• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAWERICKHonor Harrington, Honorverse a vse okolo
    rozbalit záhlaví
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ROBIN_SNNS: to je preci eARC tzn bez korektur, ne? jinak ja je kupuju teda
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ROBIN_SNNS: tak to asi pockam aspon na arc :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Je pravda, že jsem těch 540 stránek (na tabletu) přeloskala během cca 18 hodin. V tomto ohledu jsem měla štěstí, že jsem na pracáku a nikam nevstávám, páč jsem četla do do čtvrt na sedm rána.
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: Dík za info. A koukám, že seš slušně rychlej čtenář ;-)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    SIRIUS: Pár drobností, jinak je to víceméně o druhé výpravě Cachata and Zilwického na Mesu, aby tam něco dalšího zjistili o Mesanském sdružení. Ovšem zjistí jen to že jim Mesani zdrhli před nosem a útěk maskovali jako terorismus Audobonské tančírny, a schytají to od zbylých mesanů, co reagovali na tvz. teroristické útoky masakrem chudiny. Končí to jejich záchranou díky příjezdu admirála Henke v říjnu 1922 na Mesu.
    Poněkud zklamání, doufám, že příští knížka hlavní linie (Shadow of Freedom se za to vážně počítat nedá), konečně děj trochu posune. Události kotle duchů ovšem mantíkům moc nepomohou, hlavně ne v solárním svazu.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ROBIN_SNNS: a je tam vubec neco novyho? ja zvazuju jestli davat eARC nebo si pockat na papir :-)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Jo, už je dostupné eARC pro Cauldron of Ghosts. Dobře se to čte, ale nepřináší moc nových informací. Posouvá dějovou linku ze srpna do října 1922PD
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: jo to asi každej v téhle části :) I ten závěr jak se probíjí z tepese stojí za to. Jestli ti osmička přišla zdlouhavá, tak počkej na War of Honor to už roztahané šíleně.

    Knih máš ale ještě víc, i v základní serii jsou potom 2 další knihy Mission of Honor , A Rising Thunder + máš dvě vedlejší serie, které se s hlavní prolínají - jednak serie Wages of Sin (to je trochu jiný styl, je to řekl bych více taková relaxační četba :)) a The Shadow of Saganami - ta je více propojená s hlavní a trochu více to odpovídá stylem hlavní linii.
    Obě ty vedlejší serie docela dost zapadají do děje at all cost - mission of honor - A rising thunder, takže to také stojí za přečtení. No a pokud by ti toho přišlo pořád málo, tak část děje je rozebraná i v povídkových sbírkách :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak jsem ve tretine 9
    necekala jsem, ze sedmicka skonci, jak skoncila (s HH na Pekle), musim rict, ze to byla asi jedna z nej casti ta sedmicka pro me... kdyz popisoval cast, jak se HH vyloduje na Tepesu a Corda rozhodla o zabiti Nimize, tak jsem si v tehle casti hodne poplakala z te predstavy :D
    ta osmicka byla dobra jen zcasti mi prislo.. nektery pasaze me fakt nudily
    i ted me obecne prudi cist o Havenu...

    tze mam jeste 1,6 knizky na docteni...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Na audiobookbay je k dispozici nová honorverse knížka - Shadow of Freedom http://theaudiobookbay.com/audio-books/saganami-island-3-shadow-of-freedom-david-weber/
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: ty poslední díly jsou fakt špatně přeložený, takže ta angličtina stojí za zvážení, koneckonců vždy si můžeš dát tu serii znovu v angličtině :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: uz me bolely oci :)

    TYRAEL: spis ne :) jak neco rozectu cesky, nerada to docitam eng
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: az rano?, pral bych si mit takto pevnou vuli :-)))
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    KASUMI: Sirius nic nespoiluje :-) A jinak dobrá práce, fandíme ti a schválně chci vidět jestli se potom vrhneš do těch dílů, co ještě nejsou přeložený :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: Ja tvoji reakci radsi cist nebudu :)) ale ted jsem to docetla. Rano pokracuji 8:))
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: tak řekl bych že cca 17 let po vydání už se na spoilery moc hrát nedá :))
    Jo in enemy hands je super, jen doporučím - kup si další díl zavčasu, ten závěr je pecka a končí to tak trochu cliffhangerem, takže pak ti to stejně nedá a hned budeš pokračovat :-) Jo a taky je dobrý začít číst třeba takto před víkend, já si takto neprozřetelně řekl, že si dám pár kapitol před spaním něco po půlnoci, a dopadlo to tak, že jsem Echoes of Honor co následují po In enemy hands dočítal cca v 9 ráno, přičemž jsem v 10 měl schůzku u sakra důležitýho klienta :-))

    Jo s čtenim vs. poslech to mam stejné, hlavně když jsem na škole zjistil, že skripta přečtu (a pamatuju si z nich cca 70 procent ) za pár hodin, tak sedět desítky hodin na přednáškách fakt nedávalo moc smysl ;-)

    Jediné užití audioknih jsem našel v autě když jsem trénoval mluvenou angličtinu abych chytal bezproblémů,
    ale ten požitek papírové knížky v posteli s hrnkem dobré kávy/čaje/vína to je neprůstřelný to technika nenahradí.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    asi SPOILER :)) ale vy jste to vsichni stejne cetli uz :)

    uff, tak jsem asi v 70% v rukou nepritele, jsem zrovna ve fazi, kdy jsou na tepesu a ransomova řádí.. poslala je na charon, ale musim rict, ze jsem to hltala neuveritelne :) a to mam naprosto prisernej bolehlav, ale nedokazala jsem se odpoutat, dokud jsem to nedocetla aspon do te faze a trochu se to napeti zmirnilo.. tze prasek, 20 min nez zabere a jedeme dal!

    jinak kindle mi pomohl se k HH vratit (viz muj kdysi prispevek, ze jsem skoncila nekde na zacatku 7 vzdycky), pze v kindle presne vim, kde jsem skoncila, tze se k tomu muzu kdykoliv vratit a pokracovat

    SIRIUS: napodobne
    ja se ted snazim poslouchat 1984 (cesky) a viewegha a musim rict, ze se pozoruju, ze cca po 1-2 minutach vypinam pozornost a nevnimam.. ja jsem proste na cteni..
    i ve skole jsem si to potrebovala precist, ne slyset..
    TORLI
    TORLI --- ---
    Pokud vím, tak film je stále ve stádiu jednání a termín se bude ještě dlouho vesele měnit.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MAWERICK: to podle mě nestihnout, ja mam totiz pocit ze na foru prave bylo ze uz se pocita s tim ze nejdriv to bude 2015
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    kdyz by to melo byt za rok? to se mi zda skoro divny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam