• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYPedofilie - Efebofilie - Hebefilie :: boylove :: girllove
    Diskuze o kontroverzním tématu. Mnohdy bez větší znalosti problematiky člověk lehce podléhá mediálnímu tlaku a jen zmínka o pedofilovi hned evokuje myšlenky na násilí a zneužívání dětí. Ale co je doopravdy v pozadí slova pedofilie? Kdo je to doopravdy pedofil - nešťastný člověk či násilnická bestie?
    rozbalit záhlaví
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: podobně můžeš argumentovat kmenem Etoro, kde se 100% obyvatelstva oddává homoexuálním praktikám a tento způsob sexuálního vyžití dokonce preferuje a považuje za čistý, na rozdíl od styku heterosexuálního :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: ad kmen, je to výjimka potvrzující pravidlo. vede se jim úměrně jejich strategii přežití - dá se předpokládat že se brzy dožijou své ryze literární fáze existence ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: pokud je tento druh množení chronicky neúspěšný dají se předpokládat přirozené bariéry, ne? .)
    OMI
    OMI --- ---
    ECLECTICA: no, mně přijde spíš ftipné, že ona mně vysvětluje, co jsem já myslel těmi drátky pro někoho jiného...
    Ale dobrý, z té zatvrzelosti jsem celkem přesně pochopil, že je buď končící studentkou nebo začínající praktičkou... s těmi se nedá moc domluvit. :_)

    ...a teď začnou problémy...

    DIVA: ...a proč by se mi neměla líbit...? Nějak nerozumím vo co jde?

    ZUZKAOU: Tak to by v tom případě potvrzovalo, že někteří lidi nejsou lidi, ale vopice... Já zase četl krásné cestovatelské studie o tom, jak je v těch kterých kmenech dokonce povinností otce uvádět děti do sexuálního života... No jo, rpostě lidi jsme jenom my, běloši.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZUZKAOU: Též se mi nechce hledat, ale aspoň orientačně bychom mohli zcela originálně přidat link na patřičný článek na wikipedii :-)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Incest_taboo
    DIVA
    DIVA --- ---
    OMI: teorie o mutacích v přepisu dna při incestním plození se ti nelíbí? .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Když se to hrubě zjednoduší tak drátky = neuro = hardware a psycho= sofware
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: psychoterapii dělá i psychiatr, nebo sociální pracovník, nebo zdravotní sestra nebo třeba bývalý závislák v pozici "exusera" v terapeutickém týmu. Na prožívání se tě ptá psychiatr i když není terapeut.


    Tabu incestu je poměrně univerzální a biologicky podmíněné to je právě s těma hormonama, vůněma a feromonama, co už tu někdo zmiňoval. Nemáte po ruce někdo nějaké studie? Nechce se mi to hledat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    OMI: to je vtipné, že to vysvětluješ zrovna Zuzceou. :-)

    OMI
    OMI --- ---
    ZUZKAOU: ...hele, sory, ale na kvalitu prožívání se tě ptá psycholog a psychoterapii dělá taky on, ale tohle bych přeskočil -- netahám to sem proto, abych vysvětloval rozdíl mezi psych-iatrem a psych-ologem, ale proto, abych poukázal na to, že některé delikvence proti dětem jsou následkem biologického defektu a jiné následnkem duševního defektu a že se to nedá směšovat.
    A že fakt, že v dnešní době na tomto území nepatří ke kulturnímu koloritu šukat vlastní děti není dáno nějakou vývojovou barierou v mozku, jako třeba dávicí, kaškací a polykací reflex, ale že je to dané prostě kulturně, tedy je to jenom psychologická bariera. Dost měkká, stačí se rozhlídnou po světě a nemusíme hned do starýho Říma.

    Takže tvrdit, že je to holt vývojově v mozku od tatíčka panBýčka tak udělaný je dost infantilní naivismus, když stačí, aby pak na četnický stanici ten udivenej hnědočech nebo jihoslovan řikal "...ale dyť my to tak máme, u nás se to tak dělá...!?"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: nepodezírala bych tě, z toho, že nevíš co dělá psychiatr. Spíš že psychiatr se stará jen o výstupy z periferií (i když k tomu má v zásobě teorie o tom, co dělaj drátky). Psychiatr tě většino nepošle na MRI a nebo na odběr krve. Jen se tě ptá na chování a prožívání (výstupy) a podle toho pak vybere tabletku a nebo přidá psychoterapii.

    Neurověda je souhrný názor pro všechny, co se motaj kolem mozku - doktoři (hlavně neurologové a patologové), biologové sem tam nějaký psycholog.

    V případě že máš přepálené drátky - což je skvělá metafora pro mozkovou mrtvici, tak ti psychiatr nepomůže. Potřebuješ vyšetření od neurologa a rehabilitaci. Pravda, pokud poškození je moc velké, tak se může stát, že skončíš na gerontu na psychiatrii, ale jen když máš horně velkou smůlu.

    Pokud jsi přesvědčen, že máš v mozku kostku (a není vidět na rentgenu), tak to asi bude řešit ten psychiatr. Ale von se moc nestará o fyziologii toho, co se ti v mozku děje (taky je to na úrovni, která se moc nedá zjišťovat při současném stavu vědy), takže ví, že pokud moc věříš na kostku v mozku, tak je to blud a neurolog vyloučil organické poškození, takže to bude něco z tohohle a tohohle ranku. Ještě si ověří dotazy pár dalších věcí a pak ti napíše lék, o kterém ví, že na podobné případy většinou zabírá, ale co přesně v tom mozku dělá si je jistej jen z části. Což ale nemění nic na tom, že patrně jde o nejlepší dosažitelný způsob jak se té kostky zbavit (pokud mi teda nějak škodí)

    Ale uznávám, že to jsou zcela nevyžádané informace a nepříliš důležitá debata ;-)
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: tak jasně, pokud to znáš z novinek.cz... (v novinách snad mele z cesty každej, dokonce i jinak seriózní vědci. Tuhle jsem na jedněch viděla článek o evoluční psychologii z pera našeho výborného fyziologa Františka Vyskočila, který ovšem o psychologii moc neví a evoluci neuznává. To se to potom píše do novin...
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: No vidiš -- a jako diktafon dneska umí fungovat každej druhej mobil, i ty MP3sky maj mikrák... vzpomeň na mě někdy a možná si na vás udělám lepší obrázek, než když se s tím uměleckým směrem setkávám na Novinkách, když vyprávěj o tom, jak máme rádi červenou barvu rpoto, abychom žrali vitamíny... :_)

    ZUZKAOU: To si jenom nerozumíme -- kam vedou a co tam dělaj, to je zvědavej ten biolog (rvoje neurověda... rpostě dochtor s mozkem ve špiritusu). Ale kterej drátek je přepálenej a jak ho přiletovat, když místo mozku slyšíš v hlavě chrastit kostku, o to se postará psychiatr.
    Ale si myslim, že to tady asi těžko někomu budem vysvětlovat, půlka lidí tady má vejšku a druhá půlka se o ni pokouší nebo na ni aspoň mlsně kouká, takže... jenom aby řeč nestála :_)
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: !!! Sociobiologie, etologie a evoluční psychologie patřej do biologie. Krucipísek, vždyť je to z 90% to, co studuju! (teda aspoň z něčeho z toho hodlám dělat za rok státnice v rámci ukončení svého magisterského studia z teoretické a evoluční biologie) :)


    ZUZKAOU: :))) (Dawkins moc sporný není - v rámci biologie; God Delusion do toho pochopitelně nepatří, tam už je jinde)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMI: drátky v mozku má na starosti neurověda (ne psychiatrie ;-). A etnobiolog je pořád biolog. Sociobiologem se tuším cítí být Dawkins, ale ten se teda hezky čte, jen ta validita je taková ... sporná ...

    Psycholog je buržoazní pavědec, ale alespoň se občas může držet biologie. Sociolog má jen dotazníky a statistiku a úplně nejméně spojen s něčím hmatatelným je ekonom.
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: ...prosím neplést dohromady biology a ty etno- a socio-tamto... Protože jedna věc je, jeslti je v mozku skutečně nějakej drátek jinde než má bejt (psychiatrie), nebo je tam nějakej drátek kvůli něčemu (biologie), nebo si prostě myslíme, že to tak má Hospodin moudře zařízené, . (filosofie).
    Dobrý, nechme toho... rpostě jenom nesnáším, když se pletou pojmy s dojmy, relevantní argument je oboje, ale ne když se to zaměňuje...
    JELENA
    JELENA --- ---
    :))))))))))))))))))))))))))))))) dobře, beru (přesně tohle je důvod, proč se my biologové na psychology koukáme skrz prsty) ;)
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: Nevylučuju, že i k tomu se jednou dostanu, až to někdo nahraje a pošle dál jako MP3 přednášky, protože další knížka se mi už do báglu nevejde... :-)
    NIcméně to, co se děje v hlavách rodičů a rpoč se v rodinách "normálně" chováme jinak než v otevřený společnosti, to je spíš úkol rpo psychologa, kterej to vysvětlí saturací a substitucí, než pro někoho, kdo to bude vysvětlovaž přes pračlověky, které musí tatíček PanBýček a matička Pohoda zmanipulovat, aby nevyhynuli...
    Nic ve zlým, ber to jenom jako popichování.
    JELENA
    JELENA --- ---
    OMI: tak nebuď konzumentem z lidu a přečti si nějaké jejich publikace. Jinak je to, co píšeš, taky pouhá "filosofie" - a to teď oba zatraceně urážíme filosofii, která taky nespočívá v domněnkách o tom, kterak si kdo doma prcá děti (!!!). Například čichová orientace na základě MHC antigenů je u lidí prokázána experimentálně. Infanticida je zase doložená na základě statistického zpracování dat z celé populace a na základě srovnání s pozorováními u zvířat - jsou to reálné poznatky, na kterých v praxi staví například scoiální pracovnice, a které pomáhají zachraňovat životy.
    OMI
    OMI --- ---
    JELENA: Z mého pohledu, tedy z pohledu konzumenta jejich veřejných výstupů, je to tak jak říkáš.
    Pokud mají skutečně nějaká objektivní bádání a ne jenom domněnky, že se nám děti musej "od přírody" trochu eklovat, jinak bychom je doma všichni prcali (nebo že to panBýček tak zařídil, to je totéž... úplně stejná argumentace, která neříká ani proč, ani jak), pak je to pro mne skutečně jenom kavárenská diskusní disciplína a to ještě pro ty pomalejší.

    Já skutečně z pera těchto disciplín (opakuji -- jako konzument z lidu) skutečně neznám jedinou odpověď důkazem, všechno jenom domněnkou... a to potom není věda, ale filosofie.
    JELENA
    JELENA --- ---
    ZUZKAOU: ono se těch deset procent často uvádí i u nás, ale taky jde o to, jak byl prováděn ten výzkum - pokud tak, jako ho provádějí genderistky z FHS, které poté, co respondentům vysvětlily svůj pohled na to, co je to vlastně to sexuální obtěžování, získaly kladné odpovědi tuším 70 či více procent respondentů na otázku, zda byli někdy sexuálně obtěžováni (před "vysvětlením" bylo to číslo skutečně výrazně nižší). Pokud se lidí ptají, jestli měli do 15 let sexuální styk s někým nad 15 let, těm deseti procentům bych klidně věřila.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JELENA: no jo vlastně. Kaju a stydím se. Takže tři na třídu. A to je vyloženě hloupost. Otázka je, jestli v těch výzkumech nejsou započítány i dobrovolné sexuální experimetny 13 a 14 letých se staršími spolužáky a spolužačkami. Popřípadě jestli počítaná hranice v amerických výzkumech není 18 let...
    JELENA
    JELENA --- ---
    ZUZKAOU: právěže víc než jedno. z 90 dětí v ročníku by muselo být zneužíváno 9... to mi hodně nesedí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam