• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    Diskuze o kontroverzním tématu. Mnohdy bez větší znalosti problematiky člověk lehce podléhá mediálnímu tlaku a jen zmínka o pedofilovi hned evokuje myšlenky na násilí a zneužívání dětí. Ale co je doopravdy v pozadí slova pedofilie? Kdo je to doopravdy pedofil - nešťastný člověk či násilnická bestie?
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: ok, tohle neumím zhodnotit, beru jako jedno z tvrzení. statistiky mě zas tolik nezajímají
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: No ale vždyť to co píšu poukazuje na to,že většina pachatelů není nemocná - tedy nespadají pod nálepku pedofil. Nehledě na to, že sexuálná orientace pachatele v trestním řízení není relevantní. Respektive tedy rozhoduje jestli dotyčnému bude nařízena léčba a nebo ne. A jestli se nepletu, tak většina pachatelů putuje normálně do vězení a v léčebnách je daleko více standartních násilníků, než pachatelů násilí na dětech. (za tohle tvrzení teda ruku do ohně nemám, a pokud někdo máte statistiky při ruce, tak za ně budu vděčná.)

    Jinak jsem dva roky dělala na lince důvěry... Proto jsem si také začala zjišťovat data - zejména proto že jeden ze stálých klientů byl pedofil, který ale teda děti nezneužíval a měl to štěstí, že se mu podařilo navázat a udržet vztah s dospělou ženskou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    halt kdyby společnost přijala, že býti pedofilem není zločin, mohla by pedofily-zločince posuzovat správně - a soudit
    DIVA
    DIVA --- ---
    JELENA: jj, pochopuju ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    a poznámka zuzky není tak pitomá, ačkoli může úvaha v tomto duchu "bolet". nestačí být pedofil aby člověk zneužil dítě. k tomu musí být dotyčný ještě bez morálních zábran / agresivní / labilní / pokrytec / já nevím co ještě

    to že někoho vzrušuje něco jiného (něco navíc) oproti "standardním" praktikám neznamená, že bude představy realizovat. upřímně, řekla bych že lidí nerealizujících svoje (byť legální) sexuální fantazie je moc, jako hodně moc. stačí jim k sebezapření že jim to přijde "nevhodné". a takový běžný malý šedý človíček být pedofilem, zřejmě se bude krotit stejně jako se krotí v případě S/M, piss, whatever
    JELENA
    JELENA --- ---
    DIVA: jenže tam je právě ten problém, že si stereotypně nenávidíme pedofily - namísto abychom v souladu s realitou jednali proti těm, kteří skutečně škodí. Pokud nejsme ochotni pochopit, že to není totéž, těžko můžeme adekvátně jednat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: no co, i právníci jsou lidi s emocema .)

    řekla bych že kdyby ses opakovaně setkávala s lidmi, kteří se dopustili tak neomluvitelného zločinu jako znásilnění dítěte, a nemohla s nimi naložit jako se zločinci, kterými bez ohledu na diagnózu jsou, taky by tvoje tolerance vůči nezaviněným preferencím ostatních "slušných" pedofilů výrazně poklesla ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak pochopitelně uznávám,že má poznámka o tom, že myslet znamená houby vědět, byla provokace. Na druhou stranu zrovna v téhle problematice je rozpor mezi implicitním názorem a dosažitelnými daty dost významný.

    Nehledě na to, že tento rozpor může vést k tomu, že se pachatelé hledají jinde, než mezi těmi kteří dětem ubližují častěji.
    JELENA
    JELENA --- ---
    Hlavně jsou tam uvedené odkazy na zdroje - pokud se mu nelíbí sborník, může klidně pátrat v pramenech. No nic, no. Když někdo nechce vidět, nevidí...

    (btw. tady nikdo neobhajuje zneužívání malých dětí (!!!), ale bezúčelné nálepkování pedofil/nepedofil ta děcka fakt neochrání)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AFRAM: jinak ten sborník je standartní impaktovaná publikace. Pokud chceš zpochybnit Jelenino tvrzení, tak to je samozřejmě možné, ale musíš na to jít trošku odjinud.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AFRAM: Hele a co tě vlastně tak strašně pobuřuje na tom, že většina pachatelů sexuálního násilí na dětech nejsou čistě pedofilní, ale jejich patologie spadá spíše do osobností problematiky, než aby to byla čistě otázka sexuální orientace?
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    JELENA: pri kliknuti na odkaz jsem se ocitl v jakemsi navodu pro zakyne devatych trid jak neotehotnet:-))
    No nic, fakt uz mlcim.-))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JELENA: asi tak - a rodiče a prarodiče prokazatelně byli schopni alespoň jednoho heterosexuálního aktu s pohlavně dospělou osobou.


    Jen si dovoluji upozornit, že ani fakt ani tvrzení, že nejčastějším pachatelem sexuálního násilí na dětech je někdo, komu by se na pletismografu ukázala vzrušivost i na jiné objekty než jen na malé děti, v žádném případě nevyviňuje nikoho z jeho skutků. Jen motivace většiny zneužití je vedená jinou dynamikou, než pedofilní.

    A jaksi vzhledem k malému počtu "čistých" pedofilů v populaci (to se teda zjišťuje ještě hůř, než počet homosexuálů) je bohužel docela logické, že většinový pachatel je holt na ose preferencí věku sexuálních objektů daleko blíže průměru, než diagnostikovaný pedofil.


    Mimochodem - mě ty odkazy pořád fungujou všechny.
    JELENA
    JELENA --- ---
    AFRAM: Stejný statistiky jako v USA platí i u nás: "Běžně vžitý názor, že se pohlavního zneužívání dopouštějí v zásadě především pedofi lové, se nezakládá na pravdě. Daleko častěji jsou pachateli sexuální delikvence vůči mládeži nedeviantní jedinci s osobnostní a charakterovou poruchou (alkoholismus, sociální deprivace, psychotici, hypersexualismus atd.), ale také deviantní jedinci s jinou poruchou. Podle našich i zahraničních výzkumů se pohlavního zneužívání ve 31–80 % dopouští osoby z nejbližšího okolí dítěte (otec, otčím, druh matky, ale i matky, prarodiče a další osoby v pokolení přímém) a dále osoby bezprostředně známé poškozenému dítěti (Strasburger 1991, Weiss 2005, Täubner 1996, Pokorná 2000).
    zdroj
    ENELI
    ENELI --- ---
    AFRAM:
    Výstižné, už nemám co dodat.
    Jen snad, že toto zde skutečně budu dál sledovat.... z povzdálí !
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    ZUZKAOU: nehlede k tomu ze nektere tve odkazy nefunguji, stejne bych ke statistikam - buh vi jak vzniklym - americkym - neprikladal valnou vahu..Jsem pravnik v tehle zemi, tady ziju, tady vychovavam deti...A proto jsou pro mne dulezita oficialni cisla nase. Dnes uz delam neco jineho, ale dvanact let jsem mel pristup ke statistikam nasim.A je mi lito - z jejich pohledu u tech, kdo byli stíháni za pohlavni zneuzivani je zdrcujici vetsina tech, kdo maji pedofilni sklony, casto samozrejme kombinovane s dalsimi aberacemi....
    Samozrejme - odsouzeni mohou byt jen ti, ktere jejich uchylka neuvede do stavu nepricetnosti.Ti "nepricetni" mohou byt leda leceni, ne odsouzeni :-((( takze - paradoxne - skutecnych pedofilu je odsouzeno statisticky mene, nez jich je, protoze nekteri sitem justic diky lekarskym posudkum propadnou....
    PATISLAV: patjo, kdybych te uz dlouho neznal a kybych si te nevazil - tak bych opravdu rekl na tvou adresu neco nelichotiveho.Ano, spravne tusis ze neberu vazne statistiky, o kterych nevim jak vznikly....tim mene zahranicni z pro mne "necitelnych" zdroju.Osocovat pravniky, kteri se tim zabyvali dlouhe roky z neznalosti resp. znalosti jen povrchni je ponekud...kratkozrake.Mne jako pravnika, stejne tak treba Eneli, zdravotni aspekty pedofilie zajimaji skutecne jen okrajove.A nebudem je zkoumat my.Na to si pozveme znalce.Pro mne je dulezite zda byla ci nebyla naplnena skutkova podstata paragrafu pohlavniho zneuzivani.Nezridka spojeneho i se znasilnenim, s omezovanim osobni svobody, pripadne dalsimi trestnymi ciny.
    Ale jinak mas pravdu, diky za vyzvu ze v tehle diskusi nemam co pohledavat kdyz pedofilii odsuzuju - - nemam tu opravdu co delat, a tuhle diskusi uz budu sledovat jen z povzdali. Uz nize jsem vzpomenul na klub o zoofilii.Zoofilove citili potrebu sve sklony ve svem klubu tady na nyxu obhajovat proti tem, kdo zoofilii odsuzovali.Kdyz jsme tam prestali psat, nemeli se o cem bavit, nemeli koho krmit svymi moudry..Dospel jsem k zaveru, ze nejepsi bude udelat tady to same.Prestat sem psat.

    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JELENA: mně už taky. :)
    JELENA
    JELENA --- ---
    PATISLAV: mně ty odkazy fungují všechny.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ZUZKAOU: čistě selským rozumem bych předpokládal, že větší procento "utajených" zneužití bude z rodinného prostředí, kde se to "nějak ututlá", zatímco zneužití cizím člověkem (která jsou už tak méně častá) jsou hlášena téměř vždy. Na druhou stranu, poměr úspěšně odhalených zneužití bude zřejmě zase opačný - když už se rodina odhodlá k nahlášení zločinu, má už zřejmě pachatel pečíno. Nemáš k tomuto nějaká čísla? Tvé odkazy jsou bohužel z větší části nefunkční (že by už Obama vypnul internet?). Další otázkou, na kterou neznám odpověď, je, zda-li u těchto domácích zneužití je větší procento pedofilních případů než u zneužití cizím člověkem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PATISLAV: mno vono to s tím přenosem je dost složité. Ono už zjišťování dat o sexuálních preferencích a o sexuálním zneužívání je z povahy věci dost nepřesné, protože větší část se prostě do statistik nedostane.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    AFRAM:
    ENELI:

    Aneb názorná ukázka toho, jak je vidění této problematiky v očích i jinak vzdělaných a sečtělých lidí zkreslené, stereotypizované a mediálně otupělé. Když už máte tu odvahu, že přispíváte do diskuze, o jejímž tématu máte jen povrchní znalost, kde berete tu odvahu někoho, kdo o dané věci ví z povahy své profese mnohem více, osočovat z blábolení? Očekávám ovšem, že místo chycení se za čenich vytasíte nějaké pochybné argumenty o tom, že zkušenosti z USA se nedají přenášet na zbytek světa apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam