• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Ja po Tobe rozhodne nechtel, abys Prawitza presvedcoval.
    Jak uz jsem psal, to minuly hrani bylo asi jedno z nehorsich vubec, co se hrani tyce, tak neco takovyho bych taky nerad opakoval. Vzhledem k tomu, ze i tady radej vytahujes jak nekdo nekoho ma v ignoru, predpokladam, ze jsi pouzil velkohube Sorbactvi spis spatne, zaridim to pokud dovolis bez prostrednika ;))
    Dracak je vicemene jen zaminka k tomu, dat si par piv v Olomouci.

    Dost me ted bavi ten svet, co pisu, vzhledem k tomu, ze jsem v sobe nasel moral a uz mam cca 250 stran textu, nemam ted problem vyrabet zapletky jak na bezicim pase a trosku jsem cekal, ze pri vyrobe postav mi jej pomuzete nejak zajimave doladit.

    Proto jsem to tady taky rozkecal a jsem ochoten hrat “fantasy”, ktere me jinak vicemene nezajima.

    Klidne bych svet jeste chvili resil, ale nemusi e. Jak rikam na pivu ani na “dracaku” nijak netrvam a popravde, dam si s ostatnima i pivo bez prawitza, jako kupodivu jsem se minule tesil dost na Burkhara a jeho nepritomnost predznamenala mj katastrofu hrani, coz je normalni, pac Bota hraje tak, ze mlci nebo prikyvuje a prawitz si vezme barbara valecnika, archetyp, a pak unyslne hraje “vtrhnem tam”... to samozrejme vsichni vime, je to tak uz roky.

    Vzdycky to na opravdove hrani chce bud Sorbak + Burkhar hraci a Spajdr GM, nebo Sorbak Gm a Spajdr + Burkhar hraci.

    To je vyzkousene, pac na strane hracu musi byt lidi, kteri chteji neco akcnit, a idealne, kdyz jeden vnima, co se deje a hraje s gm a druhej (Burkhar) to vsem sabotuje, ale naprosto uprime se snazi, mysli to dobre a zpusobuje naprosto necekany chaos v dobre pripravenych planech.


    Takze pokud bych si chtel hlavne zahrat (coz jsem minule chtel a VELMI jsem se tesil na postavu mnicha fetaka se slabostinpro sifry, hranou v Shadowrunu ;))), kazdopadne pokud bych si chtel zahrat po staru, tak bych chtel Burkhara, Sorbaka a Slunka, s tim, ze Rawitzovi bych pridelil archetyp “Jiny, temny, Mimo Kategorie” a nijak bych to nekontroloval kostkama, krom 1k20 na stesti, obcas.

    Vicemene ted jsem cekal, ze si udela urcite corrupted postavu s nejakejma fakt silenejma flaws, cekal bych treba sileneho a fanatickeho uctivace Jedineho, ktery to pochopil jako powerplay ;) a upaluje slabsi soudruhy; jako jo, kaze vodu a pije vodu, to zas jo ;))) s kterejma jsem byl ochotnej pomoct, od Burkhara bych cekal neco hrozne ukecaneho s velkym luckem, kouzlem osobnosti, ale luck se pouziva castej, ve smyslu Marigold (vzdycky se to posere kvuli nemu, vzdycky si zasuka, ale vzdycky dostane do drzky a zachrani jen loutnu a obcas ani kalhoty).

    Sorbak nevim, umyslne jsem postavu jeste necet, kdyz sem videl, ze jeste resi cisla... to muze byt cokoliv od fightera s kyjem az po temneho elfa, co strili draky do oka. Kazdopadne bych cekal fightera.


    Takze jako Face, Magir a Fajtr, s tim, ze u Boty bych cekal lecitele se sklony k falesnemu hracstvi a zabijeni pomoci jednoho ultraucinneho kouzla, neco jako “zle oko”.

    Ale jak rikam, spis me bavila moznost videt to zas jednou nazivo, a napsal jsem si pro to i run, ktery pocita spis s hektickou eskalaci. Zadne nakupovani, zadne chozeni odnikud nikam. Jeden problem, ale to zas jako fakt velkej. Taky hromada peonu s vidlema. Taky rychla smrt, kdyz postavu clovek povede stylem vtrhnu tam a vsechny pobiju.

    No uvidime, doufam, ze to vrchni vyjednavac nepopsal

    “Spajdr vymysli hrozny slozitosti, zas to bude bez kostek, pac neumi pravidla a me se tam jako moc nechce, stejne burkhar nedojede, asi na to spis seru” ;)))
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Hadam, ze z toho Bota ani Libor posledne prilis nadseni nebyli. Za sebe muzu rict, ze me to rozhodne vydareny neprislo. Nechtel jsem trhat partu, ale parta uz se zjevne trha sama. Libora jsem se chvili snazil i presvedcit, aby jel, ale zjevne se uz rozhodl.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Lol. Sice nevim proc, ale to je asi sumak, vicemene me zajimalo jen to, jestli mam zkouset mu psat tady... zavolam mu, ale az se domluvi ostatni, nechci resit kazdyho zvlast.
    Burkhar rikal, ze to tentokrat FAKT DA! ja bych mu veril, dokonce jsem ochotny kvuli tomu resit jeho strach z opacneho pohlavi (to, ze si z nej nebudu delat prdel ovsem ne!) ;)

    Mmchodem ma te v ignoru je fakt lol, dat si na nekoho ignore na siti, kde nepouziva postu a pise jen do jednoho auditu, ktery staci unbooknout ;) ale myslim, ze to bude nejaka stara krivda, rek bych doba, kdy me moji spolubydlici nechali v byte samotneho, pac mi v pulce mesice oznamili, ze pristi mesic uz tam nebudou bydlet (pac hybl si nasel matku svich deti a chtel byt s ni a ti dalsi dva se rozesli a nemohli uz bydlet spolu - tehda jsem byl kurva nasranej, pac jsem pak 3 mesice musel platit 18k najem, nez jsem nekoho sehnal. Od te doby si beru od spolubydlicich mesicni kaukci)... kazdopadne ten ignore je mi uplne volny, za tech 7 let ;)

    (Potazmo jsou mi volny vsechny ignory, s kamosema se vzdycky domluvis, zbytrk jsou jen kontakty, kteri cloveka pouzivaji, dokud se jim to hodi, kdyz pak nic nepada, museli by neco objetovat nebo by museli neco tolerovat, urazi se, davaji ignory a podobne. Znam jen jednoho cloveka, jehoz ignore plne chapu, ac si nemyslim, ze po 6 letech od rozvodu je jeste potreba. Kazdopadne se mi to stava relativne bezne, ale treba s 99% zen s kterymi jsem kdy chodil, tak ignory presly po cca 1/2 roku. Plati vyse napsane, pokud za to stoji, ignore neni treba.)

    Mam to trochu i s timhle hranim, chci videt 4 lidi, s tim, ze dracak je proste moznost, proc to zorganizovat.

    Jeden resi, ze pojede jen kdyz pojede druhej, jeden resi, ze nepojede, kdyz tam bude zenska.. proste fakt demence.

    Kua, kdyz si chci zahrat, muzu si zahrat, navic s druzinou, co se behem 4 hodin nezmasti hulenim a chlastem a hrat chce. Nemusim kvuli tomu jezdit na barak, kterej pak budu muset celej vymalovat, resit kdo nema na vlak a kdo me ma proc v ignoru.
    Tak jsem trosku cekal, ze vezmete kostky a drahu a prijedete. Kdy, to necham na vas a prizpusobim se.
    Ale trosku mam dojem, ze vlastne neni az zas tak proc. Nebo se pletu?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Chodi sem zridka a tebe ma v ignoru...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Uvidime. Hybloida podle me dokazem nalakat. Mmchodem, sem na Nyx uz vubec nechodi?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Stala se mi zajimava vec, muj tym/druzina, ted o weekendu muze ve slozeni, kdy neni mozne dohrat rozehrany run, tak jsem se rozhodl, ze jim udelam seqvel, ktery se bude odehravat neznamo za jak dlouho v budoucnosti, oproti jejich “dnes”.
    Co je ale zajimave je, ze je necham zahrat to, co je pripraveno pro zdejsi bandu, a pokud to klapne zajimave, stanou se tak uzlivymi body/NPC pro zdejsi.
    Tzn, vy pak uvidite, co dela ve stejnem miste a case druzinka lvl.1-lvl.3 postav, budou to v dany moment zivejsi NPC.
    Zajimave je, ze ten run je napsany tak, ze je tam dost velke riziko umrti postav, takze kdyz jim nektera umre, v pristim hrani, kdy uz zas budou kompletni, tak postava bude existovat, jen bude hrac vedet, ze jeho postava umre, a bude vedet jak, jen nebude vedet za jak dlouho (rozdil cca 10 lvlu, pak uz by to hralo roli).
    Docela se mi ten prunik, kdy se potkaji 2 druziny na stejnem miste a case, s tim, ze jedna dela druhe aktivnejsi statisty, libi jako i moznost jedne kapitoly do sve brakove Knizocky.
    Nepisu ji podle hrani, ani podle postav, co odehraly, nechci to mit zavysle na nejakem systemu RPG, ale vykradam uspesne napady z hrani. Tak uvidime. Kdyz zahraji nevhodne, nepouziju to, vzdycky se da rict “tohle se vam zdalo”, nebo “tady ten uzlovy bod zpusobil, ze budoucnost se vyvyjela jinak”, ale treba to klapne.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: No takhle... Libor se rozmyslel a scratchoval to, takze soudim, ze Bota taky nepojede. A Burkhar se na to na posledni chvili stejne vysere, protoze ho nebude mit kdo vencit a jeho cokl nebude mit prachy.

    Takze nakonec asi nic.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Beru v uvahu, at se vyjadei Burkhar a Bota, idealne at ti dva rekniu vic terminu. Tam kde nastane prunik, udelam si cas...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BURKHAR: Nejaky linky na to, co rikas?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OVERDRIVE: Nekuř BACCO, je to dost jedovatej tabák.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Tak kdy teda? Muzes Spidere udelat anketu pls? Ja nemuzu, premiovku nemam uz davno.

    Ve hre jsou tyto terminy:

    7.6.
    14.6.
    21.6.
    28.6.
    5.7.
    12.7.
    19.7.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdyby mi nekdo chtel dat darek, tak:

    GH2034 HIBBEN COMPETITION THROWER TRIPLE SET Vrhací Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/vrhaci/GH2034.php

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Drobne radosti zivota,... jen jsem jim musel oblepit rukojet kobercovkou, jsou dost nahrubo vyrazene z kusu neobycejne neznicitelne oceli (nekolikrat jsem trefil zelezne kovani dveri, zajiskrilo se, zvuk jak kdyz se netrefis do majzliku kladivem, ale na cepelich nneni ani zub ani skrabanec)....

    Mam jich celkem 9, asi by mohly byt jeste trosku tezsi, 150g je na me holcoci rucicky trochu malo a na 12kroku uz maji tendenci mi “plachtit”, ale za ty orachy a s tou neznicitelnosti jsou na training moc fajn, a vaha se jim da dodat treba opletem pomoci dratu, kdyz by bylo moc treba. Maji i pochvicku, kam se jich v pohode vejde 5 najednou a daji se tak i prenaset mezi lidmi na pasku (i kdy cepel je dlan na delku a strenka druha, takze uz to neni koscher perorizek)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeden ze zajimavejsich stanku na oslavach je stan Techno Elfky, opravdu pripomina dnesni technarske holky, dreddy, nevyzyvave hadry s kapsami, shrnuta kapuce, kozeny opasek s dykou a spoustou kapsicek a prezek. Elfce se ale nerika techno elf pro prislusnost ke kmeni fanouskum beatu, ale proto, ze jeji kmen vyrabi zvlastni technicko-technologicky velmi vyspele hracky a zpracovavaji ty nejjemnejsi a nejdrazsi magicke esence, vzacne materialy a jejich hracky jsou prekrasne, technicky dokonale a vsechny drahe a originalni.
    Na stanku vidite lapace kouzel, vyrobene ze zlateho skarabea, zini horskych koni a kousku bilych stromu (z kazdeho kousku dreva je pri spravne - magicke- peci mozne vzdy vypestovat novy strom, drevo nikdy neumira, krom spaleni)... malovany mesec na Draci Zlomky, ktery nelze ukrast, boty, ktere tisi kroky a chrani pred mrazem, taky neklouzou.... divka provadi take rytual tetovani, kdy symboly posiluji, ci prinasi nositi zvlastni vlastnosti, treba par oci na vicka, ktery umoznuje videt i se zavazanyma ocima, nebo do zadu, nez je otocena tvar....
    Za kazdy hlavolam, krabicku, kousek kuze, obal na svitky ci kousek obleceni, Techno Elfka zada minimalne cenu mestanskeho domu, tetovani jsou jeste drazsi. Zvlastni je, ze magie se vzdy snoubi s technikou, magicka past je pri blizsim pohledu pohyblivy mechanismus provazku, kladek, ozubenych kolecek a samozrejme brouk. Vacek na zlomky a supiny je vyrobeny z kuze, ale v nem je z dratku vypleteny obrazec, ktery se velmi slozite uzavira okolo krystalu, bez ktereho by obvod nefungoval, zvetsovaci skla a dalekohledy jsou soustavou cocek a zrcadelek te nejvyssi kvality a magie z nich vlastne neni citit vubec. Ze zbrani je k videni prak a foukacka, ktere na orvni pohled nejsou nijak zajimave, ale zrejme umi neco navic. Taky ma k dispozici oar nozu, ktere maji skrytou cepel, dokud se nezmackne pruzinova pojistka...
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    ARTUR

    Prospektor - státní zaměstnanec, který se vydává na výpravy po okrajích divočiny - do hor i do Hvozdu, kde vytipovává zdroje, vhodné k vytěžení - ať už se jedná o rostliny, zvířata, nebo kameny. Své poznatky zakresluje do map. Má tedy spoustu povšechných znalostí z mnoha oborů. Své cesty podniká s ozbrojeným doprovodem a pochytil i pár praktických dovednosti, týkající se pohybu v divočině a přežití.

    Pokud je ho někde potřeba, je mu vydáno povolení k cestě teleportem, na místě je mu přidělen doprovod a vydány instrukce do kterých míst se vydat, případně jaké suroviny hledat.

    Pro říši je poměrně cenným člověkem a jeho práce je nebezpečná. Několikrát už se stalo, že někdo z jeho doprovodu za něj položil život, aby se on se svými poznatky dokázal dostat do bezpečí. Tato skutečnost ho, i přese všechna pragmatická zdůvodnění, velice trápí. Částečnou útěchu mu přinášejí víra v Jediného a alkohol. Mezi lidmi, se kterými pracuje, raději nenavazuje žádná přátelství, protože smrt je až příliš častým společníkem na jeho výpravách.

    Žádnou korupcí ani jiným podobným ksindlem (zatím) netrpí. Povoluje to vůbec víra v Jediného? A je to dovoleno státním zaměstnancům?


    "Nečísla"

    A dovednosti

    Aktivní
    - Zálesák (Navigace, Stopování, Přežití)
    - Lyžování/sněžnice
    - Jízda se psím spřežením
    - První pomoc
    - Konstrukce a oprava
    - boj s holí

    Znalosti
    - Geologie
    - Botanika
    - Zoologie
    - Meteorologie
    - Astronomie (-logie)
    - Matematika
    - Kartografie
    - Výbušniny a hořlaviny

    B atributy
    - telo - nejvic (7)
    - log, will, int - druhy nejvic (4)
    - str, agi, rea, char - co zbyde

    C rasa - trpaslik
    - termovize
    D prachy
    E magie

    KVALITY - podle veverky
    + odolnost proti chorobám
    + odolný (+1 rasové maximum k tělu)
    + vytrvalý (ujde a uběhne o polovinu větší vzdálenost)
    - alkoholik
    - nervák (nedokáže číhat v záloze)
    - zohavení - omrzliny, nemá uši



    Vybavení
    Oblečení do lesa - kožené
    Oblečení do hor - kožešinové
    Hůl cestovní
    Sekerka - malá, na přežití
    Nůž
    Nářadí - psací potřeby, tabulka a kamínek, sextant, kompas, dalekohled, lupa, botanická lopatka, herbář, geologické kladívko, stahovací nůž, kuchací nůž, sada činidel a rozpouštědel

    Historii a motivaci sem zatím psát nebudu, ať se to dá teda nějak sladit s ostatníma. Hele a když si my musíme vymyslet všechno, co budeš dělat ty? :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Je napriklad chtene, aby postava mela nejaky cil, treba kouzelnik, ktery si mysli, ze nasel ten jediny fungujici zpusob, jak zabit draka a ted jej chce vyzkouset.

    Navrhy postav klidne sem, ne do posty, chci, aby na sebe Hraci reagovali, aby nevznikky 4-5 postav solistu, ale aby vedely, proc jsou spolu. Samozrejme tajny veci, jako corruption/zly zamery a podobne, ty pak do posty, to je jasny, ale postavy se znaji asi stejne, jako se znaji jejich hraci.

    Neni to jejich “poprve”, i kdyz je mozne, ze nektere dovednosti a vlastnosti zustaly drive skryte a to jak jim, tak ostatnim. Pripadne se teprve projevi jejich sekundarni dopady.

    Dobry priklad jsou PC v Darkest Dungeon.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Proc nechci resit atributy a dovednosti v cislech? Ne, ze bychom potom nehazeli, ale ocekavam zajimavejsi postavy, zvlast dik corruption a proto, ze chci, aby si kazdy hrac vymazlil neco, o co ani ori single-shotu nebude chtit prijit + u singleshotu neni moznost rozvoje postavy, takze udelat si hobita zlodeje na jednicce je proste nuda.

    Cekam, ze z toho bude kazatel jedineho boha, ktery siri hruzu a bezne upaluje pri navsteve pecnosti lidi. Sileny vrah sve rodiny, ktery pozabijel manzelku a deti sekerou a ted po nem jde cele mesto, nebo treba alcymista, kteremu se podarilo vymyslet prudce navykovy Dr.Jeckill/Mr.Hyde koktejl a ted nedokaze prestat s jeho uzivanim, ac mu to nici zivot a vsem okolo.

    Takove postavy se nedelaji snadno podle zadneho systemu, jde o legendu a spravne kombinace vlastnosti, na zaklade toho pak dohodnem cisla...

    Comprende?
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    OVERDRIVE: Kdyz nemam resit cisla tak je to teda asi jedno, ale atributy jsou stejne jako v jakem Shadowrunu? ve dvojkach jich je sest a ve ctyrkach osm.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Atributy jsou stejne jak v Shadowrunu vcetne esence, to uz jsem taky psal niz.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SORBAK: Cisla neres, vyber si co chces byt, jak jsem rikal magie a dovednosti jsou ala DrD 2.0. Cisla po Vas nechci, chci popisy postav, minimalne 20 otazek, edges & flaws. Strelne zbrane v tomhle svete neexistuji, maximalne kanony a minomety v te uplne nejzakladnejsi podobe. Nic tak maleho jako puska nevydrzi kombinaci mrazu, nekvalitni oceli a podivnych horlavych “strelnych prachu”. Mozna by slo strilet z neceho, jako je draci kost, nikdy jsi o tom neslysel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam