky. Potvora zřejmě zalejza mezi plasty, když slyší, jak tam stracham.

Stavím se omrknout ty pasti, jed se mi do úlu dávat nechce
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Neviděl jsem ji, ale včera jsem vymetl hnízdo, utěsnil ul, a dnes byly v podmětu zase vykousane kusy vosku a bobky. Potvora zřejmě zalejza mezi plasty, když slyší, jak tma strachem.

Stavím se omrknout ty pasti, jed se mi do úlu dávat nechce...
    KUATO
    KUATO --- ---
    BELIEVER: humanisti ať se poserou, já by jí tam dal trochu jedu. A zkontroloval všechny včelstva, jestli mají zúžené česna, aby tam další nevylezla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam