JVMLOK: Jop, dobry je dat si starej zakon a epos o Gylgamesovi, tak taky po beres kousky. Stephenson z nabozenstvi vychazi cim dal vic, i kdyz nikdy tak moc jako ve Snehu.
Jsem to cetl v case asi 3x a cim min me zajimal a bavil ten cyberpunk, tim vic jsem se bavil underlay protokoly Dark Sun a lidskeho mysleni.
To je stejne vec, ja jsem jeste vysoko, jsem az na urovni operaku, takze sice debuguju preruseni na procesoru, ale to co doopravdy mather jsou sitari, protokol tcp, enkapsulace, obsahy packetu, rozbite protokoly typi DNS, kde packet muze obsahovat optional data, ktera projdou nezastavitelne celou siti, pac dns pouziva kazdej a spousta sitarin udp ignoruje (proto byl Skype se svou mesh udp parazitni strukturou tak uspesny)...
Proste od urcite urovne protokolu jsi nezastavitelny, kam vsude se podivas, pravda, musis si trosku ohybat oficialni nastroje (i kdyz v unixech casto jen prepinacem, o kterem nikdo nevi, ale v manu je; viz data over icmp ping, tusim -e ;€ asi jako evil)
Vyzkum mozku pokracuje prave ve Fall or, a jednoduchy sitarsky koncept, zavirovatelnost vicemene nevidis, uz je na urovni slozitosti od sitariny k OS, ac na urovni preruseni na procesoru...
Jak resiSTD, tedy sexual transmited diseases, tak me napadlo bobry osli pojitko. Nejaka virolozka zkouma nemoci netopiru, vicemene jsou to chripky typu H5Nx, maji ale zvlastni vlastnost, nenapadaji organy, napadaji imunitni system. Asi jako v dobe, kdy jsem psal prvni viry a myslenka byla, ze nejdriv znicim AVG...
Prej by to byla uzasna katastrofa, ktera se nedeje hlavne proto, ze clovek nema s netopiry spolecnou nicu...