• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Proc nechci resit atributy a dovednosti v cislech? Ne, ze bychom potom nehazeli, ale ocekavam zajimavejsi postavy, zvlast dik corruption a proto, ze chci, aby si kazdy hrac vymazlil neco, o co ani ori single-shotu nebude chtit prijit + u singleshotu neni moznost rozvoje postavy, takze udelat si hobita zlodeje na jednicce je proste nuda.

    Cekam, ze z toho bude kazatel jedineho boha, ktery siri hruzu a bezne upaluje pri navsteve pecnosti lidi. Sileny vrah sve rodiny, ktery pozabijel manzelku a deti sekerou a ted po nem jde cele mesto, nebo treba alcymista, kteremu se podarilo vymyslet prudce navykovy Dr.Jeckill/Mr.Hyde koktejl a ted nedokaze prestat s jeho uzivanim, ac mu to nici zivot a vsem okolo.

    Takove postavy se nedelaji snadno podle zadneho systemu, jde o legendu a spravne kombinace vlastnosti, na zaklade toho pak dohodnem cisla...

    Comprende?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Kdyz nemam resit cisla tak je to teda asi jedno, ale atributy jsou stejne jako v jakem Shadowrunu? ve dvojkach jich je sest a ve ctyrkach osm.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Atributy jsou stejne jak v Shadowrunu vcetne esence, to uz jsem taky psal niz.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Cisla neres, vyber si co chces byt, jak jsem rikal magie a dovednosti jsou ala DrD 2.0. Cisla po Vas nechci, chci popisy postav, minimalne 20 otazek, edges & flaws. Strelne zbrane v tomhle svete neexistuji, maximalne kanony a minomety v te uplne nejzakladnejsi podobe. Nic tak maleho jako puska nevydrzi kombinaci mrazu, nekvalitni oceli a podivnych horlavych “strelnych prachu”. Mozna by slo strilet z neceho, jako je draci kost, nikdy jsi o tom neslysel.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Atributy
    - kolik je atributu a jake jsou?

    Dovednosti
    - jak siroky je zaber dovednosti? Je to jako v SR2 (palne zbrane), nebo jako v SR4 (pistole)?
    - jak se naklada se znalostmi? Jsou za polovicni cenu jako aktivni skills?

    Rasa
    - rasova maxima jsou podle ktere tabulky?

    Prachy
    - kde se dozvim, jak velkej ook übermečák si můžu koupit za kolik šupin?

    Kvality
    - Ty kvality se maji vyvazit? Jakoze za jednu dobrou si musim vzit jednu spatnou?

    Magie
    - tohle se me nastesti netyka :)
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Postavu bych teda věděl, ale jak mám udělat ty čísla fakt netuším. V posledním popisu jsi jmenoval tri uplne odlisne herni systemy, z cehoz teda nejsem moc moudrej. Nicméně pochopil jsem, že chceš priority, takže tady jsou. Doplň mi k tomu pls počet bodu na atributy, dovednosti a prachy.

    A dovednosti
    B atributy
    C rasa - trpaslik
    D prachy
    E magie
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Kotleta je Leoš Kyša...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Jak, co?“ zeptala se Naďa. Ve škole se mě ptali: „Goroděcká, nejsi židovka? A já jsem říkala, že ne, že u nás v rodině žádnej žid není. A je! Všem jsem lhala!“

    Citace z knihy
    Šestá hlídka
    Sergej Vasiljevič Lukjaněnko
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Miluju tohle misto, zasvetil jsem mu znacnou cast sveho zivota a kazdou vtrerinu v minutac svojich dni...

    „Momentálně procházíme bodem, odkud není návratu, Goroděckij,“ řekl Tygr. Jeho tvář v tom slabém šerém světle působila jako sádrová maska.“

    Citace z knihy
    Šestá hlídka
    Sergej Vasiljevič Lukjaněnko
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hmm, Sesta Hlidka je vicemene volnymi vyplnemi pospijovany “svet” Hlidek. Venuje se tam systematicky magovskym kouzlum, par velkym vlastnostem Sera, a par zozebira principy evoluce Jinych a jejich klanu. Pripada mi, ze v te knize vedome pise “pravidla” pro hrani RPG nebo pro nasledovniky, aby se na hlidku uz moh vysrat. To je mmchodem opak toho, co dela treba Zamboch, ktery zcela jiste hraje ruzna RPG a z nich pise pak pribehy. Cet jsem ty jeho upirsko vlkodlaci blbosti, coz je zcela jasna inspirace White Wolf systemem. Konias (mmchodem prvi a castecne druha kniha jsou docela dobre) je takova pocta majovkam, verneovkam a pozdej je jasne videt, ze je to rozpracovana postava “hranicar” z DrD, podle DrD 2.0 je to pak postava “zved”... mmchodem Dost id nej nedoporucuju Zakuti v Oceli, stejne jako z tech ultra mega blbosti nejde cist nic jineho, nez Prilis Dlouha Swingers Party od Kotlety (coz cekam, ze bude Neomillnerova + Zamboch + Kulhanek)...

    Takze Lukjanenko v Seste Hlidce dava!!! To je pan spisovatel brakovek. Svet funguje, principy staci v podstate na samostatny subzanr, Nu davaj!

    Uz me ty spatny varianty Zaklinace a Kulhankovin mmchodem zacinaj srat. Hledal jsem onehda v braku neco, co neni mega indie a dolilo by to inspiraci prave do meho Dracaku a podivneho svetu Siberia, a zjistil jsem, ze to uplne umrelo, tyhle vsechny Draci Kroniky a podobny kokotiny, ktery vychazely z Ad&D/DnD. Musel jsem si zahrat Beholdery, Ravenloft a Dungeon Maser 2 + na tabletu The Quest, aby se aspon trosku dostal do svetu, kde fantasie neznamena jen ruzne rychle mackani kohoutku pistoli.

    Vlastne proto jsem obnovil hrani DrD, rozhod jsem se, ze napisu vlastni brak, to, co tady ted predvadim jako uvod do sveta Siberie, to je takovy koncept toho, co se tam bude dit a deje. Pokud se takovy weird fantasy chyti, hodlam nasrat na zanr 3d strilecek kopirujicich dooma a obnovit zanr dungeonu.

    Nejlepsi veci vznikaji z frustrace, a ctete li 2000-3000 stran tydne, zjistite, ze nemate co cist a to ani v Eng. tudiz je cas napsat si brakovou sagu.

    Lukjanenko je dobry vzor. Udelal ne-strilecku umoznujici filosofovat, ale i brakovejsi narezy a vyrobil subzanr!!! Well done! A to zezacatku vykradal kanadsky cyberpunk ;) (mmchodem Bludiste obrazu a Lziva zrcadla po cca 10 letech, to je fak narez!!! Je to jak hrat dnes hry z 90. let...)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Asi o 15 let ;) navic hra o truny jsou jen “hrady” v DrD, moje verze je hrady + sfery ;) takze Burkhy mam, neboj mam!
    Jak mi Zorbak dnes poslal postavu, tak jsem rozpoutal tvurci peklo a pripravil vam takovy horrurek. Pokud to dobre dopadne, tak se budeme i bat.
    Hlavne pripravte postavy, to plati tedy i pro Tebe a Botu... myslim, ze je rozumne udelat na zaklade postav nejake intro tady po nyxu, nez se to cele zkurvi... chtel jsem rict rozjede..






    ———-

    Takze do uvodu: pricestovali jste do pevnosti Posledni Stace, to je ta, ktera je hned vedle Beznadeje, tedy uplne vychodni s pristupem k mori, zato bez zpatecniho teleportu.
    Kupodivu se vsechno semlelo tak, ze je zrovna mesic Nalezenec, tedy prestupny mesic kalendare, ktery pripada na cast roku znamou tim, ze pres noc venku nezmrznes, pres den vsechno voni travou, jacima hovnama a cerstvym ovesnym chlebem z pekarny. V Posledni Staci je svatek kazdy den, protoze kde jinde utratit penize, nez na posledni staci, jenze ted se neste zvest, ze se meni casy, ze do mesta prijede naklad “toho co chces” a bude potreba hromada nadeniku, aby jej obstarala, takze se na ulicich poradaji souboje s otupenymi zbranemi, taky pravda casto s otupenymi hlavami, protoze Pani prece budou potrebovat ty nejlepsi. K cemu? To nevite, ale v soubojich jde malo vsadit a o trochu min vyhrat. Holky ucitily prachy a tak vystavily zbozi na balkonech, dudy hraji breskne, joj, do skoku. Prijeli komedianti, takze sice zmizelo par vetsich psu, ale zasmat se na ucet Hlavniho za par zlomku do papirove prilbice, aniz by Tajni tlacili na pilu, to je prijemne osvezeni. Kdo muze, tak obchoduje, ... zensky si kupuji hadriky za usmev a vely oci natomhle Svatku Pohyblivym Svatku, za penize chlapu, ktery zapomeli, ze doma maj starou a sedum deti, hudba hra, kdosi zacal u stanku zonglovat dykou, mescem, tremi jablky a kytou sunky, aby se s poklonami tesil potlesku a pak se odporoucel.
    Deti hraji Zatloukanou, hru o to, kdo levou rukou rychlej zatluce hrebik do spalku. Otcove hraji skorapky vzdy za dvojnasobek, na Hlavni loutkar rozbalil sve predstaveni hnedka vedle kramku, ktery nabizi masticky na vrasky, trpitky do vlasku, lektvary, po kterych zari oci i starym pannam, a taky diskretnejsi sluzbicky a leky, pro ty, co se jeste nechteji vdavat, a je jasne, ze decentni mastickarka vi co dela, ne jako Vrbice, ke ktere se chodi uz jen z nouze.
    Loutky dojimaji k slzam, i zesmesnuji magy a jejich hole, zdobene zaludy, kneze a jejich preludy, taky vladce, a jeho ostudy.
    Vlci Hlidka pije s kmany a starej Ras Potok dokonce odlozil karabac.
    “Jen pristupte blize, damy, jen pristupte blize panove. Pustte lemy sukni, rozvazte messce, vzdyt je mesic sklizne, slava, hura, carija! Kartarce sverte svuj osud, u stanku napravo si posluzte medovinou. Brousime noze, vykupujeme kuze, dratujem hrnce, privazime radost, vzruseni a novinky ze sveta. Navstivte laboratorium alchymikum mistra Zodiaka, trapi li vas neduhy, kratkozrakost ci svedeni oudu. Jste li vsak pouze zvedavi, co rozmaru zvireckych jsme nalovili, zavitejte do obludaria Salazarova, k videni jest somnambul, draci vejce, rusalka ochocena, jakoz i prevelice vzacni besove nevidani!!! Racte vstoupit, a drzte si klobouky!”, vykrikuje chlapec, na kterem je trosku videt, ze misto klobouku, treba je si davat pozor na mesce, coz mnozi navstevnici delaji, aby jim byl zahy zcizen plast, ci zdobna kamej...


    Je cas Dozinek, Pohiblivy Svatek, a Prestupny. Rok - Nalezenec.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BOTA01: Pojede! Tyvoe, rad Te tu vidim. Vlastne... vzdycky Te rad vidim (jo porad jsem ozralej a dokonce jsem na 150m^2 ztratil flasku rumu... ale rad Te vidim ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BURKHAR: Muzu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Tuhle desku jsem neznal (nikdy jsem neslysel zadnou celou desku 3 sester, myslel jsem si, ze je to neco mezi opozicne politickym oi a kabate, ale kupodivu jsou tam treba veci typu Nagano, kdy kamove si davaj navstevu v bordelu do dani, takze jsemzjistil, ze i z toho beer punku jdou vysosat pisnickarsky komentare k desetileti - tady proste poctivy devadesatky; tedy moje neucas - mea culpa!!!)

    Jinak napsal jsem asi strankovy komentar k tomu, jaky je to upadat do deprese (bohuzel mam diagnostikovanou “mayor” verzi a zrovna dneska se to rozjizdi, zacalo to tim, ze Adela neco rekla a pak si veterinar vzal 5000 za lumbalni punkci kontrastnim roztokem, ktery i ja dokazu dat s 80:20 (extreme blbe!!!) bez celkove anestezie, cloveku a za cca 1,5€ za jehlu, strikacku i roztok; spojilo se mi to s tim, ze neni mozny na mojem/Juliine aute vymenit svetla 2x20W v diodac, pac to pry neuzivi elektrika auta (oproti halogenum 1.generace) a spojilo se mi to s tim, ze Alza prodava autoradio 4x40W*12V (to cele na 10A pojistce!!!!)... a spojilo se mi to s tim, ze nemuzu vzit ucebnici fyziky, nacpat ji autoopravarovi do huby, a vzit ucebnici “prvi pomc pro zdravitni sestry”... tyhle ucebnice narvat lidem, co okradaji jiny lidi, do drzky, a pak do pevne vazaneho hrbetu knihy kopat martenskou tak dlouho, az jim urizne pres usmev, horni pulku hlavy jako kanadanum Terencovi a Filipovi... oni kurva ikradaj lidi, a moji blizci lidi na to skacku. 4x40W na 12V baterce, jasne, 10A pojistka.... kick, kick, low punch, low punch, low kick, low kick, high kick... fatality!!!!
    Alumbalni punkce vodou a kridou, za 5 tisic. freeze shower, elbow, knee knee, freeze, low kick, high kicky, slide, high punch, animality!!! Flawless victory.


    Jsem ozralej, chybi mi heroin, uvazuju, ze nejlepsi sebevrazda je omotat si krk 3 smickama rep snury o orumeru 8,5mm, privazat k operce na sedacce, plynovy pedal te lina 63KW dieselove svine na podlahu v poradi 1,2,3 20m pred barakem, 4, 5 na Bohuminske, a jet jet jet, do prvi zatacky, tam to povesit na svestku!!!


    Je mi zle, znam ten stav, jde to nekolik dni dolu, nebrat si klice od auta, precist 1600 stran za 24 hodin, insomnia neinsomnia...
    ... je toho vic, case. Casem i odpovim...Sorbakovi dik za postavu, i na toodpovim... asap
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tri Sestry - Král Šumavy
    http://www.youtube.com/watch?v=9UKNQjXJNgc
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Samo můžu i v týdnu, ale to není relevantní pro vás IMHO. Co využít zvěrozvěsty a o den delší víkend? Čili čtvrtek 4. 7. kalba v Olmu, v pátek hraní a v sobotu třeba zajet někam na koupačku, chill a v neděli odpočati domů?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    SORBAK: Hele, dneska jsem se s korporátem domluvil na výpovědi konečně a mám do konce července fakticky placené volno. Chci ho využít na práci na novém bydlení, stěhuju se na zahradní chatku a je třeba to zvelebit, především tu zahradu. Takže krom Krákoru 14. - 16. 6., kde bychom měli hrát, jakýkoli víkend po Balúfestu až do 19. - 21. 7. včetně mohu.

    Hoď do záhlaví anketu?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Pokud pojede Libor,tak bych do toho sel.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Burkhare, mas nejakej ten cervnovej termin?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Vcera jsem se ptal Libora, jestli by jel. Je ochoten o tom uvazovat pouze, pokud by jel Bota.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam