• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAWERICKHonor Harrington, Honorverse a vse okolo
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Tak jsem přečetla Shadow of Victory (arc už je venku) a musím říct, že ačkoli to zase považují za knihu hlavní řady, je to opět cíleno do talbott kvadrantu a je to část saganami série. Celkově uzavírá otázky otevřené v shadow of freedom a posunuje konečnou dějovou linku univerza o několik hodin oproti Cauldron of Ghosts.
    Ale alespoň to vyjasnilo otázku Maya sektoru a Berragose - Agenti MA na něj šili habaďůru, takže s nimi rozhodně nespolupracuje.
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    ROBIN_SNNS: to si občas také říkám, jenže Bloku jsou lidské pracovní síly jen užitečný sluha - za získání sektoru Maya + techniku... a stejně tak Tančírna je pro Blok dobrý nástroj a jak lépe se zbavit podezření než takto... a oni sami o rozklížení svazu mluvili.. jak to tak čtu, tak se bojím dějového zvratu tímto směrem.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ZEDDICUS: Vzhledem k tomu, že Barragos postupuje značně nezávisle na SL a dle všeho uzavřel aliaci s Erewhonem a SAL, jež vládne planetě Torch, tak o tom dost dobře pochybuju. Kdyby táhl s Mesany, těžko by nechal Rozaka odrazit jejích útok.
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    spoiler alert (spekulace)
    čtu ted zase pochodeň svobody a tak přemýšlím, jestli je Oravil Barragos z Maye součástí Bloku, nebo ne. Nikde v jeho částech sem pro to neviděl ani náznak, ale jak se Albrecht Detweiler zminoval, že mají rozjeté politiky jež proti Lidským pracovním silám aktivně vystupují, tak mi přijde jako skvělej kandidát. Co myslíte?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TYRAEL: BT je sice fajn, ale s tema vsema problemama s licenci a tak ten vesmir nejak postrada konzitenci a to co vlastne je a neni canon :/
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    TYRAEL: jako určitě lepší si počkat než číst něco uspěchaného.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Já mám teďka na čtení hlavně skripta. XD, ale když můžu prokládám to romány ze světa Shadowrunu.
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    TYRAEL: a co neco jineho od dw? Treba Stars at War?
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: Já měl spíš chuť na nějaký Military-politický sci-fi, ale už jsem si našel BattleTech, který má pár desítek knížek, včetně dvou trilogii od M. A. Stackpola, takže jsem ve skutečnosti happy. Jen mě prudí, že za poslední 2 roky není v HH nic novýho kromě side-knížek a knížek z doby před Honořiným narozením. Stačilo by mi oznámení, že se na nějaké nové main knize pracuje a případně nějaký dvou-stránkový teaser.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    TYRAEL: Jestli chceš dlouhý čtivý cyklus, který je dokončený, zkus buď Kolo času Roberta Jordana nebo Rift War sagu od R. E. Feista
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TYRAEL: ja myslim ze je lepsi kdyz si da pauzu a pise mezitim treba safehold nez aby tlacil tu honor v dobe kdy nat o nema naladu. Navic rekl ze uz budou asi jen 3-4 mainline knizky, tak nevidim duvod proc to nejak uspechat
    TYRAEL
    TYRAEL --- ---
    ZEDDICUS: To my bychom poslední 2 roky chtěli taky. Bohužel Webera očividně Honor přestala bavit a tak nám nezbývá než se vrhnout na Zahna, kterého zbožňuju ze Star Wars a píše velmi dobře, ale odpověď na otázku "A jak to bylo dál?" nám nepoví...
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    ROBIN_SNNS: díky moc.
    Sem dočetl 3. torch, 3. saganami a sílící bouři a hrozně bych chtěl pokračování :-)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ZEDDICUS: Jako 14. díl hlavní série je na amazonu špatně označován třetí díl série saganami - Shadow of Freedom. O skutečné 14. knize se na weberově webu ani wikipedii nic nepíše.
    Zatím nejnovějším přírustkem do Honorverse je povídka A call to Arms rozšířená na plný román od Timothy Zahna.
    ZEDDICUS
    ZEDDICUS --- ---
    netuší někdo prosím kdy plánuje 14. díl hlavní serie? Ví se o tom vůbec?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ROBIN_SNNS: navic bych se celkem vsadim ze se najde nekdo koho to zatim minulu, tak mu to treba prijde k uzitku, knizku pustim klidne levne, za blbost se holt plati a treba by nekomu udelala radost :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    SIRIUS: Jo sorry, to je můj špatný zvyk reagovat dřív než něco dočtu.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ROBIN_SNNS: primo tam pisu ze jsme omylem znovu objednal prvni dil misto druhyho co vysel, takze informace o tom ze uz je druhej dil by tady nemela nikoho prekvapit :D
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    SIRIUS: Trošku s křížkem po funuse. Tahle řada se jmenuje Manticore Ascendant a letos už vyšlo druhé pokračování resp. rozšíření původní povídky ze šesté sbírky Worlds of Honor, pod názvem Call to Arms.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    nechtel by jste nekdo koupit:
    A Call to Duty : David Weber, Timothy Zahn : 9781476736846
    http://www.bookdepository.com/Call-Duty-David-Weber/9781476736846

    Je to prequel mainline honor knizek, popisujici vznik RMN, me to pekne sedlo je to takovej hezkej vhled na ten vesmir z jiny strany.

    sem okurka a omylem sem objednal znovu prvni dil tehle serky, misto toho nasledujiciho, takze ji mam dvakrat. Naprosto netknuta dosla minulej tyden z bookdepository
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam