STRASLIVY BRAK, horsi nez Konias a Drsny Spasitel, ale je videt, ze Zamboch pise slova pro radost, rekl bych, ze na prvni dobrou.. tyhle popisy necini dojem, ze by pptreboval korektora, spis by se mu hodily lepsi scenare, ale jazyk a anekdoty ma hezky. Takovy drsnacko-detektivovsky (dasiel hammet, treba?)
——
Paničku zřejmě rozčilovalo, že je poslední v řadě, a já se jí zdál jako objekt vhodný k pokárání. Žádný muž by si něco takového nedovolil, ale ona se zřejmě považovala za nedotknutelnou.
„Jsem nemocný, paní. Dříve jsem každou noc obcoval s pěti ženami najednou, a teď už jen
se třema. Je to špatný, musím se léčit,“ řekl jsem.
Vytřeštila na mě oči a polykala vzduch jako přidušený kapr.
„Ale s váma by se to možná zlepšilo, vás je fakt kus. Nechcete se večer u mě na hodinku, na dvě zastavit? Byla byste čtvrtá,“ navrhl jsem“
—-
(Melancholicky popis carodejnice osvobozene od kulu, po setkani s inkvizici):
„Přesněji, kdyby nebyla zmrzačená, byla by krásná. Opět se mi vybavily její oči, tak jak jsem je viděl, když se na okamžik probrala z bezvědomí. Připomínaly mi oči klisny, která má těsně před porodem, hluboké, současně čiré, připravené na bolest i radost. Kdysi dávno jsem často rodil klisny, měly mě rády a bůhví proč byly v mé přítomnosti mnohem klidně“
Citace z knihy
Bakly 01 - Bez slitování
Žamboch, Miroslav
Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.