• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: bojím se že jde o natolik komplexní a komplikovaný systém, že nejde takhle vyvozovat pravidla. Natož všeobecně platná.

    Co se lidské sexuality týče, tak ta je schopná úplně čehokoliv a díky internetu se navíc dají dohledat i další, se stejnou zálibou/úchylkou.

    Jestli se nepletu, tak současný úzus je, že porucha to je pokud to zamezuje schopnosti uspokojivého koitu s dospělou osobou a deviace, pokud taková činost někomu ubližuje - respektive překračuje hranice současných zákonů. Takže nemůžeš druhého zabít a sežrat, byť by dotyčný byl svéprávný, souhlasil s tím a sepsal to i písemně a s kulatým razítkem.
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: ?????????????????????????????
    OMI
    OMI --- ---
    ...a jestli se z toho pokusíš vybruslit nekromantickým povoláním vědou dříve zatracované typologie a řekneš, že na monitoru přeci pozná "rysy svojí krevní linie", zeptám se rovnou, co řekne pokusný tatík, když mu jběhem vostrýho porna řeknou, že jedna z těch vystrčenejch je jeho dcera.
    Koneckonců třeba i manželka, abychom s tou typologií zametli rovnou.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: podobně můžeš argumentovat kmenem Etoro, kde se 100% obyvatelstva oddává homoexuálním praktikám a tento způsob sexuálního vyžití dokonce preferuje a považuje za čistý, na rozdíl od styku heterosexuálního :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: co by mělo být trestem? prostě je to nevýhodné rodit defektní jedince, tudíž tomu bio-stroj předchází
    OMI
    OMI --- ---
    ...taky by mne zajímalo, jestli tu teorii o feromonech zkoušeli taky vyčenichat u monitoru: to by totiž znamenalo, že subjekt bude reagovat shodně (negativně) na všechny obrázky v místě, kde voní jeho dítě a naopak se nepotvrdí předpoklad, že mezi fotkami bude mít jinou reakci na fotku svýho dítěte.
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: ad kmen, je to výjimka potvrzující pravidlo. vede se jim úměrně jejich strategii přežití - dá se předpokládat že se brzy dožijou své ryze literární fáze existence ;)
    JELENA
    JELENA --- ---
    Lidi jsou opice, respektive lidoopi. Vtipný, jak se furt někteří brání to přijmout...
    OMI
    OMI --- ---
    DIVA: No a je to ochrana (rozuměj: trest), nebo následek?
    OMI
    OMI --- ---
    A taky by to mohlo mít něco společného s další bio-vynálezeckou teorií o tom, že z linie člvěčí tady nejsme zdaleka všichni, ale někteří jsou z linie cromaňonců...
    Jasně -- oni nereagujou na ten vynálezcema objevenej feromon, to je vono, žejo?
    A v těch dřevních časech, kdy v zapadlejch vesnicích šukal kámen cihlu se lidi prostě nemyli, tak ty feromony necejtili...!
    ...nebo žeby to bylo celý jinak? Žeby to bylo spíš daný kulturně...? Ne, to nejde, bio-vynálezci přece vymysleli dokonalou teorii!
    :_DDD
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: pokud je tento druh množení chronicky neúspěšný dají se předpokládat přirozené bariéry, ne? .)
    OMI
    OMI --- ---
    ECLECTICA: no, mně přijde spíš ftipné, že ona mně vysvětluje, co jsem já myslel těmi drátky pro někoho jiného...
    Ale dobrý, z té zatvrzelosti jsem celkem přesně pochopil, že je buď končící studentkou nebo začínající praktičkou... s těmi se nedá moc domluvit. :_)

    ...a teď začnou problémy...

    DIVA: ...a proč by se mi neměla líbit...? Nějak nerozumím vo co jde?

    ZUZKAOU: Tak to by v tom případě potvrzovalo, že někteří lidi nejsou lidi, ale vopice... Já zase četl krásné cestovatelské studie o tom, jak je v těch kterých kmenech dokonce povinností otce uvádět děti do sexuálního života... No jo, rpostě lidi jsme jenom my, běloši.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZUZKAOU: Též se mi nechce hledat, ale aspoň orientačně bychom mohli zcela originálně přidat link na patřičný článek na wikipedii :-)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Incest_taboo
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: teorie o mutacích v přepisu dna při incestním plození se ti nelíbí? .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Když se to hrubě zjednoduší tak drátky = neuro = hardware a psycho= sofware
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: psychoterapii dělá i psychiatr, nebo sociální pracovník, nebo zdravotní sestra nebo třeba bývalý závislák v pozici "exusera" v terapeutickém týmu. Na prožívání se tě ptá psychiatr i když není terapeut.


    Tabu incestu je poměrně univerzální a biologicky podmíněné to je právě s těma hormonama, vůněma a feromonama, co už tu někdo zmiňoval. Nemáte po ruce někdo nějaké studie? Nechce se mi to hledat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: to je vtipné, že to vysvětluješ zrovna Zuzceou. :-)

    OMI
    OMI --- ---
    ZUZKAOU: ...hele, sory, ale na kvalitu prožívání se tě ptá psycholog a psychoterapii dělá taky on, ale tohle bych přeskočil -- netahám to sem proto, abych vysvětloval rozdíl mezi psych-iatrem a psych-ologem, ale proto, abych poukázal na to, že některé delikvence proti dětem jsou následkem biologického defektu a jiné následnkem duševního defektu a že se to nedá směšovat.
    A že fakt, že v dnešní době na tomto území nepatří ke kulturnímu koloritu šukat vlastní děti není dáno nějakou vývojovou barierou v mozku, jako třeba dávicí, kaškací a polykací reflex, ale že je to dané prostě kulturně, tedy je to jenom psychologická bariera. Dost měkká, stačí se rozhlídnou po světě a nemusíme hned do starýho Říma.

    Takže tvrdit, že je to holt vývojově v mozku od tatíčka panBýčka tak udělaný je dost infantilní naivismus, když stačí, aby pak na četnický stanici ten udivenej hnědočech nebo jihoslovan řikal "...ale dyť my to tak máme, u nás se to tak dělá...!?"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: nepodezírala bych tě, z toho, že nevíš co dělá psychiatr. Spíš že psychiatr se stará jen o výstupy z periferií (i když k tomu má v zásobě teorie o tom, co dělaj drátky). Psychiatr tě většino nepošle na MRI a nebo na odběr krve. Jen se tě ptá na chování a prožívání (výstupy) a podle toho pak vybere tabletku a nebo přidá psychoterapii.

    Neurověda je souhrný názor pro všechny, co se motaj kolem mozku - doktoři (hlavně neurologové a patologové), biologové sem tam nějaký psycholog.

    V případě že máš přepálené drátky - což je skvělá metafora pro mozkovou mrtvici, tak ti psychiatr nepomůže. Potřebuješ vyšetření od neurologa a rehabilitaci. Pravda, pokud poškození je moc velké, tak se může stát, že skončíš na gerontu na psychiatrii, ale jen když máš horně velkou smůlu.

    Pokud jsi přesvědčen, že máš v mozku kostku (a není vidět na rentgenu), tak to asi bude řešit ten psychiatr. Ale von se moc nestará o fyziologii toho, co se ti v mozku děje (taky je to na úrovni, která se moc nedá zjišťovat při současném stavu vědy), takže ví, že pokud moc věříš na kostku v mozku, tak je to blud a neurolog vyloučil organické poškození, takže to bude něco z tohohle a tohohle ranku. Ještě si ověří dotazy pár dalších věcí a pak ti napíše lék, o kterém ví, že na podobné případy většinou zabírá, ale co přesně v tom mozku dělá si je jistej jen z části. Což ale nemění nic na tom, že patrně jde o nejlepší dosažitelný způsob jak se té kostky zbavit (pokud mi teda nějak škodí)

    Ale uznávám, že to jsou zcela nevyžádané informace a nepříliš důležitá debata ;-)
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: tak jasně, pokud to znáš z novinek.cz... (v novinách snad mele z cesty každej, dokonce i jinak seriózní vědci. Tuhle jsem na jedněch viděla článek o evoluční psychologii z pera našeho výborného fyziologa Františka Vyskočila, který ovšem o psychologii moc neví a evoluci neuznává. To se to potom píše do novin...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam