ANDY_WARHOL: ja nezapominam co bylo predtim, tohle tady vuci me neni argument a je to jen recnicke gesto. ja VIM co bylo predtim, a nejen na CK uzemi. Tohle VAZNE neni argument.
Mluv o konkretnich cinech. Kdy zradila Francie a proc? Kdy zradila Anglie a proc? Jak dlouho jsme mohli drzet vychodni frontu? 2 mesice, vsecko bylo pripraveno. Proc nas vzdali? Protoze necekali, ze nebudem posledni. Nikdo nechtel bombardovani vlastnich zemich, invazi na Balkan, do Recka.... to co udelal Hitler byla neuveritelna drzost, kdy dobyl Evropu s 40 az pak 120 divizema s uplne odkrytou Francouzskou hranici. Kazda zeme po nas padla do 14 dnu... a vsechny padly na stejnou retoriku jako pouziva Putin. U nas v pohranici vyhnal do extremu patou kolonu a imaginarni spory a pak rek, ze sudety musi chranit. To same v Polsku....
Ja vim. A vim, i to,ze nase statnost byla kratka a chybela tam osobnost TG. Masarque, kterou by to jeste chvili chtelo, pac Benes byl jen politik, a jen politik....
Ale mluvme o dnesku. Mame dnes osobnost? Mame moznost mluvit nahlas, mluvi nekdo skoro za pulku naroda, ktery si vicemene uz CHCE vladnout? Nebo mame prezidenta, ktery poklonkuje Putinovi a Moskve a vladne tem 50% co si vladnout nechtej, tak si radej chtej nechat vladnout?
Co vlastne rikas? Rikas, ze nas maji vzdat, nebo maj vzdat Ukrajinu, a pak co? A pak Polsko, Litvu, Lotissko, Estonsko, Finsko? Nebo mame bejt jako skaut, vzdy pripraveni, radej umrit nez se bat a radej tri barvy [cervenou, bilou a modrou] nez jednu, rudou, nebo dve, rudou a bilou?
Co chces, kdyz nehajis proti-Ruskou kampan? To jako chces to vzdat a kleknout pred Moskvou? Znova?