• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    achjo, dalsi vec, co lidi nevi... coz je zajimave...
    kazdy tak nejak asi vi, ze se bojovalo o 4 Prazske Artikule, ze?
    no a jedna z nich bylo "prijimani pod oboji", ze?
    tak, a co to tedy znamena?
    ne, opravdu ne to, ze by chteli pit i jini nez knez, ale...
    placka, tedy pozdej hostie, je ne telo Kristovo, ale spise symbol uplnemu se odevzdani Bohu.
    pochazi to uz od Abrahama, ktery mel obetovat sveho syna v pousti, coz po jistych vzdornych uvahach taky skoro udelal a Buh jej zastavil, procez mu naridil, ze opravdu nechce tela lidi, ale chce jejich dusi a to ve slibu vernosti, kteryzto si maji pripominat obetinami ze vseho, co vypestuji a vychovaji. proto se palily kravy a take mouka nebo mocna placka.
    naproti tomu krev, v prijimani je to vino ma symbolicky vyznam NOVOZAKONNI a je to krev Kristova, prolita pri podnuti pod zebro, kdyz byl zavesen na krizi.
    pri prijimani odkazuje k moznosti vykoupeni nejen naprostym odevzdanim Bohu, ale i jeho synu, kdy I PRES UTRPENI [tedy NE UTRPENIM SAMIM] dojdou "TI JENZ VE ME VERI" vykoupeni v zivote i po smrti.

    achjo. to je vazne ulet, jak skola jako takova nedava ani zaklad toho, abychom pochopili VLASTNI kulturu. vzdyt prece jedna cela zasrana Prazska ctvrt, ve ktere schodou okolnisti hodne rad prebyvam, se jmenuje Zizkov a jeji ulice jsou pojmenovane podle vyznacnych osobnosti prave post-luteranskych idei. tohle je vazne spatny, neptat se po vyznamech veci, ale zduvodnit si je snadno [a po Cesku vtipne].

    MMchodem, mozna nekteri Zizkovaci znaji KAABA. Jsou 2, jedna kuracka - trafika, druha nekuracka, spis kavarna... KAABA je v Mecce, je to misto kam pry udajne spadla hvezda a je to misto, kteremu se ma kazdy Muslim co nejvice priblizit, misto pradavneho kultu, udajne z biblickych casu.

    eh. [jako nestezuju si uplne moc, kaabu sam znam jen asi tyden, nebo tak, a samotneho me nenapadlo patrat po podivnem nazvu hospody, ale treba neznat neco o cloveku, po nemz se jmenuje ulice ve ktere bydlim, to uz mi vzdy zavanelo blbosti, stejne jako to nevysvetlene prijimani pod oboji.

    mmchodem snazim se vtloukat tyhle znalosti do sve dcery, ktera ma, i pres muj radikalni odpor na SK nabozenstvi. ANO JE ZAPSANA NA ETIKU, ale za a] ostatni deti do ni tlaci nabozenstvi, b] uci to ta sama vyucujici...
    minule prisla s tim, ze kdyz se nemodlim k Bohu, budu nestastny. Vlastne proto, jsem si vcera osvezil jeden ze starozakonnich pribehu o tom, ze i Buh odpousti nedokonalosti ;]] a tim je samo pribeh Jonase a velryby [ve skutecnosti je tam velryba jen velmi nepodstatna cast dulezite je odpusteni Ninive a dar rostliny s tim, ze ji pak zas Jinasovi veme, a kdyz se Jonas zlobi, Buh mu rika, ze ji nesazel ani nepestoval, tak co se zlobi, kdyz ji dal i vzal a tak jako bere a dava rostlinu, bere a dava milost, v tomhle pripade Ninive, stejne jako omilostnil Jonase, ktery odminul jit tam kazat ze strachu.]

    chjo. kontexty starych tradic jsou tak hrozne dulezite, kdyz se "Nemodlis tak budes nestastnej" je tak hrozne hloupe, jako "Piji vino, protoze chteji byt taky opili, ne jen knez".

    At ty decka klidne uci o Bohu, Jahvem, dokonce klidne i Alahu, konecne co uz, verit je lidske, ale at jim kurva nelzou do hlav.
    Vzdyt to je jak kdyby jim rikali, ze deti nosi zasranej cap.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Taky nekdo z vas zkousel najit Lucifera v Bibli? Jo? ja uz se o to pokousim asi 3 roky, a taky me mohlo napadnout podivat se do (aspon) wiki, ze bych pak zjistil, ze tam zadny svetlo nos neni...

    konecne muze dojit k tomu, ze pojmenuju svoji dalsi dceru, bude-li kdy jeste jaka: " Lucy Fair Petru"




    Lucifer (též Luciper), nesprávně označován jako Satan, je podle křesťanské mytologie jeden ze tří padlých andělů.

    Obsah

    1 Etymologie a původ
    2 Lucifer ve Starém zákoně
    3 Lucifer v křesťanské tradici
    4 Lucifer v pohádkách

    Etymologie a původ

    Slovo "lucifer" pochází z latiny (lux = světlo, fero = nesu), kde znamená v překladu světlonoš, tj. v prvé řadě jitřenka (tj. jitřní hvězda, Venuše) a v běžné latině nemá žádný zvláštní význam. Planetu Venuši pravděpodobně římští astrologové nazývali Lucifer, než dostala v křesťanské éře své dnešní jméno. Nezaměňovat "lucifer" a "Lucifer", kde jedno slovo je označení a druhé jméno, tedy jinak světlonoš a Satan nebo Luciper, jinými slovy.

    Druhý list Petrův:

    1,19: donec dies inlucescat et lucifer oriatur in cordibus vestris.
    1,19: Tím se nám potvrzuje prorocké slovo, a činíte dobře, že se ho držíte; je jako svíce, svítící v temném místě, dokud se nerozbřeskne den a jitřenka vám nevzejde v srdci.

    Viz též starokřesťanských hymnu Carmen aurora, a také jméno biskupa Lucifer Calaritanus (zemřel okolo r. 370 n.l.), biskup z Cagliari, Sardinie.

    Svatý Jeroným tímto termínem překládá verš v knize Izajáš 14,12: Jak jsi spadl z nebe, třpytivá hvězdo, jitřenky synu! Jak jsi sražen k zemi, zotročovateli pronárodù! (lat.: Quomodo cecidisti de caelo lucifer qui mane oriebaris corruisti in terram qui vulnerabas gentes - „Jak jsi spadl z nebe, jitřenko, který jsi zrána vycházel, pospíšils k zemi, ty, jenž jsi zraňoval národy“). V původním významu tento verš nemá se Satanem nic společného. Avšak z hlediska křesťanské mytologie, která se rozvinula po Jeronýmovi, se Lucifer stal nejvyšším andělem, hodností a mocí hned po Bohu. Pro svou pýchu však se postavil proti němu a Bůh jej srazil z nebe i s jeho anděly, kteří jej následovali. Tak se stal zlým a jeho následovníci jsou známí jako démoni.
    Lucifer ve Starém zákoně

    Jak již bylo řečeno, „Lucifer“ je jméno, kterým Jeroným přeložil hebrejský termín הילל בן שחר (helel ben šachar, „zářící, syn jitra“), kde „helel“ je termín pro planetu Venuši, „ben šachar“ označuje skutečnost, že vychází k ránu jako posel dne. V textu Izajáše se takto hovoří o babylonském králi, jenž byl pro svou pýchu svržen podobně jako zářící jitřenka. Autoři knihy Izajáš naráželi na starý mýtus, známý např. v řecké podobě jako mýtus o Faethónovi.

    Pozdější židovská tradice, kterou první církevní otcové dobře znali, hovořila o pádu andělů pod vedením Šemchazaje a Azazela (viz Kniha Henochova 6,6n.). Jiná legenda vyskytující se v midraši hovoří o kajícím Šemchazajovi zavěšeném mezi nebem a zemí jako hvězda, namísto aby byl uvržen do šeolu. Mýtus o Helelovi (Luciferovi) byl přenesen na Satana někdy v 1. století n. l. podle pseudoepigrafu Života Adama a Evy a apokryfní starozákoné Knihy Henochovy (29,4; 31,4).
    Lucifer v křesťanské tradici

    Křesťanská tradice o Luciferovi vychází jednak z Jeronýmova překladu Izajáše, jednak čerpá i z Knihy Zjevení svatého Jana („Apokalypsy“) 12,7.10, kde Jan ztotožňuje dávného hada z Edenu s padlou hvězdou, tedy Satana a Lucifera. Podobně ztotožňují Lucifera a Satana Tertullián (Contra Marcionem 11,17), Órigenés (In Ezechielem 3,356) a další.

    Plně rozvinutá křesťanská tradice založená na Jeronýmově překladu Izajáše 14,12 učinila z Lucifera jméno hlavního padlého anděla, který ztratil svou původní slávu jitřní hvězdy. Pokud (hlavně před Jeronýmem) tento termín neoznačuje vlastní jméno Satana, používá se pro stav, ze kterého byl svržen a který ztratil.

    Na rozdíl od pozdější tradice však Starý zákon nikde o pádu andělů nebo Satana nehovoří. Tato legenda má své kořeny především v apokryfní židovské a raně křesťanské literatuře. Nový zákon, pokud hovoří o jitřní hvězdě nebo o Luciferovi (v překladu Vulgáty), označuje tímto termínem obvykle Ježíše Krista, „jitřní hvězdu“.

    Ve Vulgátě se slovo „lucifer“ používá na těchto místech:

    Jób 11,17 - jitřní světlo;
    Jób 38,32 - znamení zvěrokruhu;
    Žalm 109,3 - jitřenka;
    2. list Petrův 1,19 - Ježíš Kristus;
    Zjevení 22,16; 2,28 - Ježíš Kristus; hovoří však o stella matutina, „hvězda jitřní“, nikoli přímo o „Luciferovi“.
    Sírachovec 50,6 - Šimon, syn Oniášův; hovoří však o stella matutina, „hvězda jitřní“, nikoli přímo o „Luciferovi“.

    Ve východním křesťanství si termín „lucifer“ ponechal tento původní pozitivní význam („Ježíš Kristus“, viz Zj 2,28; 22,16).

    V západním křesťanství se s tímto původním smyslem jitřní hvězdy můžeme setkat například v tzv. Velikonočním chvalozpěvu, starém hymnu zpívaném na Bílou sobotu, kde se jím označuje též Ježíš Kristus.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    podle me Olomoucaci asi poznaji, ze... schvalne ale kdo z vas vedel, ze je to Lucifer, a just ze jo...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: https://www.youtube.com/watch?v=Hrn0xS35BYg
    je to kolem 42:15, kdyz by nekdo chtel vedet nad cim se rozciluji...
    ale neni to nijak zvlast dobry dokument, spise takova katolicka popaganda...

    jedine, co mi tam pripadlo zajimave, ze par hodin pred smrti streamovali Jana Pavla II. na namesti Sv. Petra [kua, Marek jsou Benatky, ze? jo, snad jo. Petr, je konecne strazce klicu...] z jeho soukrome kaple aniz by to vedel... neeticke, nevkusne

    zvlastni, jak vubec neverim ten postavickam ty jejich divadla.
    kdyz se modli rabin, mam dojem, ze ac je to mirne srandovne kostymovane, tak je to jako, kdyz tancujes na muziku, co te bavi, ale kdyz tancuje krestanskej co javim knez, tak je to jak kdyz tancujes na muziku, abys nejak pusobil, vypadal
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TYVOLE, zvedlo me ze zidle [nenavidim priohybani dulezitych fakt tak, aby sedely modernim hlupakum, obcas uvazuju, jak se musi citit Umberto Ecco s jeho klasickym sirokym vzdelanim a vedou o vyznamu]:

    koukam na dokument o Vatikanu [posloucham jej] a nekdo tam rika [v Ceskem prekladu]:
    Papez vstoupil do kyberprostoru ... zatim co Jezis kazal o ptaccich my mame socialni site.
    TO JE HROZIVE ZMRSENE.
    V originale ten clovek samozrejme mluvil o Twitteru, coz je socialni sit, a to tweet znamena cvrlikat, tedy ptaci trilky.
    Ok, ale kurva nedat uz i narazku na klasicke vyroky at uz apokrifni, nebo na svateho Frantiska z Assisi, to je kurva uz i na me moc. Styd se CT.
    Samozrejme to odkazuje na
    a] Jezis rika: ja budu stromem, do ktereho usedne ptactvo nebezske a poskytnu tak utociste znavenym poutnikum, aby se mohli tesit z jeho zpevu
    b ] a to DALEKO SPIS a tady je to asi ne chyba prekladu, ale uz toho papezskeho zivottopisce, ktery to rika IMHO: je to odkaz na Fr. z Assisi, ktery hlasal chudou cirkev --> frantiskany. A jeden z jeho povestnych zkutku je to, ze kdyz jej vyhnali s jeho kazanim lide, sel kazat ptactvu. V puvodnim zneni ovsem ne ptactvu lucnimu a jinak krasnemu, ale sel na mestsky hrbitov, kde kazal vranam a jinym mrchozroutum, aby ukazal jak hluchy je hloupy clovek.

    JEZISI KRISTE chtelo by se rict!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Porad nechapu, co je nepochopitelneho na tom, ze kdyz cerno-hnedoprdelnici sukaj male deti, resp chlapce, vychazi to z tehle logiky:

    - nemuzu sukat zenskou [nikde v Bibli takova vec neni, ba naopak] ---> chci sukat --> chci sukat neco, co se nejvic podoba zenske, takze je to chlapec, mlady, bez fousu a chlupu, bez vrasek [mam to tak i ja, protoze nejsem buzna, bavi me sukat cokoliv, dokud je to mlade a hladke, ale jen zeny starsi] ---> ok porad cchi sukat a dospelejsi chlapci mi jen tak nedaji, navic, kdyz si je vemu nasilim, uz jim nekdo veri ----> budu sukat dite, kteremu rodice [verici] nebudou verit a zaroven se podoba lidske samici

    co na tom kurva nechapou ti lidi.

    jo uz vim, vetsina muzu nikdy nesukala muze, proto to nechtej prijmout a berou to tak, ze cirkev je plna uchylu ne ze ma uchylne narizeni NESUKAT ZENY [vychazejici z rozhodnuti nedovolit jim prerozdelovat majetek svojim rodinam]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Accept BTC in your shop/restaurant, nothing's simpler than Tomas's Coin Of Sale. Works on any device. Do it! http://t.co/y24cTqfijc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
    <style>
    .newspaper
    {
    -moz-column-count:3; /* Firefox */
    -webkit-column-count:3; /* Safari and Chrome */
    column-count:3;
    }
    </style>
    </head>
    <body>
    <p><b>Note:</b> Internet Explorer 9, and earlier versions, does not support the column-count property.</p>

    <div class="newspaper">
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius.
    </div>

    </body>
    </html>
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: uvazuju, ze si takhle zkusim na-csskovat nyx, pokud to pujde, musim to prozkoumat, uz jsem dlouho nekoukal, jak vlastne je ted udelane csskovani ceho cirkusu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    chci dosahnout tohohle:



    CSS3 Multiple Columns
    http://www.w3schools.com/css/css3_multiple_columns.asp
    Multiple Columns Layout (Magazine-alike) With CSS3
    http://www.hongkiat.com/blog/css3-multi-columns/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ton Steine Scherben -- Macht kaputt was euch kaputt macht
    http://www.youtube.com/watch?v=UwE8dlRnsio
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    OVERDRIVE: so samopalom PPS-43.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LIBRIUM: ano
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    Abba Kovner
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    OVERDRIVE: "Posledny Zid z Vinice".
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Download Détroit Bertrand Cantat Pascal Humbert Horizons 2013 Torrent - KickassTorrents
    http://kickass.to/d%C3%A9troit-bertrand-cantat-pascal-humbert-horizons-2013-t8370381.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Détroit (Bertrand Cantat, Pascal Humbert) - Horizon
    http://www.youtube.com/watch?v=8A_r_3hDdPI


    jo a Detroit ma desku, jasny, asi poznate zpevaka z Desir Noir... kdo mi sezene celou desku, bude nenaviden konkretne, ne jako jeden z davu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam