• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    OVERDRIVE:

    Jak dlouho mas ten bagl? Me dneska dosla trpelivost, mam ted takovy fancy baglik kam se nic nevleze, ale jeho nejvetsi uraz je nulova organizovatelnost. Slo se dneska do terenu polozit pasti na plostenky [delame monitoring techto potvor], mam je blbe udelany tak se to musi zatizit sterkem. Ma to tri kapsy, v jedny mam notas, v druhy dropbnosti typu prasky a do treti se musi vlezt zbytek. Jedna z tech pasti se urvala takze mam vsude sterk -..- Fakt potrebuji neco kam se vlezou cajky do terenu [hromady vzorkovnic, stetecku, kartacku, pasticek vyse zminenych], fotaky, zradlo a notas, to vsechno idealne oddelene a musi to vydrzet, protoze se s tim bude chodit ven a kazdy den s notasem do hokny.
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    jsem lama a poustim ke kompu cizi lidi, lol by overdrive
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Prednáška, odporúčam
    James Nestor: "Deep: Freediving and Renegade Science" | Talks at Google
    http://www.youtube.com/watch?v=R_ck0Nzdo_U
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ADELAJKA: Prave, vzdycky, kdyz zacnou psi krvacet, musim umejvat podlahu. Na picu smetaky, vic spinej, nez uklizej.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pico, me mrdne!!! Prvni odkaz pri hledani (samo smeruju na pozitivku a clicker, imho dalsi “spatna prace”, co by chtelo zmenit... aby nektery z vycvikaru v CR uz konecne sepsal pozitivku tak, aby elektricke-obojky nebyl prvni nalezeny odkaz.
    Mam cim dal tim vic dojem, ze jsme generace sobeckych kretenu, cteme anglickou wiki, ale nikdo nepise ceskou, pouzivame linux, ale ceskych prekladatelu je nedostatek, nemluve o programatorech,... proste nic z toho, co delame nezanechava stopu, pro lidi, kteri to budou hledat po nas.
    Tak radi bourame stare baraky, ale co se za 20 let postavilo?



    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    OVERDRIVE: njn. na stekani je vyslechtili a krev neni voda :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ADELAJKA: Ja myslim, ze na me stekat budou ;) dokazu si predstavit 100 a 1 metodu jak na ne. Horsi to bylo dnes se Zojou, tam luring nepomuze. Budu stekani muset zachytit v stekaci situaci s klikrem, coz bude peklo. Neumim u ni nicim vyvolat stekani, ac steka rada, nikdy ne “zbytecne”, narozdil od Konzerv, ktery komentujou snad i brownuv pohyb ve zduchu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sudety = sud = kanec + eta = kopec; pripadne jeste kozi hory

    Na planete zemi je asi 20 bilionu stromu, rocne ale muze ubyt i 100 milionu stromu

    Brexit bez dohod dnes neprosel!
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---
    OVERDRIVE: jo, zjistim. ale taky chceme jezdit a ja mam jeste jeden sen, tak nevim, kdy to stihnem, kdyz den ma omezeny pocet hodin :-) a vidis, ten klavir jsem taky chtela oprasit :-)

    konzervy zerou porad, toho se fakt neboj, akorat s tim samostatnejsim se mate radu asi stejne jak osinu v prdeli a navic nechce na me stekat. Takze s povelem bude problem. Ale na Tebe si mozna zarve rad :-) a hujer asi nebude chtit ode mne, navic tak trochu zere lidi, nebo jim to aspon rad vysvetluje :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ADELAJKA: kdyz uz jsme u bojovych umeni, nedame si kravmagu? vyridis prihlasku? a strelnice? a lezeni? meli bychom se pohnout, at se nepokavame jen vecer v posteli. zitra mam Labku, ale meli bychom neco udelat s tim vycvikem Tvejch psich konzerv. zkus je nezaodmenovat, az nebudou chtit zrat, poresime stekani na povel za odmenu a pak se jim zacnem schovavat. sezenu par dalsich lidi, aby si to zgeneralizovali... budem to delat s obema, bez psa nemam sanci brigadu zmenit, a ja uz dalsiho psa nechci... minimalne dokud neporesim ridicak... to bychom meli taky poresit, vemem moje auto a sel bych si zajezdit. nepotrebuju nijak zvlast parkoviste, umim ridit, potrebuju poresit spis cit, kterej uz zas nebudu mit, pul roku jsem neridil, takze nejaky diry, kde nas nebudou legitimovat na kazdy krizovatce, ok?
    je cas se pohnout, jinak to nemuzu chtit po jinych.
    pokud bys vedela o nekom, kdo by pro zachranare poresil veterinarni, pravni a prvni pomoc, zkusim sehnat par lidi, co nejsou naprosti choboti, a fakt to chtej delat poradne + nejaky penize. s vysilackou a kompasem mmchodem musime naucit i Tebe, vzhledem k tomu, ze treba Mia prekvapila a umi... jak rikas, deti se hejbou lip nez my, ale my muzem rozhodovat lip.
    mmchodem Mia zacala sama od sebe trenovat na piano, o weekendu hrala skoro 4 hodiny
    ADELAJKA
    ADELAJKA --- ---

    OVERDRIVE: V klidu, já dokonce slyšela o tom, jak si profi záchranář zapomněl při výjezdu psa, tak se museli vracet :-)
    A pokud jde o první pomoc, tak kurzy jsou cenově dostupné a dělají to přímo záchranáři. Nám teď zaměstnavatel něoco zaplatil, bohužel bylo málo míst, tak jsem se nedostala, ale budou to organizovat zase. A to v mé práci o tak přímé ohrožení života nejde. Já si cca pře sedmi lety dělala kurz u Červeného kříže, bylo to dobré a užitečné. Ale ráda bych si to zopakovala. Je to samozřejmě i o schopnostech zareagovat atd., ale i tak si myslím, že aspoň něco člověk nakonec použije. Říká se, že nejhorší je nedělat nic. Hodně lékařů se ale bohužel shoduje, že většina lidí právě nic neudělá. Chce to výchovu už od dětí podle mě. Tahat je po horách, nebát se o ně, nechat je dělat nějaké bojové umění, nebo nějaký sport i za cenu, že se asi zraní. Ale uvidí, jak se ty situace řeší a naučí se reagovat. Mám zkušenost, že když byl opravdu problém, děti zareagovaly vždy, dospělí už méně.... Končím, jsem nechutně múdra.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jak jsem shanel kadaver [proste kus mrtve lidske tkane, muze to byt treba placenta, co se po porodu porad jeste vetsinove vyhazuje, i kdyz dnes se uz pouziva na uchovani kmenovych bunek, a doufam, ze se bude pouzivat cim dal vic... o tom jindy]

    Na kamosku, co dela na urgentnim prijmu:
    A: prosimte, potreboval bych lidskej zbytek, staci kousek 1cm^3, placentu, clanek prstu, zbytky po plasticke operaci... potrebuju to zavrit do konzervy a parkrat pak otevrit, abych symuloval pri vycvyku pro psovody mrtvolu. Musi to byt lidske. Vratim pak do Biohazard odpadu a muzete poslat do spalovny.
    B: Coze? NE! To jsi se zblaznil.
    A: Ale nebudu tim nic kontaminovat, proste to bude zavreny, vycucha to 10 psu a pak ti to vratim.
    B: NE! V zadnym pripade!
    A: Proc?
    B: to se nesmi! NE V ZADNYM PRIPADE! na to je zakon!
    A: aha, takze mam jit krast do nemocnice, jak fetka, co krade pouzity fentanilovy naplasti?
    B: """" otocila se a odesla z mistnosti, dalsi 2 dny se semnou nebavila """"
    A: prosimte, v cem je problem? chces se na to jit podivat? mit to pod kontrolou? prijd v nedeli na vycvik.
    B: """" otocila se a odesla z mistnosti, dalsi 2 dny se semnou nebavila """"


    a ja si rikam "ACHJO", stejne jako si rikam "ACHJO", kdyz psovod zachranar se boji krve nebo mrtvoly a "dela to jen pro zabavu, aby neco delal se psem". Podle me si pletou Svazarm s Pionirem, respektive Jiskrickami.

    Proto se citim hrozne sam. Jakoze dlouhodobe.
    To uz je komentar ke me samemu a nema to nic spolecneho se zachranri psovody, protoze jeste chvili a nebudu mit s mistnimi "psovody" spolecneho vubec nic, a uz jsem v tomhle stadiu asi rok, kdo neumi precist email, pac nevi, jak se to dela, nema pravo ani povinost se pohybovat v mem okoli.
    Kazdopadne vracim se k tomu potencionalnimu pruseru... nemusi to byt zadny konec sveta. Co se stane, kdyz dalsi orkan, nebo nejaky Y2k/0day posle do prdele nase zivoty?
    Kdyz budem mit MEGA schopne vlady, tak do mesice po treba blackoutu budem mit vodu, nebo elektrinu. OK. To znamena, ze mesic nebudou fungovat benzinky, tim padem prestane rozvoz jidla, kdyz nepujde proud, treba par tydnu, prestane hned prvni den tect voda [pitna], prestanou fungovat nemocnice, protoze na prvnich 5 tisic lidi kazda vystrili naboje v podobe siti, dlah, anestezii. Zacne byt zima, pokud bude zima. Nepujde plyn, pac cerpadla jsou elektricka.
    Sekundarne, ale vlastne primarne, prestane fungovat chlazeni jaderneho odpadu a reaktoru, takze do par dni vyleti do vzduchu temelin a dalsich 441 jadernych elektraren v Evrope. Pokud jsem byl pobliz, tak pre 20 micro suveretech uz je mi vicemene vsechno jedno.
    Nepodojis kravy, nezahrejes slepice, nejake mnozstvi ovci mozna muzes pustit na volnou pastvu. Prasata muzes pustit do mesta zrat odpadky.
    Za tyden zacnou byt problem nejen divoci lide, ale vsichni psi a kocky, co jsi je nestihl zabit a sezrat. Domaci mazlicek se bud zmeni v konzervu zradla, nebo se v ni zmenis ty.
    To neni zadny hruzostrasy dopad, zadna magie. To je proste realita mesice bez elektrickeho proudu. Kde nejvic boli voda, vsecko ostatni se da nejak vyresit. S delsim vypadkem typu Den trifidu uz nejde pocitat. Po 3 lechetch jsou podle me zkusenosti nestabilni JAKEKOLIV budovy postavene clovekem, vcetne silnic, trati... pokud nefunguji cerpadla a prehrady, voda je naprosto nezvladnuty element. O pozarech nemluvim, neznam. Proste po vic jak mesici je dopad sveta bez elektrickeho proudu NAPROSTO neodhadnutelny.

    A ti "nejschopnejsi" z nas jsou nejake aktivni zalohy, par engineeru, kteri si schovali zakladni manualy a neco umi, par lidi, co maji pristup k dodavkam neouzovych zasob, a treba zachranari, policajti... proc? protoze maji prednostni pravo k materialni podpore.

    Pred cca 5 rokama na Opavsku napadlo 140 cm snehu, a dobrovolnici rozvazeli v SUV lidem potraviny a plynove bomby, jinak by ti lidi po tydnu zmrzli ve svojich bytech. Tvalo to cca 5 dni. A to vsichni okolo meli vodu, naftu/benzin, proud...

    SVETLO, PRISTRESI, TEPLO, HLAD, ZIZEN - tohle se cte od zadu. Pokud mas zizen, hlad uz nevyresis, pokud mas hlad, nevyresis teplo a pristresi...

    Zkuste si to, ja to jednou za cas delam, hodim si na zada, to co unesu a jdu se projit na weekend [slovy dva dny] ... ne vazne, zkuste si to.

    A ti nejlepsi z civilu jsou "dobrovolni zachranari".... kdyz je vidis, jak zapomenouu doma helmu a celovku, rikas si, ze VSICHNI umrem.


    Ptal jsem je jednou typek:
    "Hele, co je mi do tech tvejch pocitacu, ja faram do jamy v Orlove a bez uhli, ktery vyvezem na povrch, tak jsi nic?!"
    a ja mu odpovedel:
    "jo, kdyz to ja, se svejma pocitacema poseru, a nezareaguju v ramci minut, tak v tech -1800m pod zemi se udusis, a nepojede ti ten vytah na povrch"

    Tehda mi ten typek koupil pivo, a ja tehda mel tesne za sebou incident, kdy muj kolega vyhodil nezanedbatelnou cast Chicaga "off grid", pac vypnul General Electric nejake kontrolni servery.

    Ja kurva nejsem paranoik, ja jen delam s pocitaci, a nemuzu si dovolit byt horsi engineer, nez je neurochirurg neurochirurgem. Proste nemuzu. Protoze jinak umres.

    A FAKT ME SERE, ZE DOBROVOLNY ZACHRANAR SI ZAPOMENE CELOVKU A NEUMI POUZIVAT VYSILACKU, protoze za kazdeho takoveho idiota umre aspon jeden clovek v sutine. A o tom strachu pod zavalem uz jsem psal, ze?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LIBRIUM: joaha, ted vidim, na normalnim browseru, ze se ptas, jestli konkretne v techle objektech necvicej hasici. cvicej. ti kluci co vysej na zdech na nekterych fotkach a maji zavesna nositka plna tezkych pytlu s cementem, tak to jsou prave hasici z Jihomoravskeho Kraje, Brno-Jih. Meli tam celou karu plnou vybaveni, rozbrusovali zdi, to je "bavi" hodne, pak delali ruzny slanaky... sikmej, mezi dvema horizontalnimi body, mezi dvema vertikalnimi body, s clovekem zavesenym na zadech, s nositkama... docela jsem si ten jejich vycvik uzil i jen ze zeme, protoze jsem videl pomerne dost ruznych principu a technik, ktere by me sice asi napadly, kdyz bych na ne mel hromadu casu, ale v krizove situaci bych je nedokazal vymyslet ani nahodou [ona lana jsou vcelku masakr, clovek musi uvazovat dost 3d, i kdyz se to zda cele 2d, odkud kam pusobi raz padu, jak velky je padovy koeficient - ono uz na 2 metrech od jisteni a 2 metrech pod nej vznikne takovy raz, ze pokud nemas prsni uvaz, tak Te to zlomi v pase a prerazis si pater o vlastni jisteni, nemluve o tom, ze vytrhas ze zdi jisteni, ktery maji nosnost 28kN [2800 kg v tahu, ju?] - videl jsem na par metrech padu cloveka narovnat vlastni vahou karabinu s touhle nosnosti...]...

    takze jo, trenujou tam zase jak hasici, tak policajti, tak psovodi, tak obcas asi i paramedic. je to oblibene misto IZS k treningu.

    Ja jsem ted trosku DOST nestastny, pac psovodi maji casto tendenci se psum schovavat do krovi, a pokud bys je nekdy zavolal k zasahu [cest vyjimkam], tak nejen ze neumi podridit se veleni, ze neumi prvni pomoc, ale neumi ani pouzivat vysilacky, nemluve o tom, ze doma zapomenou helmu a celovku.

    Snazim se to zmenit, jenze nejhorsi je, ze UPLNE chapu, ze je pak nikdo nikam nevola, ani kdyz maji Atest MVCR, protoze ja jsem se zucastnil za posledni 2 mesice 2 cviceni a popravde bych jim nesveril ani klice od sve chaty, ne tak svuj zivot. Na dohledavani kadaveru doby, jenze to zas nikdo necvici, pac sehnat lidskej kadaver je pro odvazne [mame na to zakon, ktery nepripousti zadne legalni pouziti takove veci, no]
    CYBERSTORM
    CYBERSTORM --- ---
    OVERDRIVE: AHoj, sem se k přečtění těch odpovědí dostal až teď. Na RPi zatím nevmám volný čas ač bych rád. Vše teď dedikuji ESP8266. Teď nově REST API, MQTT a pak ještě přijde Grafana. Začal jsem používat myšlenkové mapy, jelikož už nezvládám komplexitu věcí. Jukni aktuálně na projekty na wiki. Zatím jsem zaseklý na severové části. Jako ascii je to super :) Mmch rád bych tě pozval v sobotu k nám. Můžu tě i přivést event. Může přijet i Adéla
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    pamagite, pazalsta! pamagit! - fakt je to dobre udelany, a svet Marvelu se zapleta. prosim prosim, at ozivi Petra Parkera, kdyz uz vic jak 25 let nosim jeho bojove jmeno; to bych si FAKT pral... dobrou, dnes mam nejakou unilou a unavenou. nejdriv orkan, pak pulcentimetrove kroupy, boli me hlava, klouby a insomnia zacina byt po tech dnech, hranicicich s tydnem, otravna
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: pokud nekoho zajima, proc jsem vybral zrovna tuhle sadu filmu za priklad? asi proto, ze jsem nechtel srovnavat s Blade Runnerem, Vetrelci a dalsi spickou a hardcore jako Mad Max, co je fakt ultra spatnej az je to dobry, me hbed nenapadaj. nejsem zadnej filmovej fanda, a vlastne kecam, pac v poslednich 20 letech vzniknula jeste Bournovska trilogie (remaky od tarantina nebo Postrqdatelny nepocitam, to neni originalni tvorba, to jsou bohapuste zanrovky s pomrkavanim v kazde scene i v zakladech scenaru)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    lide se mne ptaji, jak muzu chtit tolik penez jen za bilou, ale umeni neni o technice, ci barvach, ale o pocitu, ktery vyvola... —- ja citim samotu.

    zenu, kterou je mozno koupit, nema cenu vlastniť

    — kingpin


    (aneb ten moment, kdy zaporny hrdina je vice nez dustojnym protivnikem. zvlastni, ze se mi kingpin docela snadno pomychal s hlavnim “hrdinou” z jarmushovskeho sveta, konkretne hranice ovladani.. mmchodem ten film je potreba videt v kine prave kvuli navstevam hlavniho hrdiny v galeriich barcelony. jarmus rad komentuje neschopnost porozumet, predst zpravu a osobni i nadosobni umeni, ktere predava zpravu pres vsechny komunikacni bariery, jak jsem se o nich ucil treba v informacni vede.
    kazdopadne doufam, ze Kingpin aka Fisk v Daredevilovi (uvazuju jak se prelozi daredevil)’ nebude hrat druhe housle i nadale. mmchodem porovnani Daredevila a Punishera je paradni, tam, kde je Punisher brutalni, tam v daredevilovi mluvi naprosto fantastickou americkou pravnicinou. ublizuje to asi tak se stejnou razanci truhlarskeho kladiva.
    musi se nechat, ze Netflix vi zcela presne jak mychat kokteily paradni remeslne prace, relativne kvalitnich hercu i ve vedlejsich rolich, sveta, kdy na sebe postavy a deje navazuji v druhych planech jako opozit prvoplnanove ucinnym emocionalnim trikum, jako z reklamy. konecne se taky opousti model sex, nasili, milostna scea, uplakana scena, nasili, kteryz to model mi kazil Americke filmy od konce 80. let, a po pomade, topgunu, rambovi a ghost busters, jo a terminatorech z toho vybredl jen willlis v poslednim skautovi a smrtonosne pasti... akcni filmy nejsou mrtve, a daredevil je sice srac, a puniser hippik, ale poctivej hollywood je zpet, pes poser cely devadesatky)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Telefonni a email seznam jednotlivych zachranaru, jak na svolani, tak na pouziti pri zasahu (je-li delsi, typu Nepal).
    Skoleni v zakonech.
    Vycvikar by mel aspon 1x za rok poresit pripravu na atest.
    Svolavat na zavody, zkousky, atesty + spoluprace IZS trainingy.
    Dat k9@labka.cz i nekomu ze zbytku IZS, ktery chce spolupracovat.
    Vic kontakt s hasici a policajty.
    Sehnat na par cviceni doktora.
    Prvni pomoc i pro psy!!!!

    NECVICIT JEN CZOKLY, na to nepotrebujes potkani 40 lidi v sutine, to jde udelat doma.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Nacvicovat i : velitel zasahu!
    Pokud ma velitel jen TETRA vysilacku, byt shopny mu dat jednu PMR/UHF
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pan ma hezkou lekarnicku, on ocividne uz muze medikovat, coz je samozrejme zasadni rozdil od ne-doktora, pac vetsina slozitejsich stavu bez medikace = neresitelne. Kazdopadne ten zaklad nosim stejny.

    Jinak oripomen sam sobe a Julyz:
    - trenovat s vysilackama
    -pouziti, civilni frekvence (i holky!!)
    - hlaseni : “pes v terenu” “dokoncene hledani” “nalez”.... aby se nemluvilo kdyz se hleda (nemluvil figurant)
    - komunikace s ostatnimy teamy (na zacatku se prideli volaci znak + frekvence)
    - nevypinat vysilacky, dokud nejsou “vsichni doma”, minule jsem jeste trcel na strese, ale psovody uz to nezajimalo, pac se sli socializovat a vypli vysilacky, srat na to, ze nekdo chybi
    - povine ne jen PMR wakie talkie, ty sou na picu

    Plochy:
    ——-
    - gps pozice nalezu?
    - prace s mapou

    Prvni ohledani nalezeneho (zeleny, zluty, cerveny, cerny)...


    Vybavení batohu vojenského záchranáře - zdravotníka aktivní zálohy
    http://www.youtube.com/watch?v=a-gCZ4Flrxg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam