• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JELENA: no jo vlastně. Kaju a stydím se. Takže tři na třídu. A to je vyloženě hloupost. Otázka je, jestli v těch výzkumech nejsou započítány i dobrovolné sexuální experimetny 13 a 14 letých se staršími spolužáky a spolužačkami. Popřípadě jestli počítaná hranice v amerických výzkumech není 18 let...
    JELENA
    JELENA --- ---
    ZUZKAOU: právěže víc než jedno. z 90 dětí v ročníku by muselo být zneužíváno 9... to mi hodně nesedí...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JELENA: no americký odhad je fakt okolo 10%. Mezi mými známými vím zhruba o 4 - 5 případech, přičemž jedna je zneužitá vedoucím na táboře, ostatní jsou v rámci rodiny. Jeden z toho je kluk. Ani jedno bylo řešeno pře soud.
    Ale to se těžko dá přepočítat na procenta. Na druhou stranu, pokud by platilo těch 10% , tak ve škole, která má v každém ročníku 3 třídy, by měl také každý ročník obsahovat jedno sexuálně zneužívané dítě. A to mi nesedí se zkušeností.
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: evoluční psychologové, sociobiologové a etologové jsou "kutilský kabinet"???
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OMI: hypotezy muzes takle tvorit. Hypoteza jeste neznamena ze je neco spravne zejo. (Ale to je OT a o metodologii vedy)
    OMI
    OMI --- ---
    Ale fakt tu rodinu nepodceňujte, to je daleko nebezpečnější prostředí než pionýrák -- nikam z ní neutečeš, je tam absolutní moc a absolutní závislost, taky votom se přece nemluví, žejo... Aby takový psycho vytvořil nějakej nadrženej režisér na lyžáku, to už musí bejt sakra machr, ale jednomu arogantnímu pitomci se na to stačí vrátit zase z hospody domů a je si jistej,ž e se do statistik stejně nedotane.
    A má obvykle i pravdu, ale to jsme zase u soudů týhle republiky... kdy za prcačku v rodině dostane podmínku, za alíky měsíc natvrdo, ale že neodvedl DPH, to je rychlý, to sedí tři járy ani nevrkne.
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: sory, ale filosofický kabinet, tkerý vytváří vědecké hypotézy pomocí důkazů typu "protože nám to tak dává smysl" by se měl sebekriticky nazvat kavárenskou disciplínou a ne vědním oborem.
    S vědou to nemá naprosto nic společného, je to jenom filosofie.
    Nejsou to pojmy, jsou to jenom dojmy.
    To, že pro svoji logičnost často odpovídají realitě je dáno prostě jenom tím, že se někdo dobře díval.
    Vytváření teorií jakoby platných rpo celý svět od věků až do věků takhle doma na koleně, se zkušeností pár desítek let života na pár stovkách čtverečních kiláků je... prostě kutilství.

    ILLUZE: Byl bych rád, kdybych ti mohl dát za pravdu, ale myslím si, že nemohu: pozoruju a potkávám lidi z postiženejch rodin docela často a dlouho a ne jenom "přes práh", naopak -- vídám tytéž lidi deset, dvacet let.
    A jde na mne až děs marnosti, jak to všechbno je čím dál tím víc... stejný.
    Jak lidi i jinak inteligentní a životem mávající lezou jako osli furt do toho samýho chomoutu.
    Jak si zneužívaná holka i po třetím rozvodu k dětem znova přivede prcačkáře.
    Dyť lidi nemaj kolikrát vyřešený ani svoje rodiče a voděj si domů jako-maminku a jako-tatínka a ještě se budou hádat že to není pravda, když jim to řekneš...
    Tak jak chtít po holce, aby uznala, že znova si nalakovat sebevědomý macho, co to každýmu natře a je pevnej... jako by měl bejt tatínek přece... a je počtvrtý v tom samým průseru... že to není právě normální.
    Z hlavy tak snadno cesta ven nevede, když ji člověk jednou ztratí.
    JELENA
    JELENA --- ---
    (Ale bylo by to teda šílený, kdyby měla taková čísla platit)
    JELENA
    JELENA --- ---
    ILLUZE: potom pořád, i kdyby to bylo takhle hodně (což snad, proboha, ne - já znám jednoho jediného člověka, co se s tím setkal, a že znám stovky lidí), je to silná menšina = fakt to není normální.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JELENA: nedokážu to odhadnout... buď mám "štěstí" na tyhle lidi, nebo bych hádala i 10-15 % jen co se týče zneužití ve vlastní rodině
    JELENA
    JELENA --- ---
    ILLUZE: kolik procent ty odhaduješ, že je lidí v dětství zneužito (celkově, bez ohledu na to, kým)?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILLUZE: to je dobře. Základní vlastnost statistiky je, že se dá těžko vztahovat na konkrétní lidi. Platí jen ve velkých číslech. ;-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JELENA: obávám se, že opravdu jen tipuješ... nic osobního a ve zlém...
    s kým jsem se setkala, kde došlo ke zneužívání - ani jedna holka se neodhodlala to s rodinou řešit, prostě to v sobě zakopaly - buď se bály, že je rodina odsoudí, nebo jim prostě nechtěly ublížit - pokud něco takového už opravdu praskne, rodina se mnohdy rozpadá, matky a sourozenci se sebeobviňují... nebo naopak, zneužívaná je postavena na pranýř, obviňovaná, že si to vymyslela, nebo že může za rozpad rodiny a destrukci do té doby "šťastných a normálních" vztahů


    ZUZKAOU: asi se budeš divit, ale většina z těch holek nakonec přistála v normálních vztazích, kde je nikdo nezneužívá - sice povětšinou ve vyšším věku, ale jejich partneři nejsou despotičtí, mají rádi své rodiny, jejich vztahy jsou zdravé
    z toho, co kde vyčtete, fakt není dobré si dělat závěry - tam už se jedná o odhalené případy, kde příčina má už jasně definované následky...
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: to není vědecké kutilství, to jsou celkem zavedené hypotézy. Třeba týrání nevlastních dětí má podle evoluční psychologie původ v klasické infanticidě (zabiješ samiččí mláďata, aby byla ochotná se pářit s tebou). Info z VŠ přednášek etologie člověka, není to z mojí hlavy...


    ILLUZE: přesně ty statistiky neznám, ale řekla bych, že v tom budou hrát roli i další faktory (velké množství zneužití sice bývá spácháno rodinnými příslušníky, ale na druhou stranu velké množství populace nebylo zneužíváno nikdy => ti, co jsou nějak narušení se vybijí nejčastěji na vlastní rodině, ale ve většině rodin mechanismy fungují). Ale to už vyloženě tipuju :)
    OMI
    OMI --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem zase chytřejší.
    Já o tomhle mám jenom ty zprávy, co se probíraly ještě ve dřevních dobách, když todle forum bylo na Průvodci a následně na Lopuchu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: dneska potřebuješ, aby někdo měl na tábory papír, jako že je akreditovaný hlavní vedoucí, což sebou nese tuší, 40 hodin školení, ale vyšetření žádný. Pokud vedu děti jako zaměstnanec někoho, tak pak pravidla určuje on, ale ze zákona ten štempl potřebují jen ti co jsou zapojení v ústavní výchově. A teď si nejsem jistá, jestli to nespadá jen do ústavní výchovy co je pod školstvím (tedy děckáky a diagnosťáky) a ne pod ty co jsou pod vnitrem (pasťáky), zdravotnictvím (kojeňáky) a MPSV (ústavy sociální péče - na ty potřebuješ mít kvalifikaci na poskytovatele sociální služby, ale sexuologie v tom není).

    (áno, jsem oftopic a stěžuju si na systém...)
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: ... tak jako když jsme u věeckého kutilství, navrhoval bych vysvětlení, že my, rodiče, máme vůči těm mizerům mrňaverjm za ty roky co nám ubližujou už takovou averzi, že se musíme držet navzájem, abychom je nepřetrhli vejpůl... :-)


    ZUZKAOU: Hele, nevím,. Tohle já dycky měl jenom z doslechu. Byl to konec devadesátejch let, prej to bylo nějak tak, že pro každou práci s mládeží jako vedoucí kolektivu musel méít člověk jednak papír, že študoval (pajďák nebo tak něco, odtud ty nízkoprahový školy, co se na nich dodnes dělá bakalář vysezením důlku v židli) a razítko od psychiatra, že není deviant. a od policajtů že není ani delikvent. Ale proč a jak doopravdy, to se men neptej... samotnýho by mne zajímalo, jak to dneska chodí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILLUZE: no ani ne paradoxně. Dlouhodné zneužívání, zejména v rámci rodiny nutně mění veškeré věci jako je sebepojetí, schopnost navazovat vztahy a především to, kdo mě bude přitahovat. Tudíž pokud jsem zneužívaná žena, je velmi pravděpodobné, že si (zcela nevědomě) jako životního partnera najdu zneuživatele. Pokud neprojdu značně heroickou bitvou o sebe samu. Pokud jsem zneužívaný muž, tak je pravděpodobné, že budu zneužívat.

    V tomto případě zneužívání někým cizím - tedy pedagogem, trenérem, knězem ... - je paradoxně méně zničující, protože doma pořád zůstává relativně bezpečno, snáze se to odhaluje a hlavně se to dá snáze řešit, protože rodiče mohou snáze být na mé straně. Pravda, většina zneužívaných děcek stejně sebou nese nějakou zátěž z rodiny, vyrovnané a spokojené dítě se na takovéhleho člověka neupne tak, aby mohl dojít k závěru, že je vlastně v pořádku, když se podívá a to mu přeci nevadilo, tak je vpořádku, když si sáhne, a je v pořádku, když zastrčí... Kromě (velmi vzácných) násilných přepadení je zneužití součástí nějakého delšího vztahu. A čím důležitější a primárnější ten vztah byl, než došlo k jeho zneužití, tím více devastující vliv to má.


    Opět - z toho co jsem napsala není možné vydedukovat myšlenku, tak když já budu spát s dítětem z mého oddílu a dostanu se k tomu postupně a nebudu dělat nic, co by se mu nelíbilo, tak to bude lepší, než kdyby ho znásilňoval jeho otec. Nebude to lepší, pořád půjde o zneužívání dítěte a dost mu to pochroumá duši.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JELENA: mělo by to být sice blokováno, ale vzhledem k množství žen, které byly zneužity členem vlastní rodiny, se domnívám že _BENNY: 99 % je opravdu přehnané číslo
    jenže málokdo se s tím pochlubí, ono ani není s čím... nakonec si to stejně většina žen převezme tak, že si za to mohou samy - a pokud ne ony, tak mnohdy jim k tomu dopomohou jejich vlastní matky nebo babičky
    paradoxně také v mnoha případech v minulosti zneužívané
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a jestli otec jezdi kazdy mesic na dva tydny na sluzebni cesty... pak muzeme vzit v uvahu i tento vylozene extremni a nerealny pripad :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam