tak tohle je onen HonKong o kterem se pise v Tchai-Panovi...
Libi se mi postava Dirka, jako archetyp vzdelaneho muze snaziciho se o velke veci, neco takoveho beru jako vzor. Z meho pohledu funguje jako hrdina, jako muz, ktery dokaze resit porblemy a tak trochu hraje se svetem sachy... ale jsem teprve na nejake rekneme 100. strane, takze jeste nevim
Na Mei-Mei se mi zas libi jeji zenska lisci moudrost a vzdelanost. Jak mu treba rika, ze kdyz jako muz pujde ke dnu, opusti jej, protoze proc by mela jit kednu i ona, ale ze za zadnou cenu nedopusti, aby se takova vec musela stat, proste jej nenecha padnout. To je dobre.
Taky se mi libi, jak se s nim bavi o sexu, coz je neco co on, byt jako vzdelany a moudry Evropan, nepripousti a nechape. Libi se mi jak si s nim hraje a skadli ho, zaroven jej uci Cinskemu mysleni a kulture...
Jak treba plive a on ji to zakazuje a ona mu rika, to co se Sorbakem tusim rikam uz dlouho: "Slusnej clovek to polika, ze?!"
jak mu vysvetluje, ze vykaslat a vyplivnout to hnusne co mas v sobe, s co nejvetsim hlukem, aby to zaplasilo duchy jedu, ktere v tom plivnuti jsou...
To se mi moc libi, takovy citlivy pristup k popisu Cinske moudrosti a ta moudrost... proste Tchai-Pan je dobra kniha... zajimaly by me dalsi Clavellovy knihy... nejaka doporuceni?
Sorbak/Ozzy - nekdo z vas nejake mel, ze?