• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Dycky jsem uvazoval, zda srdicko, jake mam treba na ikone, nemohlo vzniknout z toho, kdyz on za ni klecel a ty dve polokoule videl pred sebou, jak ji drzel v pase. Konecne ze predu by se daly taky najit podobnosti.

    Mmchodem trouhelnik, ktery je postaveny na jeho vrvholu, z ktereho vybiha kolmice na protilehlou hranu ukoncena v asi 2/3 vzdalenosti, tak u pre hebrejskych/aramejskych znakovych sadach znamenala Zenu... takze on ten temer vyhradne dnes cesky kosoctverec neni nijake novum

    \|/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    To ja nic, jen jsem to nasel nahodne ve fotkach telefonu. Uuplne se mi vybavilo, jak mi bylo asi 12 a nekde jsem schrastil par cisel Leo, z jednoho jsem si vystrihnul obrazek takovehle pani, jeste byl ten zadecek trochu sirsi, dal jsem si ji do penezenky, tam, kde jini mivaji fotky svojich blizkych (dnes tam maj vsichni fotky czoklu)... no a pak jsem si byl nechat v Senimu udelat v zamecnictvi klice, a jak jsem platil, zamecnik a jeho kamarad zustali stat s otevrenou hubou. Byl jsem chlapecek, tak metr padesat, oblecenej jeste od mamy, ale v penezence jsem mel fotku pani, kdera sedi zady k fotaku na holem zadku, za kterej by se nemusel stydet ani pivovarskej valach.
    Jak se smali a placali me po ramenou, to si pamatuju do ted; fotku uz bohuzel nemam, a samozrejme ji nejsem schopen dohledat, tech prdeli je na Internetech proste nekonecne mnoho, kazdopadne tahle zaliba, mozna v danem pripade koniccek, mi rozhodne zustala;)))

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Text, co daval ink_flo, zde se, ze je to vedecka studie popisujici vymreni lidstva v nejakych dost realne barevne skale, zatim jsem se nedostal za abstrakt, ale taky proto to tu odkladam:

    https://www.lifeworth.com/deepadaptation.pdf
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CYBERSTORM: Mmchode updatni to tak, ze udelas 2 wiki page, na NodeMCu jako voltmetr a pak grafana. Kazde z toho se muze hodit. Jinak nechtel bys mi v tydnu pomoct neco udelat z tec RaspberriPicek? Zlusime z toho udelat linuxovou lan-party hernu a nejaky hackovatko na Wiifi (man in the middle, tak, ze to bude chytat bacon pacety, podle nich to nasymuluje, ze je to nejaka zapamatovana sit, a az se k tomu nejaky hloupy device pripoji, rozbehnem nad tim nejaky packet inspection a koukne se na nesifrovany traffic, ktery pak budem promitat na stenu)... taky Ti udelame klice na darkstar a tak... proste budem se oba chvili zas ucit linux, cuz?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CYBERSTORM: Haaa, ze nezapomenes na wiki udelat update projektu, tak, aby to blbouni jako ja dokazali zopakovat? Udelam tomu projektu pak trosku propagaci na Labka Facebooku, aby lidi videli, ze nekdo neco dela, tedy neco jineho nez grant... jinak super, velika radost, ze Ti Ivan pomohl a Tobe se dilo zdarilo. Mmchodem, ocenujes aspon, ze logo Labky je ascii art? ;)
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    Extra něco pro tebe. Dělám zrovna čtení napětí přes AD převodník, které se bude pravidelně posílat na grafanu. Pomáhá i Zoja :)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK
    FRDK --- ---
    OVERDRIVE: Který konec se Ti líbil víc, filmový či komixový?
    Mi $dopln_pozdeji :-p

    OVERDRIVE: Když hraješ ten airsoft - neznáš tuhle exmegaknajpu s hotýlkem v Rázové? Kucka si tam jezdí zahrát na vojáky...
    [ FRDK @ Ruiny, kanaly, bunkry a jine opustene prostory ]
    Airsoft Koalice - Airsoftové akce - Morava - Čechy - Slezko
    http://airsoftkoalice.cz/airsoftova-akce/info/916/c-q-b-razova-u-bruntalu

    ¤¤¤
    Bude seryjál...
    https://www.novinky.cz/clanek/skvrna-vraci-do-cr-zanr-post-apokalypticke-sci-fi-40272509

    OVERDRIVE: Jeden díl tě Služebnice jsem zahlíd v telce, nebude to zřejmě úplně marné, akurát tu herku znám z Top of the Lake a přestože hrát umí, je mi nesympatická.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ta bunda je mmchodem moje. Pouzival jsem tu nasivku jako logo airsoftoveho klanu pechotni jednotky Shadowrunneru nazvane “Victory!”, ve ktere jsem byl hacker a ozbrojeny polni medic a zalozni velitel... dalsi obsazene role, krom fighteru byli:
    - dron rigger / pruzkumnik - predni (+ master of lockpicking)
    - odstrelovac, dron rigger - tylovy
    - ozbrojeny spojar a ridic, velitel
    - znrojir a strelec z tezkych zbrani
    - blize neurcene, promenlive mnozstvi strelcu - figteteru bez vedlejsi specializace

    Tenhle team bych rad postavil znovu, pro svety post-apo svety bez magie zn. Ideal

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mate radi commix Watchmen? (Quo ipsos custpdiet custodies? - Kdo hlida hlidace?)... mam rad vsechny Moorovy comixy, Z pekla, V jako Vendeta (na kterou odkazuje i ma ikona, ale jako...$dopln_pozdej), Strazci, Liga vyjimecnych...

    Postavy v comixech tohohle maga jsou vsechny $dopln_pozdeji. Vsechny jsou svim zpusoben archetypalni, a presto, tak nejak dohromady ten $dopln_pozdej dava neco, jako obraz lidstvi

    Dokonce prave postava Klauna, prave ze Strazcu, se tomu jednou smeje, ze cele lidstvi, vsechny jeho pravdy, postoje, to co delam tady v tomhle auditu, tedy introspekce a pohledy na sebe same at uz empaticke, ci analyticke, ze je to tak smesne absurdni, ze vsechno je jeden velky $dopln_pozdej...


    dopln_pozdej = MetaFór
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jeste ke lzi: rikavala o me Sofie, ze jsem sedmilhar, Julie tvrdi, ze jsem bajkar a kecka, Adela rika, ze vsechna moje cisla se musi delit deseti, nekdy i stem.
    Vim o tom a maji pravdu. Tuhle vlastnost (castecne i neuvedomelou) povazuji za “umeleckou licenci”, nekdy to schvalne pretahuju, aby si lide museli vsimnout, ze ten pribeh je bajka, ze jsou v tom jinotaje a forma nema zastinit sdeleni.
    To, kde lez povazuji za nebezpecnou je chvile, kdy misto nevim, nebo ano, opravdu jsem to udelal - muzu za to, tak nastoupi lez.
    I bajka muze ublizit, ale je to jiny druh lzi, z meho pohledu podobne, jako slane neni sladke, i kdyz oboji je chutovy vjem.
    Naucit se priznat vinu a uznat nevedomost JE TEZKE, vim to, sam jsem kdysi hodne lhal, ale sam jsem si taky mnohokrat overil, ze pravda vyresi veci daleko rychlej.
    Co obcas neumim, tak je byt diplomat a politik. Uz X krat se mi stali, ze jsem tim zpusobil velike potize. I proto casto prehanim, aby lide, co semnou musi vyjit, byli pripraveni na to, ze v mem svete je veja i ta dobra pravda, ne jen ta zla. Spousta lidi totiz spatne veci vnima jako ty dulezitejsi. Ja si myslim, ze ke spatnym vecem ma byt jako priloha prilozena zpetna vazba, aby se spatne uz znovu neopakovalo.
    Ale casto to boli, a to nejen mne. Konecne proto mam treba v praci kamarada, ktereho jsem si dobrovolne zvolil za sefa, ktery umi s pravdou zachazet tak, ze ji nekurvi zezadu a presto hraje jemu do rukou. Uz 2x mne diky tomuhle panovi nevyhodili z prace, kdyz jsem lidem rekl (svoji) pravdu, a to tim nejmene politickym zpusobem.

    Tohle mam i tady, kde vim, ze kazdy z vas je v necem dobry a neco jej zajima, jste dik tomu, krom pratel, takove moje prodlouzeni, augmentace me osobnosti.
    Tam, kam ja nedosahnu, z jakehokoliv duvodu, jste tam.
    Tak to je i v Labce: umim programovat, asi bych zbastlil i nejaky plosny spoj, kdyz bych moc potreboval, ale na to nejsem dobry a jini jsou. Trosku je to vyuzivani lidi, ale vzdy jsem mel rad predstavu, ze oni to vedi, a ze me pouzivaji podobnym zpusobem.
    Tak tedy treba muj sef vi, ze jsem sice ostry nastroj v supliku, ale ze umim porezat i ruku, ktera mne krmi, takze on me pouziva jako nastroj a ja jeho taky.

    Hezke na tom je, ze me zustava pravda (a prace), a jemu to, za co mne chce platit.

    Vlastne bych asi mohl manipulovat s lidmi, je to vcelku snadne, ale me se libi, a povysil jsem to na umeni, tohle prave nedelat a stejne od nich dostat to, co chci a preju si.

    Jen bohuzel vzdycky, kdyz narazim na lhare a sraby, stane se mi to s tim porezanim.

    Asi o tom napisu bajku...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Todle je ale dobry pivo



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: a kdibi to bili jen sipi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mam od Julyz pujcenouknihu... on existuje i pseudo-dokumentarni seialal, tusim se to jmenuje Svet bez nas. Videl jsem jen jeden dil, o rostlinach, ktere nici treba Atlantu a rocne je potreba hromada lidske prace + plamenomety, aby nezmizéy primestske ctvrti, taky o jezerech v okoli Chicaga, ktere, kdyz by prestala fungovat regulace pritoku, zcela by znicily mesto. Ano, mam rad post-apo scenare, survival, jsem prepper (a ted konecne jsem po roce a pul vytvareni ruznych zasob, rezerv a dedictvi, dosel k tomu, ze za me uz muze nastat konec sveta, nekonecna prace ted uz zbyva v tom, naucit nekoho dalsiho, co vsechno znam, proste uchovat memy... je hezke rict “tohle vydrzi pro me a mou zenu”, ale pak z nejakeho duvodu nebudu a ona si sekerou usekne nohu a znici filtr na vodu, vystríi sipi do kuse bez nahrady a ztrati hodinky, zapalovac a kresadlo,... ). Asi stejne nenastane ten materialovy konec sveta, vzdy je to o tech memech a ja to celou dobu vim, ale kdyz chodim mrtvyma barakama, kdyz stopuju se 30l baglem na zadech, to, ze u sebe a na sobe mam vsechno, co mi umoznuje citit se v pohode (a umoznuje mi to experimentovat a ucit se), tak tohle mi vzdy pripomene, co v zivote chci... ucit se a ucit, rozvyjet se a zachovavat hodnotu a poznani, premyslet. Co bytostne nesnasim jsou lidi, kterym musis 2x ukazat jak na to, a oni se zeptaji potreti. Podle pravidla “kdo se pta, nerad da”. Vlastne nemam rad ani to, kdyz se nekdo pta na to, co by bezemne sam vyresil (vole, v autech, kdyz lidi ridi, a ridili, tak neodbocovali do zdi, nez meli navigace. Najednou “zahnete ostre v pravo” zcela vazne vede k bourackam!? Nemam rad prenaseni zodpovednosti na druhe, je to trosku problem sladit s team-workem, ale razim zasadu, ze kdyz jde o zivoty, nema cenu se ridit podle nejslabsiho, protoze to je ten, ktery uz lezi a krvaci, a je lepsi nasadit latku nejvys a snizovat, nez nasadit latku nejniz a umrit jako hovada... zkusenost z mediciny, stopovani, fetovni i doby, kdy docasne mam dost, ukazuje, ze je to dobry plan). Prenaset na nekoho zodpovednost je pro me jasna znamka “ridim se pidle nejslabsiho, tedy podle mne, pac ja potrebuju, abys me ridil.” Jedina dalsi ZLEJSI slabost, a za tu jsem i zbil zenu je LEZ (fakticky treba ne nevera, ale takove to “to ne ja vypustil vsechnu teplou vodu z boileru, to uz bylo”... to je lez z blbosti, a znova je to nebezpecna slabost. Zvlast, kdyz jedinci, kteri to delaji, tak jsou dobri, takze v dulezitych momentech neni snadne rict, ze to, co tvrdi je lez ci pravda: “jo, tahle bobule je jedla, vim to urcite. Tyhle vajicka nejsou zkazeny, to by smrdely”... to muze stat zivot.


    Tedy ucit se a ucit a ucit lidi, ze lez a prenaseni zodpovednosti, jsou hloupy a nebezpecny, i kdyz jim to poskytuje konfort, ci domelou prevahu. To je sakra survival topic.


    Tak tedy, svet bez nas (bez naz vsech, zadny survival, vy hnusni svabi a potkani! Vsichni jsou mrtvi, vsichni, jako i TY!)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    schovavam, pry dost post apo totalitaristicka spolecnost, asi to bude trosku holcici, ale asi stejne jako holcici kriminal

    Příběh služebnice / The Handmaid's Tale (TV seriál) (2017) | Videa | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/481213-pribeh-sluzebnice/videa/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    i did not killed anybody, they died for terminal stupidity
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    cry me a river
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jestli si chcete někdo dát poctivej comixovej remake, tak punisher na Netflix už má druhou sérii a je to fakt tvrdý. Hned v prvním díle fight na kudly... Docela to ma atmosku Togo, co bych of punishers cekal, actually to bohapuste nasili ve jmenu pomsty nikdy nebyl muj salek kafe, tak ke Kulhankovinam se to hodi (2 dily divokych a zlych za den = staci, co se me spotreby knizniho braku tyce).

    znova upozornuju na gamesku Hotline Miami, nejlepsi bezuzdne nasili na tru, asi jako svyho casu carmageddon (tedy cim bezuzdnejsi, tim lepsi)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    docela by mne zajimalo, co je to tady a to cerne kolecko okolo, ty haldy tam jsou mimochodem velmi krasne, takove kopecky

    49°52'02"N 18°17'55"E · 206 m


    julyz: pamatujes si, jak jsem jednou poslal do pici toho myslivce, ktery nam rusil k-9 training? kde to prosimte bylo, strasne bych si to tam chtel jit nafotit (prave takove male hromadky porostle obcas stromku...)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Vykašlali bychom se na to, ale je to tradice, rituál, jehož nedodržení prý nosí smůlu. Nikdo tomu sice nevěří, ale nikdo se to, pokud vím, neodvážil porušit. Ve světě, kde fungují násobiče pravděpodobnosti, vám při myšlence na nedodržení něčeho zažitého, současně s přezíravým smíchem na rtech přeběhne i něco po zádech. Něco malého a mrazivého.

    Nahlas bych to ale nikdy nepřiznal.“

    Citace z knihy
    Divocí a zlí 1- Cas mrtvych
    Jiří Kulhánek
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam