• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JULYZ: stoji 2a1/2 tisice, to do bot dam, stejne mam jen jedny tenisky a jedny batovky, kterym se zacala odlupovat podrazka... mam rad bosou nohu a myslim, ze ten pocit by moh byt podobny, takze co uz.... navic si muzu dovolit byt extravagantni a ten vyber na webu, ktery jsem linkoval je EXTREMNI, maji je defacto v jakemkoliv designu, co te napadne, jen vsechno ma prsty... to je dobry, pac vybrat si tenisky, ktery by se mi libily je proste potiz. v Praze uz jsem v nich videl tak 100 ldii, za posledni mesic. Jdu do nich...

    Jinak dneska jsem slysel v radiu rozhovor o Faustovskem tematu s autorem knihy Faust jako stav zadluzeni, nejakym panem Justem a musim rict, ze to byl jeden z nejchytrejsich mezioborovych a dabel/Lucifer related rozhovoru/uvah/fejetonu/analyz co jsem kdy slysel/cet, takze tu knihy ROZHODNE chci... a taky doporucuju.

    Jo a jinak uz se verejne mluvi o tom, ze Snowden maka pro Rusaky. Hehe, pamatuju si, jak me za to malem zatkli v Kazachstanu, dostal jsem tam po tom policejniho pridelence, jak me nekdo slysel v hospode, lol.

    Faust jako stav zadlužení


    Desetkrát o Faustovi, pokaždé jinak
    Just Vladimír
    Karolinum 2014
    brožovaná, 178 str.
    ISBN 9788024623986
    210,- -15%
    179,-



    Faust jako stav zadlužení - Just Vladimír | Knihkupectví Karolinum
    http://www.cupress.cuni.cz/ink2_ext/index.jsp?include=podrobnosti&id=233336&zalozka=4

    Faustovský mýtus, jak uvádí Vladimír Just ve své profesorské přednášce a první studii předkládané knihy, je fenomén mezioborový a jako takový si žádá interdisciplinární přístup. Justova kniha je vskutku lekcí z mezioborovosti a potvrzuje, že v současnosti tolik skloňovaná interdisciplinarita nemusí být pouze módním zaklínadlem, ale přínosným metodologickým klíčem, který nabízí nové pohledy, jež dalece přesahují svůj obor. Justova faustovská kniha - toto pozoruhodné kaleidoskopické panorama možností čtení mýtu a rozevírání horizontů skrze uzlový, archetypální příběh - na první pohled působí jako nepravidelná, polyfonní skladba tvořená jedenácti zastaveními spojenými tu více tu méně s novověkým mýtem o paktu člověka s ďáblem (Patočka). Jde ovšem o skladbu pečlivě prokomponovanou, oplývající silnou vnitřní strukturou a smyslem, opřeným o působivé sémantické gesto, skrze nějž nečteme pouze o dílčích jevech, ale především o autorovi a jeho pro předmět zájmu vášnivě, ba obsedantně zaujatém subjektu. Just tak mezi řádky svou knihou přispívá do diskuze o pozici a podobě humanitních věd v současném světě. Bez akcentovaného a nutně tvůrčího subjektu, zjevně ručícího za své počiny - jakkoli s nimi můžeme zaujatě polemizovat - se současné a budoucí humanitní vědy neobejdou. Justova fuga tak tematizuje nejen faustovský mýtus, ale zejména individuum badatelovo.
    Faustovský mýtus je Justovi - jak by to ostatně u mýtů mělo být pravidlem - zručně používaným nástrojem, skalpelem, jímž proniká hluboko do vnitřku tak rozdílných jevů jakými jsou středoevropský kabaret, literární a výtvarné práce Josefa Váchala, filozofický odkaz Josefa Šafaříka, filmová tvorba Jana Švankmajera, jevištní adaptace inscenačního týmu Krejča-Svoboda-Kraus nebo gnostické učení. To, že neustálé prohlížení skrze mýtus, jeho pootáčení a nasvěcování otevírá vnitřní ustrojení mýtu samotného v jeho mnoha zpracováních od starověku až po žhavou současnost, je průvodním jevem Justova široko rozkročeného autorského gesta. A možná faustovský mýtus není ani tak skalpelem jako spíše astrolábem, jímž se nechává Just vést a jímž provází svého čtenáře. Faustovský příběh je Justovi - opět po smyslu - duchovním konceptem, kompasem, organizujícím a usměrňujícím - neideologicky, tedy metaforicky - rozmanitý svět, z něhož a pro nějž mýty vznikají.
    Přestože poctivý čtenář Justova "faustování," které sahá (dle datace prvních studií) do počátků devadesátých let, důvěrně zná většinu předložených studií z jejich časopiseckých vydání, souborný celek mu poskytuje zcela nové a o poznání plastičtější čtení autorových verzí Fausta. Just svými jednotlivými eseji i knihou jako celkem zůstává věrný tvrzení Heinricha Heineho, že "každý z nás by si měl svého Fausta napsat sám". Kniha je jeho novým a dlužno dodat smyslem oplývajícím faustovským příběhem.

    Z recenzního posudku: Mgr. Martin Pšenička, Ph.D.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ext4 na Mac, protoze si ted delam zalohovaci disk a nechci na nej FATku/NTFS coz je asi logicke ;]

    $ brew install ext4fuse
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    OVERDRIVE: fivefingers sú najpohodlnejšie boty aké som si kedy skúšala. ale nemám ich. pôvodne som ich chcela na behanie ale nakoniec na ne nemám prachy. ničmenej na nohách vyzerajú fakt divne :o)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    The Science of Game of Thrones
    http://www.youtube.com/watch?v=Utu-LpJn3Is


    sice na Game of Thrones moc necumim... ale
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    a sou nektery fakt hezky
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    a kde by slo koupit tyhle boty?


    JULYZ: ja vim, ale tenhle se mi hrozne libil designem... znam tyhle noze uz roky, ale tenhle je proste hezkej
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    OVERDRIVE: maju na dealextreme
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mondo2000 + H+ a NeoFiles: http://mondoglobo.net/neofiles/
    Transhumanismus jsem nejak posledni dobou prestal sledovat, tak by me zajimalo co se zemnilo. Porad jsem neprisel na to, jestli existuji napriklad nejake uzitecne smartdrugs....
    R.U.Sirius byl jednim z prvnch autoru, co jsem nasel na strane cyberpunku nekdy tak 1994: neuromancer, neco od R.U.S. a Hardwired + Anarchyst Cookbook a Prankbook na bbskach. to byly dobry roky... a staru, tak je mozna dobry zacit se zajimat, co semnou bude, pokud fakt budu mit vrasky a tak.
    jasne, ze chci mind upload, zejo... proc si myslite, ze sem pisu ';]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    hezka vecicka:



    Nůž v kartě
    http://www.dopenezenky.cz/nuz-v-karte
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    VICE: Vyzpovídali jsme holky, co natočily, jak zpívají při orgasmu – http://bit.ly/ADAMband
    [necet jeste]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    4 základní způsoby, jak složit kapesníček do saka | Pravý Gentleman
    http://www.pravygentleman.cz/4-zakladni-zpusoby-jak-slozit-kapesnicek-do-saka/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    wow: http://loveisspeed.blogspot.cz/2012/09/1925-rolls-royce-phantom-i-jonckheere.html
    [je jich tam hodne vic]

    ja tedka videl na zizkove tohle:



    tohle je rozhodne zajimavy ;]



    Rolls-Royce Apparition | Suchablog
    http://www.suchablog.com/rolls-royce-apparition/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    a jeste jedny, ne cerny: http://plavecke-bryle.heureka.cz/emme-london/

    ale zas jako ty cerny jsou hodne coool, videl jsem je nazivo. i kdyz chodim plavat spis do tmavych bazenu no...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ppotrbuju plavaci brejle, pac chodim plavat asi tak 3x tydne zas jednou...

    Recenze Emme Porto - Heureka.cz
    http://plavecke-bryle.heureka.cz/emme-porto/recenze/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KOBUK: lain znam, videl jsem asi pred 10 rokama dokonce je to prvni comix, ktery jsem kdy prekladal [z Eng.] - dostalo me jedna bublina, kde byly jen 3 1/3 strankove obrazky s rozbitym medvidkem a tam bylo "I feel so disconnected" coz v denem momentu odkazovalo k tomu, ze je holcicka mozna uplne umela a zaroven, ze ma proste ten pocit, co mam uz posledni mesic, tedy ze je na svete uplne sama, ackoliv jsou kolem ni lide, se kterymi se i smeje a tak...
    Proste jsem to nedokazal prelozit, aby se to veslo do bubliny a zaroven to melo smysl... tedy ten dvousmysl. Premyslel jsem nad tim snad 3 noci a myslim, ze jsem to nakonec nevymyslel.


    KOBUK: jj, ja to koupil Truce jako posledni darek... dovez jsem ji desku z Ameriky, kde jsem ji nasel v nejakym supermarketu. To se mi libilo, ze maj desky v supermerkadu, mmchodem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam