• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Jo vlastne... ptal ses, cim se (meta)lidi v tomhle svete zivi. Tady mas odpoved.

    (Jacim masem a mlwkem, houbami a mechy, palenkou z pelinku a Mrazovych Hrusek, penenymi jezky, turinem, podzemnimi fazolemi, moucnymi bramborami, ricnimi travami, rybami, zelenou rasou a palenkou z ni, bahennimi hady, ptaky, co snasi vejce do termalnich pramenu, zemnimi brouky, horsjym krocanem, netopyry, klecovymi zajici... staci? Muzes klidne past turin, muzes byt hrbatym nekrofilnim pohrebakem, ale jako jeden z nich budes mit neovladatelnou chut zapalovat veci, jen proto, ze modry ohen na spickach tvych prstu hreje vic, nez roba v posteli z drnu a mechu, jako druhy budes neodolatelne vaben k popravcimu vrsku, kde si budes sestavovat z dratku a provazku kousky tel odsouzenych do podoby ozivlych priserek, ktere te na slovo poslouchaji. Turin se navic pase docela sam a mrtvi ti poslednich patnact let neodmitaji lasku, narozdil od vsech holek i chlapu v pevnosti. Zlate zuby jsou vzdycky prijemne prilepseni...

    Misto pokryvace uz bylo obsazeno, pasacekem vepru, ale jako pokrytec se uzivis taky dobre, takze jsi se dal na vyuku nabozenskych tradic Jedineho, coz vzhledem k tomu, ze jeho svate knize rozumis jen kazde treti slovo, ale tvoji spolunevolnici ani to, tak ti to docela nese. Navic pasacek vepru je tvuj dobry pritel, protoze jsi ustanovil prase jako vhodnou obet na oltar, coz vam obema nese. Jen ten novy knez/felcar, ktery predevcirem pribyl do mesta, ten ti dela starosti... )
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Inspirujici a kreativni. Ja Te hrat nenutim, mam dobrou druzinu, 2 lecitele, jeden z nich je chorobny gambler a alkoholik, ale velmi schopny ve vyrobe psanicek s ruznobarevnymi jedy, dalsi je uctivac Jedineho, kterouzto viru siri prikladem altruismu a opravdove pomoci bliznimu svemu, ktery jeste nepocitil Jeho Moc, elfka prostitutka, co nenavidi muze, ale zato se vyzna (nejen v jejich) temnych tajemstvich, a sprada jakesi mocenske site, ktere pravdepodobne sahaji dal, nez bys kamenem dohodil a nakonec hobit/sotek, ktery nikdy nechodil do skoly, drzy je jak cikanska kapsarka a stejne dobre vesti z ruky, ci jaciho trusu, pokud mu to zaplati dalsi noc v nejlepsim hostinci v pevnosti, ktery ma tajemny cil, a tim je nalezeni sedmimilovych bot, ktere prohral jeho otec v kostkach, kdy musel jeste prihodit osud syna a i tak nebo mozna proto se nakonec uchlastal xmrti. Sotek ma mimochodem nutkavou potrebu vlastnit vse barevne a trpitive ale pro zlomky supin to jaxi nefunguje, elfska stetka ma taky zajimavy darek do vejsluzky a tim je potreba montovat se do kazde rozepre, svaru ci nebezpeci...


    Jeste s nima cestuje chlapik, mozna pul-elf, mozna pul-sote, nebo ze by pul-trpaslik, ktery rad soutezi se Sotkem v hazeni cehokoliv od poelniku az po mec, a o kterem tezko rict, kym vlastne je, protoze se stejne nahlas modli (vzdy k tomu, kdo se uctiva v dome hostitele) stejne tak nahlas kleje a proklina nebo spiva kosilate pisnicky, kdyz na podivne sestavenem oltariku pali mrtvou rybu a pavouci nohy, coz ovsem muze byt jen mimoradne nechutne divadelko pro nastvani pana Sakra, ktery se neustale taha s batohem bylin, nastroju, masti a lektvaru, a ktery se velmi zlobi, kdyz Tomas Tak bere Jeho jmeno na darmo a smeje se, ze dobrre objetovana kralici tlapka je vic nez tri otcenase...

    —-


    Pripadam si obcas stary na to, abych vymyslel zabavu pro lidi, kteri si nehraji, nicmene aktualni tlupa a sebranka si hrat umi, sice nemaji jedineho maga a ani jednoho valecnika, vlastne nikdo z nich nema mec. Vetsina z nich v minulem kole ztravila noc v kriminale, jen elfka svedla zlateho vlka, aby zjistila odkud vitr fouka, kazdopadne si hrat umeji a nakonec mozna mec najdou, kdyz jej bude nejvic potreba. Mam dojem, ze i proto, ze v ten moment jeden z nich sahne pro rybu do potoka, a divci ruka mu jej poda.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Ad pevnosti: kazda je v necem specificka, umi to vic jak ostatni, v jedne je vic chovu jaku a koz a pridruzena vyroba. Dalsi se specializuje na pestovani jidla, hlavne “horizontalni zemedelstvi pod lampami (magie, stejne jako hvozd rostouci pomalu ale prece v -35*C), dalsi trenuje lovce a drevorubce, “hlavni mesto” DrakoSpar (jak jsem psal, kdo mesta pojmenuje a dobre, dostane lore a geography skilly) se specializuje na chemickou/alchemickou vyrobu a hutnictvi, pevnosti vic na vychod kutaji a tezi, uhli, rtut, syru, zelezo, med, zinek... vsecko... kazda pevnost ma vlastni zdroj vody, nektere maji geotermalni energii. Vsechny jsou castecne pod zemi. Jen severnejsi mesto na rece je zname tezbou dreva a rozsirovanim na ukor hvozdu, dik bruslo/sanim a lodim mohou prepravovat drevo. Umrtnost pri jeho dobyvani je obrovska a mrtvi se bezne vraceji (lidi nekromancii provozuji take, nejen corrupted lide, ale pouze ucelne). Jakykolyv zarez do lesa je dlouhodobe neudrzitelny, tzn zadne pestovani v lese, ale jsou mista, kde duch/zonalni magie/prunik sfer... narusuji silu hvozdu a tam muze byt neco jinak. Je mozne vdet sad s Mrazo Hruskami 2mile (cca 4,6km) od pevnosti a cesta k nemu nezarusta, jenze v sade steasi duch jeho byvaleho zakladatele... je mozne najit cestu pres Jecici Prusmyk, ktera vede lesni pesinou vyslapanou Chodeckym Kmenem Bilych Lidi, Jecici Prusmyk je premosteny kamennym provazovym mostem, pres ktery projde jen ten, jehoz telo je jeste ciste, jini se pridaji k jecicim dusim na dne.

    V Lese jsou obcas i chramy, povestny je chram bahennich draku, ... naprosto necekans Zeleny a Hnedy drak zije ve hvozdu a bazinach, rudy a zluty na geotermalnich zridlech, bily a modry na vrcholcich hor, cerny na nebi mezi hvezdami. Vsichni draci muzou lovit i v lidskych pevnostech i ve hvozdu, taky to delaji. Hvozd a Drak nejsou v opozici, mozna se vzajeme mohou pidporovat.

    Nevis.

    Vlastne vic informaci o tom svete neni potreba, zadny jedinec ze soucastne doby nevi vic, ale existuje malo takovych, kteri ctou stare svitky a knihy (papir je ponekud draha komodita, btw).

    Vzdelanost je pomerne velmi vysoka, ale vzdy zalezi na klanu/cech z ktereho postava pochazi. Dik systemu teleportu je velmi obtizne ve svete cestovat, je mozne, ze to nekdo zkusil horami ci hvozdem, o tech se nic nevi.

    Nic se taky nevi o tom, kdo rozdelil draci supiny kazdou na 100 zlomku, nevi se, jakou vsechnu magii v sobe draci materialy nesou, zda se lisi podle druhu draka a jak je vubec mozne draky byt i jen zranit. Ale i tomuhle vyzkumu se venuji nekteri (vetsinou bohati a vlivni) clenove klanu a cechu. Kazdopadne vacek s 200 zlomky predstavuje zemljanku na jeden rok, za draci leblu by bylo mozne koupit si na 10 let celou mensi pevnost (ne Klondajk, Drakospar ci Benatky).


    Sila draku, podle starsich vypraveni, by se dala srovnat se silou 20kT jaderne hlavice ci divize tanku oproti beznejsimu beranidlu, katapultu, meci ci kopi.


    Mmchodem: v tomhle svete existuje strelny prach, jakesi zaklady raket a delobuchu, zastrasit ci zabit draka neni timhle ovsem mozne. Neni mozne ocarovat projektil, i kdyz koluji ruzne povesti.

    Antibiotika v tomhle svete nejsou a bezne magicke leceni NEPOMAHA proti vecem, jako je rakovina, nebo cokoliv na co se v nasem svete musi ockovat. Leceni magii je take ucinnejsi na bakterie, viry se daji lecit pouze pomoci dracich materialu (jejich znicenim/obetovanim - nevis jak) nebo pomoci magickych materialu z Hvozdu.

    Nemoci typu ztrata esence zpusobene BansHee (zesedivis, oci ztrati lesk, body esence dolu, za kazdy +10 let veku u zijicich kratce, + 100 u zijicich dlouze)... tyhle nemoci leci jen specializovana magie a artefakty z magickych materialu...

    To jsou uz ovsem podrobnosti, ktere bude znat kouzelnik, sama, zaklinac/vedmak, madtickar a podobne.


    Nize zminena lepra je bez lecby vzdy nakazliva 7/10, vetsinou smrtelna 8/10 a zanechava trvale nasledky i po leceni 50:50.

    Rika se, ze je mozne ji lecit tim, ze se clovek necha 5 dni a noci nahy a sam v Lese...,
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Hmm, Straslivy Zmutovany Pokryvac asi neni role, do ktere bych se snadno vzil... necham se inspirovat ostatnima, nemusim se vsude cpat prvni. I kdyz tim samozrejme riskuju, ze vsechny atraktivni archetypy jako Pasacek Vepru s Tezkou Mozkovou Dysfunkci mi nekdo vyzere :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Snad jen mapa (je to velke jako CSSR a cely Hvozd pri presli nejaci legendarni hrdinove, jak vypada cela planeta, to nevis a nevi to asi nikdo, jak je ta zem velka vuci zbytku sveta tudiz nevis, pokud nejsi astrolog a kartograf a i pak jen hadas)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Cemu nerozumis? Co je na tom vagni? Dyk je to cely popsany. 10 mesici -15 az -35*, lidi ziji vsude tam, kde na ne hvozd nemuze, tedy na upati 8000m/m hor, nebo na rece. Kazda pevnost je specializovana, deti tam dostavaji umistenky, deti jsou za vzdelani placene, kdo neprospiva, neni placen = umre hlady. Cim se lidi zivi? Vsim co ve stredoveku, kazda pevnost dela neco jineho, uplne na zapade je Zona/Peklo, tam se nedela nic, je to Australie, ale ma pristup k mori. Pevnost na rece i na horach (uprostred) je hlavni mesto, i kdyz ne formalne, co pevnost, to stat sam pro sebe. Pevnost na prameni reky/v horach se jmenuje Drakospar a 90% je ji v jeskynich v zemi. Pevnost na horach jsou ve visce do 3000m/m, zivotni uroven vsech je ala Tibet, jen na soutoku rek jsou “benatky”. Ty nemaji teleport a venuji se tam nejvic magii. V zamrzlych mesicich jezdi po rece sane s bruslemi, tazene psy, v lete 2 nakkadni lode. Ostatni pevnosti maji teleport, vzdy jen do nejblizsi, umi je otevirat jen zvlastni kasta magu.
    Hory a ricni tok jsou jedina mista, kde na lidi nemuze Les Mytag, ktery se opravdu chova jako Les Mytag (strasidla, smrt, bludiste, kolektivni rostlinna nebo zombie-like inteligence). Nizsi hory a reka chrani lidi pred draky, kterych jsou nizke stovky, driv jich bylo tisice. Jak je lidi pobili je ztracena technologie. Kazdopadne les i hory proste stoji nad clovekem v potravnim retezci. Nejprestiznejsi povolani je lovec draku/zvere v lese a tezar rostlin a dreva. Oboji jsou bud extremne schopni, nebo odsouzenci na smrt.
    Asi ze Zony pochazi vira v Jedineho Boha, a prichazo odtamtud Zlo. Jak, kdyz odtamtud nikdo neutek? Nevis.

    Vsechny povolani DrD 2.0 jsou ve svete zastoupeny, tak jako rasy. Pridano je zlo, ktere nici jak povahu, tak telo, ale je to objektivni ukaz.

    Kazde dulezite misto ma magicke pozadi, s tim souvisi i pritomnost jednoho ci vice duchu. Vlastne funkcni animismus, proti kteremu stoji On Jediny.

    Vic nevis.

    Muzes byt od sankare psovoda pres chovatele jaku, knihovnika v Benatkach, zlodeje, kovare, chemika... ten svet je sobestacny. Chovatel jaku vyrabi maso, srst a brikety, ale sezere jej drak. Bylinkar muze byt treba kouzelnik, ktery dokaze ve skalnich jeskynich pestovat houby a mechy zvlastnich ucelu, kttere hori zelenym plamenem, zahani vlky a kostlivce nebo leci sneti.

    Muzes byt ucen Panu Prechodu, ktery vyletel tesne pred zaverecnou zkouskou, procez podlehl zlu, coz je na nem videt uz jen v tom, ze na rukach se mu zacaly objevovat nelecitelne bolaky lepry. Zabil sveho doktora, aby se jej nepokusil dat do karanteny, ovazal si bolaky hadry napustenymi v parfemu a sel se pomilovat postupne do kazdeho bordelu v pevnosti a pak dal posledni penize za skok do dalsi. Jeho snem je podat si ruku se vsemi Pany Prechodu...


    Vsecko uz jsem niz popsal...
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: jj, presne takhle hrozny, jak to popisujes, to bylo :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Sorry, ne, byl jsi proste spatny GM, ktery ji ignoroval, pro me nemel uplatneni a nechtene jsem Te ozral.

    Nechapu, jak muzes rict, ze je hrozny hrac nekdo, koho jsi nepustil ke slovu, kdo odehral svou postavu primym divadlem a Tys to neakceptoval jako hrani. Sorry, ale kdyz je nekdo herecka nominovana na Thalii, a Ty se ozeres a odmitas jej pustit ke slovu, pac jedina cesta je “utoci”, tak to neni jeji chyba ;)

    Zdetovany jsem nebyl, mmchodem.

    Prestante resit kdo ma a nema kundu, vy je nesukate, a sorry, ale pokud mate problem s kundou, reste si ho jinde. Jdeme hrat Draci Doupe ne delat statisty do levnyho porna...


    Jinak nepochopit hlasku (od cloveka co ma prevleky, lhani, falsovani, kradeni a cele detstvi a dospelost travil jako agent tajne sluzby v cirkvi, s vedlejsi specializaci kryptoanalyza, drogy a jedy)... tak me fakt nepobavilo, kdyz se zeptas: Jak vypadas, popis se! A ja odpovim : Nijak. A Ty: ne pico, co delas, popis se, jak vypadas a jak pusobis na lidi, kurva. A ja na to: nepusobim na lidi, nebudu se popisovat, to neni podstatne! A Tva reakce: Ty ses kokot, tak ja na tebe seru!!!

    To je trosku nepochopeni role playe, ze. Cekal bys, ze 15 let pusobici agent pude mit ciro, bude egoista a ve volnem case si bude brousit 2 elfske savle, ktere nosi na zadech v pochvach z kuze bahenni zmije?

    To same s tim zonglovanim...

    Ty: tak Zuzano, jsi kejklir a bavis lidi na ulici, co delas.
    Zuzana: vezme 3 zonglovaci micky a 2 vrhaci noziky a zacne v sede za Tvymi zady perfektn zonglovat. Pro tom mlci, pac nechce nikoho prervavat...
    Ty: tak co kurva delas?!!
    Ja: otoc se!!! Delej!
    Zozana zongluje dal.
    Ty: ja na ni seru, kdyz nic nerika, tak delejte nekdo neco dalsiho, uz mate nakoupeny zbrane?
    A pak se 3/4h nakupuje.


    Sorry, ale pote, co jwdina akce bylo to z tim pruzkumem a vyjebanim s jesterkama, kde jsi me donutil rict jak budu bojovat a kdyz jsem se po 2.h vratil, porad jeste se resilo, ze se Prawitz nekam teleportoval, vsechny tam desne zmastil prokletym obojrucakem, kterej je prokletej tak, ze mas +10 na silu proti jesterkam na sraznici + teleport doprostred nepratelskeho davu...

    No proste v tomhle ohledu jsem hrozne spatny hrac. “Co delas v bitce?” Na to je jedina odpoved: “Nic, jsem prilis chytrej na t, abych u sebe chtel nosit zbran, poto hraju agenta a zakerneho vraha, *VOLLE*!!!!



    Takze zadna kunda, na tu to nesvadej. Nudnej dracak pro fightery a ozralej GM, kterej neposloucha, kdy ostatni chtej hrat sve postavy.



    Proto taky chci masterovat ja a proto taky nechci, aby nekdo mel nejaky podminky, krom toho, ze bud jede hrat, nebo nejede, a nejede hrat pokud se urazi, ozere se na kary, nedorazi, nebo se jinak bude chovat jako 16 lety kretenek.

    Howg!
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Srry, ale tohle se fakt neda.

    Ten svet je prilis neobvyklej na to, aby sel popsat takhle vagne. Nevim, z ceho si muzu vybirat, cim se tam lidi zivi, historie, proste nic. Navic neustale zduraznujes, jak to v zadnym pripade neni tradicni fantasy. Pichani s Rusalkama a to, ze nekomu z hlavy roste strom, rozhodne zadny dojem celistveho sveta v me hlave nevytvari. Takze tezko vytvorim uveritelnou postavu. Pockam si tedy, s cim prijdou ostatni.

    Herni system nechapu uz naprosto vubec, tedy krome toho, ze si MUSIM vzit nejake negativni kvality...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sorbak + Burkhina: set & setting sveta jsem popsal. V ramci neho chci slyset koncept postavy, s tim, ze dovednosti muzou byt ala DrD2, pripadne si vymyslete dalsi. Kostkama se hazi ala Shadowrun. S tim, ze body se rozdeluji podle Shadowrunniho 2.0 systemu A-E proritniho systemu, ale na dovednosti +10 bodu. Atributy ala DrD. Pokun nemas skill, muzes zkusit odvozovat ala pavouk, za kazdou tecku pribyvaji +2 kriticke neuspechy, nebo muzes hodit o -2k6. Luck je hodnota, kterou urcim ja (edge) a sam se rozhodnu jak, cim lip vymysleny koncept postavy, tim vetsi sance na edge. Pokud jde postava cestou corrupted (DALEKO DALEKO vetsi sance na uchylky typu nekrofilie, pedofilie, vrazdici silenstvi, lhani za kazde situace, kleptomanie, umyslna krutost, nezvladnuta zavislost...), tak v ten pripad hraju edge opacne, proste prokleti.... poku se tedy situace vyvyji ve prospech zla pro vsechny ostatni, na jejich ukor, tak postave vzroste nebo se doplni edge. Corruption je vzdycky nejak videt, corrupted postavy muzou byt nejak zmutovane, malformovane, mit tiky, hrb, nejakou viditelnou nemoc...

    Pokud si nekdo vezme edge / flaw, dostane body navic, pripadne klad musi byt vyvazen stejne drahym zaporem.

    Vybirejte podle Savlozube Veverky, cisla doladime pozdej, ted chci slyset koncept postavy, ktera prezije v 8000m/m horach, v -35*C nebo taky na panskem dvore ci na plese mistodrziciho regenta.


    U kazde postavy chci duvod, proc jde do extremnich situaci v uz tak extremnim svete. Hleda ztraceny rodiny majetek, chce se pomstit krutemu velmistru cechu, ktery ji nechal chcipat v mrazu, pac ... mohl. Postava hleda ztracenou lasku/pritele. Postava chce videt draka, postava touzi projit Hvozdem a videt, co je na jihu. Postava je uprchlik/zije na Clondike, tedy uplne zapadni pevnost, ktere se taky rika Peklo nebo Zona, fakticky trestanecka kolonie, Prechod do ni je jen jednosmerny (nenachazi se tam pan brany/klice), jedine mist, ktere ma pristup k mori. Co Zona schvati, to uz nenavrati. Mmchodem, rika se, ze ze Zony prichazi corruption, ze kazdy, kdo se tam dostal, je nakazen. O zbytky lidstvi se tam pry stara Rad Tise Milosrdnych Sester... to jsou ty s tema rukama od krve a klestema, na trhani zubu... je ovsem mozne, ze prave ony jsou opravdovymi uctivaci Jedineho, kdo vi, vse je v detailech...


    U corrupted postav - muzete si brat corrupted vlastnosti s bonusem na ty pozitivni (schvaluju), ale musi to ladit...


    Preju prijemnych 20 otazek. Doporucuju postavy hodne vymazlit, tak, abyste meli chut je rozvyjet i dal, zadne archetypy, u kterych vam nezalezi na tom, cim jsou a jestli umrou. Valecnik s palcatem nebude vpusten, dokud jej neuvidim pred sebou v zivych/mrtvych barvach...

    http://drd.webz.cz/odchylky.html
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Btw Hybl nema doma interet a jelikoz je nezamestnanej, chodi na net do Ogriho doupete. Takze bych se nejak moc nespolihal na to, ze si to tady precte. Uvidim se s nim dneska na zkousce, tak mu to predhodim.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Na zadnem vikednu v cervnu jsme se neshodli, cekam na nejake konkretni navrhy. Zatim je ve hre 26.7. a 2.8.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: No me se spis zdalo, ze to bylo spis tim, ze tys byl zfetovanej tak, ze s tebou nebyla kloudna rec. Takze kdyz jsi dokazal nebetycne zkomplikovat tak trivialni vec, jako je uvodni bitka, radsi jsem te do niceho slozitejsiho nezapojoval.

    A ta buchta? Ta byla proste HROZNA. Uz o ni prosim nemluv a neobhajuj neobhajitelne. Klidne si mysli co chces, ale uz o tom prosim nemel. Nekteri z nas tam byli a videli to na vlastni oci.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, zensky bych nezakazoval, treba Slunko s Krystynou by byli taky dobry ucastnik zajezdu.

    Takze Bur a Zorbak: shodli jste se na nejakem weekendu v Cervnu, chrapu-li bodre?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OVERDRIVE + OVERDRIVE: Tady bych si, pane kolego, dovolil trochu nesouhlasit, ale serme na to. :*

    Já su za, co Hýbl, co Bota? Opomněl jsem ještě někoho ze zdravého jádra?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OVERDRIVE: Normálně jsem se fakt teď rozřechtal, když si nás vybavuju. Dlouhý kabáty, čerstvě zhulený z brka, boxer (Sigurd se jmenoval?), kterej nechápal, co se děje, když dostal kuličkou z metru, tvoje 1911, Sorbákův Glock, muj DE .PeaceMaker, značka Zákaz zastavení u schodů do Výpadu cinkala pod náporem kuliček a najednou: "Bacha, cajti!" a všichni jsme svorně během čtvrtvteřiny schovali guny pod kabáty a dělali, že jsme jenom random týpci, co čekaj u auta. Le-gen-dary.

    Je fakt, že s málokterejma šulinama mám takovýhle skvělý zážitky, který se daj vykládat aj vnoučatům...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam