• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Daval jsem 5 prizpevku z5 ;)

    Jinak uz ctu DODO a hlasky: prosimvas, najmete svadlenu, ktera dokaze sit korzety na miru, protoze chude zeny si musi kupovat second-hand korzety, ktere dedi, coz vsak nefunguje a jen to hrozne boli, pac kazda zena je jina a musi si kupovat korzet presne na svou postavu... nepochopis, pokud nejsi zena, nebos nezil se zenou, ktera korzety nosila jako ja saka, tedy 24/7; kazdopadne pokud vase zena/vy, chcete korzet, kontaktujte id Rivaa, kterou jsem sem kdysi pozval, jedina svadlena co splnuje tohle prani.

    Stephenson zjemneny zenskou spoluautorkou je mega cool, a to teprve zacinam. Eng.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Kdyz uz Cave a Stephenson v tesnym zavesu, tak je treba...Quantum Cave
    Nick Cave & The Bad Seeds - Higgs Boson Blues (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=1GWsdqCYvgw
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OVERDRIVE: ...a to je ktera? anathema mam prelousklyho, ted jedu sedmeroev a uz se tesim na dalsi (ackoli mam dalsich cca 7 knih z mestske kniHovny Steti, ktera je mimochodem otresne nevybavena.. apropos, shanim Milana Kohouta - proved vola svetem, volem zustane. kdyby byl ebook...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Pamatuju si povzdechnuti Richarda Feinmana, ze on sam uz bohuzel nepatri do generace matematiku, ktera dik naucenym zjednodusenim a zkratkam v matematice dokaze pojimat a resit velke problemy bez tuzky a papiru.
    Pamatuju si povzdechnuti otce jedne me byvalky, ze zacinal pracovat na vyzkumaku a ted se musi bavit s lidmi, kteri jsou nekonecne hloupi. Cim je starsi, tim mene chytrych lidi ma ve svem okoli.
    Stephenson mimo jine, ke konci knihy rika, ze Zula, posledni zijici v maso-svete, jeste stale uziva drogy, ktere ji umoznuji zachovat si neuroplasticitu.
    Ano, drogy maji hromadu minusu, je cas se jim zacit znova vedecky venovat, ale zaroven je to asi castecne i duvod, ze jeste nejsem zkostnately a uplne hloupy. Mnoho mojich pratel a kamaradu bohuzel je. A boli mne, ze i kdyz jsem byl vzdy nepatricny, vicemene v jakekoliv situaci a spolecnosti, je stale vice ticha v nas, tam kde nas problemy presahuji, a to uz o rad. Co by to bylo za problem, pokud by neexistovala zjednoduseni, ktera by jej umoznovala uchopit a zacit resit. Kde jsme se mnohdy ztratili, vsichni ti, co zkouseli byt lepsi, chce se mi povzdechnout. A neudelam to, protoze to by bylo prilisne zjednoduseni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Re: People were already catasophically stupid (+5, Informative)
    ZorinLynx May 25th, 2019 10:59PM
    I kind of miss the days when pretty much everyone you'd find on the Internet was reasonably intelligent. Sure, there were assholes and unpleasant people, but even most of them showed some level of intelligence and rational thought.
    Now that the Internet is mainstream, the stupid has gone off the charts.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Re: Social media never envisioned for social (+4, Interesting)
    alvinrod May 25th, 2019 10:09PM
    I don't think purpose necessarily matters when you look at it from the perspective of Dunbar's number. Humans can't interact with the entire rest of the world (or even an appreciable part of it) and so I think the platforms that are built to allow that are always going to leave us frustrated. Maybe you could design a social media platform that functions with that in mind, but I think we already have that and it's existed in other forms for decades. These days it's my list of contacts in my phone and I can easily call or text the people in that list.

    That's a big part of the reason that I don't use social media or even a lot of the big social sites. The extent to which I use something like Reddit is limited to a tiny set of niche groups and I avoid all of the bigger ones because it feels just like screaming into the void. I think it would be cool to see a site like that build with Dunbar's number in mind that continually and automatically splits existing groups into small and smaller sub-groups until they reach a point where it creates a tight-knit community. I don't know if that's workable or if people would actually prefer something like that, but it would be interesting to try as well as to examine how it affects discourse and user interaction.
    Reply Share
    Flag
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    EVELINA: Bohuzel jsem nikdy nemel tu moznost, ale verim. Cave je jeden z tech lidi, kvuli kterym jsem rad, ze ovladam Anglictinu... vcera, kdyz jsem si temer po roce dal nejakou psychoaktivni drogu, pobavila me myslenka, ze s nim nekde sedim a chystame se povidat si, taky je tam Bob Dylan, ktereho v mnoha ruznych zpusobech povazuju za sveho otce.. kazdopadne jsem se jim chystal omluvit za to, ze anglictina neni muj rodny jazyk, tudiz, ze v ni sice rozumim vsem basnim, a chapu vtipy, ale i ma omˇuva, ze musi nutne znit jako od pristavniho rvace.
    V jeden moment mi veta omluvy pripadla tak slozita, ze jsem se prestal omlouvat, ponevadz to ztratilo vyznam...

    Cave a Dylan muzou castecne za to, ze muzu cist tisice stran v jazyce, se kterym jsem se nenarodil, a dik za to... Dylan je jeste o level vys v tom, ze si hraje i s vyslovnosti a dialektem, kdyz zpiva v USA, je vyslovnost vzdy prizpusobena publiku, kde hraje.
    Rad bych jej videl na zivo v dobre nalade a v USA...

    Vlastne bych rad zil v USA, nebo aspon Britanii ci Australii...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak jsem docet dalsiho cca 2000 strankoveho Stephensona. Vyhrava treti svetovou valku, zaklada nebe, v ceste za hledanim Boha provazi Peklem, vztycuje ethalon svobody, prevykladava Stvoreni a dalsi Starozakonni Pribehy, vyucuje fyziku i Kantovu filosofii, premodelovava vypraveni z Eddy (kdo necet, pac u nas se starogemanska cte min nez Recka mytologie, tomu vrele doporucuju). Bohem je Loki i Odin, Enoch Root je zavesen na kriz, poznani a schopnosti chapat patri do domeny Atheny, stejne jako prichazi v dobe, kdy urcil Kairos, ze je pravy cas.

    Knizka to byla sice jedna z mene libivych, po strance koherence, mate-li ale radi vypravecsky styl starych pribehu, hackerskych manualu a legend starych jako clovek sam, taky pokud radi Anglictinu, jako jazyk, ktery jde ohnout od minimalismu k opulentnim hodum obrazotvornosti, knizka se vam bude libit.

    Cely zivot hledam zabavu v ideach tak slozitych, ze musim subjektivne zpomalovat cas, abych pochopil jejich siri. A v tom je pro mne Stephenson dustojny pritel a milovany nepritel. Vzdyt jen odraz qualii v Escherove sklenene kouli je tak slozita predstava, jako svet sam, a to kniha v te dobe jen stavi zaklady celeho vypraveni.

    Svet odrazeny v bublinkach mydla na holeni, neni nic mene nez dokonaly.

    Knizka je dokonala jen o par qualii mene.

    8/10, protoze tohle nejde cist 2x
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    OVERDRIVE: tohle naživo vidět bylo dechberoucí..."can you feel my heartbeat "... jo cítila jsem, ani jsem nemusela být v první řadě. -)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Bob Dylan’s 115th Dream
    WRITTEN BY: BOB DYLAN

    I was riding on the Mayflower

    When I thought I spied some land

    I yelled for Captain Arab

    I have yuh understand

    Who came running to the deck

    Said, “Boys, forget the whale

    Look on over yonder

    Cut the engines

    Change the sail

    Haul on the bowline”

    We sang that melody

    Like all tough sailors do

    When they are far away at sea



    “I think I’ll call it America”

    I said as we hit land

    I took a deep breath

    I fell down, I could not stand

    Captain Arab he started

    Writing up some deeds

    He said, “Let’s set up a fort

    And start buying the place with beads”

    Just then this cop comes down the street

    Crazy as a loon

    He throw us all in jail

    For carryin’ harpoons



    Ah me I busted out

    Don’t even ask me how

    I went to get some help

    I walked by a Guernsey cow

    Who directed me down

    To the Bowery slums

    Where people carried signs around

    Saying, “Ban the bums”

    I jumped right into line

    Sayin’, “I hope that I’m not late”

    When I realized I hadn’t eaten

    For five days straight



    I went into a restaurant

    Lookin’ for the cook

    I told them I was the editor

    Of a famous etiquette book

    The waitress he was handsome

    He wore a powder blue cape

    I ordered some suzette, I said

    “Could you please make that crepe”

    Just then the whole kitchen exploded

    From boilin’ fat

    Food was flying everywhere

    And I left without my hat



    Now, I didn’t mean to be nosy

    But I went into a bank

    To get some bail for Arab

    And all the boys back in the tank

    They asked me for some collateral

    And I pulled down my pants

    They threw me in the alley

    When up comes this girl from France

    Who invited me to her house

    I went, but she had a friend

    Who knocked me out

    And robbed my boots

    And I was on the street again



    Well, I rapped upon a house

    With the U.S. flag upon display

    I said, “Could you help me out

    I got some friends down the way”

    The man says, “Get out of here

    I’ll tear you limb from limb”

    I said, “You know they refused Jesus, too”

    He said, “You’re not Him

    Get out of here before I break your bones

    I ain’t your pop”

    I decided to have him arrested

    And I went looking for a cop



    I ran right outside

    And I hopped inside a cab

    I went out the other door

    This Englishman said, “Fab”

    As he saw me leap a hot dog stand

    And a chariot that stood

    Parked across from a building

    Advertising brotherhood

    I ran right through the front door

    Like a hobo sailor does

    But it was just a funeral parlor

    And the man asked me who I was



    I repeated that my friends

    Were all in jail, with a sigh

    He gave me his card

    He said, “Call me if they die”

    I shook his hand and said goodbye

    Ran out to the street

    When a bowling ball came down the road

    And knocked me off my feet

    A pay phone was ringing

    It just about blew my mind

    When I picked it up and said hello

    This foot came through the line



    Well, by this time I was fed up

    At tryin’ to make a stab

    At bringin’ back any help

    For my friends and Captain Arab

    I decided to flip a coin

    Like either heads or tails

    Would let me know if I should go

    Back to ship or back to jail

    So I hocked my sailor suit

    And I got a coin to flip

    It came up tails

    It rhymed with sails

    So I made it back to the ship





    Well, I got back and took

    The parkin’ ticket off the mast

    I was ripping it to shreds

    When this coastguard boat went past

    They asked me my name

    And I said, “Captain Kidd”

    They believed me but

    They wanted to know

    What exactly that I did

    I said for the Pope of Eruke

    I was employed

    They let me go right away

    They were very paranoid



    Well, the last I heard of Arab

    He was stuck on a whale

    That was married to the deputy

    Sheriff of the jail

    But the funniest thing was

    When I was leavin’ the bay

    I saw three ships a-sailin’

    They were all heading my way

    I asked the captain what his name was

    And how come he didn’t drive a truck

    He said his name was Columbus

    I just said, “Good luck”
    Copyright © 1965 by Warner Bros. Inc.; renewed 1993 by Special Rider Music
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    dokud nechci psat, odkladam; dobesa a dylana a ..i

    Lily, Rosemary and the Jack of Hearts - Take 2, a song by Bob Dylan on Spotify
    https://open.spotify.com/track/44YGapY6fh3jpwoZC4OUZh?si=Wu__mcLuQIirvC00Lepndg
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    az se vratim z vojny mami, udelas mi peceny jabka a polejes mi je medem? vezmes me do naruce, budu Ti moct rict pravdu a pak Ti brecet na ramene? Druhy den pak prijde strejda Sura a ostatni, a ja jim budu vykladat, ze sluzba vlasti byla dobra. Jim pravdu nereknu, nikdy jim nereknu, ze jsem musel postrilet neozbrojene lidi.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: tohle:
    Distress signal (Relay tower 0SC-527) | Fallout Wiki | FANDOM powered by Wikia
    https://fallout.fandom.com/wiki/Distress_signal_(Relay_tower_0SC-527)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle uplne miluju na Stalkerovi, ty atmosfericky momenty, kdy vidis v kterej moment zkoncila civilizace... na stole stoji nedopita flaska a talir s jidlem, vykolejeny vlak nazdy zamrzly v miste zonalni poruchy, vrtulnik se stopami, ze nekdo prezil, ale pred x lety umrel tesne pote, co se pokusil o zachranu...

    Mam fotky z urbexu ze zamku na jizni morave, kde umrel majitel nahle, stoji tam uz 12 let jeho auto, zapadane prachem, ale s funkcnim alarmem, strecha se prolomila do mistnosti, kde na stole je pul flasky 4 roses a 4 panaky... taky jsem byl v dome, jehoz majitelka slavila v CSR posledniho silvestra 1991, pak byla odvezena manzelem do Perskeho zalivu, kde zrovna zacala Poustni Boure... vsechny jeji veci tam zustaly. Rozectena kniha, rozepsany dopis, dopity rusky sekt, cervene lodicky, sada cisteho spodniho pradla, jidlo v lednicce...

    Snim docela casto o konci sveta. Jsem information junkie proto, ze verim, ze kdyz zkonci svet, bude uplne jedno, jake i/y a s a z se kde pise, ale pokud nebudes umet s vysilackou, vyrobit antibiotika v podminkach kyblovacky a zasit ranu, ci srovnat zlomeninu, vubec nema cenu konec sveta prezit.

    Taky musis mit neco, kvuli cemu te nikdo nezabije jen kvuli konzerve luncheonmeatu...

    Pevne verim, ze skill field medic, schopny vyrabet alkohol a zakladni leky, to muze dat...

    Videl jsem konec sveta stokrat. Na necisto.

    Mam kamarada, ktery se vratil do Sarajeva pro svou ex- a jeji matku, tesne predtim, nez zacala rocni blokada. Rok zili pod palbou odstrelovacu a tanku v demilitarizovane zone.

    Konecne, pokud nekdo znate ten pribeh: co jsem delal v Sarajevu, kdyz se to posralo; kde typek pise o tom, ze hned ze zacatku narazil na barak, kam spadla bomba a odkryla ilegalni palirnu se stovkami litru vodky v lahvych a jeho zena, ze byla zdravotni sestra, takze jedine co: nechodit sam, nebydlet v dome, kam se nekdo chce podivat, nemit prilis kvalitni hadry, a nikdy se nepotkavat s neznamimi lidmi... asi jsem si vybral dobre.


    Moje uvahy smeruji k tomu, cim se lide zivili, dokud nebyli vsichni ve mestech. V tom je Atom taky bozi, kazda postava tam ma nejakou zivnost, duvod, proc existuje... postak, doktor, hospodsky, pasak, opravar stare techniky, klan rozebiracu a recyklatoru veci, prostitutka, ucitel, spisovatel, vyrobce nouzovych leku, vyrobce zbrani, stalker, pirat,...

    Name it.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: To si delas prdel, ze ve Falloutu 4 se fakt resi radio a to az na uroven digitalnich volacich znaku... notypico!

    Distress signal (Relay tower 1DL-109) | Fallout Wiki | FANDOM powered by Wikia
    https://fallout.fandom.com/wiki/Distress_signal_(Relay_tower_1DL-109)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prej je to dost bozi. Hvezdny valky me neserou, snad krom Dark Forces a Jedi Knight ani jako gamesky, ale treba takovej Loom byla ultra pecka, nebo serie Indiana Jonesu (ani nevim, zda byla jednicka a dvojka, hral jsem jen Fate of Atlantis !!! A Last Crusoade):

    https://www.amazon.com/Rogue-Leaders-The-Story-LucasArts/dp/0811861848
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Vicemene kazda NPC ve hre ma osobnost, rekneme kazda druha nese aspon jeden quest, po dohrani nekterych questu se treba posune kvalita sveta, treba zacnou vychazet knihy... navic jsou questy casto ve stylu slepicka zachranuje kohoutka, takze k vyreseni jednoho questu potrebujes 3 odpoledne a pamatovat si interakce 30 postav... ale nuda to fakt neni. Jen proti Falloutu2 je to fakt ponekud rozlehlejsi, mozna tak srovnatelne s Baldurs Gate 2, a to kdyz to jedes na vic postav a snazi se ziskat holdy a keepy (jako treba za zlodeje ovladnout podsveti a stat se vladcem zlodejske guildy)...

    Je pravda, ze to hraju za zenskou s nizkou charismou, ale extremni vyridilkou (speechcraft kolem 150) aextremni inteligenci, takze mam pravdepodobne otevrene vsechny moznosti ve vsech rozhovorech (i kdyz to jsem si ve Falloutu2 myslel taky, dokud jsem si neudelal postavu s Int:1; coz VAZNE stoji za zahrani. Sice ti pak rozumi jen jedna NPC ve hre, ale celej Fallout je pak o uplne necem jinem)...

    Mmchodem soude podle mnozstvi kondomu, ktere se daji ve hre najit, a cekanych prilezitosti, ktere promarnuju, pac tam nejsou lezbicke vztahy, tak si v Atomu zasukas asi tak v kazde 3. lokaci ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Do luck 10 bodu...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Atom je tak obrovsky, ze tohle je proste jen jeden z mensich problemku, vlastne si toho ani nemusis vsimnout. Pouzil jsem ted jeden artefakt a vzhledem k tomu, ze cheatuju, abych nemusel obcas chodit tam a spatky, jen proto, abych mel dost munice na nejaky souboj a podobne (nekdy jsou tahove souboje fakt otravne, treba kdyz po 1050 zabijis vlky... poresil jsem to tak, ze jsem si nacheatoval 10mm pistoli, ktera zabije cokoliv jednou ranou, a resim normalnima zbranema jen unikatni souboje, cimz nemusim cekat 10kol nez zabiju 2 pavouky samopalem)... no dik tomu nemusim tahat tuny predmetu a furt je bartrovat; tak jsem si prehazel atributy a nacpal do Luch 10bodu. Tak uvidime. Ty nahodny eventy na mape jsou proste sklicujicim zpusobem atmosfericky...

    Fallout4 uz jsem nehral, nejak se necitim na ten 3d svet, ale ze bych si dal?
    Dyz tyhle hry jsou desne na dlouho. Atom jedu na vsechny postavy prokecany, vsechny questy co se nevylucuji splneny, a kdyz jsem videl mapuuz dohrane hlavni linie, mam po 3 tydnech hrani porad otevrenou tak 1/3 lokaci...

    Jinak nezapomen si stahnout patch 1.1, ti magori uz v prubehu prodeje hry delali datadisky, novy skilly, jiny konce questu, novy npc a veci... ve verzi 1.1 je ke hre pridany cely jeden svet, ve smyslu dalsi cele mapy.

    Pokud rikaji 100h playthrough, tak to teda hodne podcenuji, rek bych tak trojnasobek, a to jak rikam, cheatuju...

    Jako valka o sochu lenina je peklo. Jednou jsem to nesejvnul a po 3000 action pointech (mam 9ap na kolo, vystrel mi zabere 4ap, tak si predstav jak byl boj dlouhy)... ucastni se toho asi 50 npc, kazdy tahuje. Mel jsem chvili nutkani odlozit si kamose a napsat killall, kdyz jsem to loadoval potreti uz jsem kopal do zdi vztekem. Nakonec jsem to cheatnul, napsal AddXP 3000, obehnul v jednom kole bojiste a proste kazdeho odpravil jednou 9,2mm kulkou do kebule... takovych mist nastesti ve hre neni moc, zatim asi jen jedno, ale za 100h podle me nepokecas ani se vsema postavama ve hre...

    Takze takovej micro spoilicek jednoho side questu, to je nic.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: mam to ve Steam library co ty vyslo, a rikam si ze se k tomu nekdy dokopu pres Wastelands a dalsi hry co mam ve fronte. Ale kdyz vyspoilujes vic zajimavejch momentu, asi ani bnebude potreba se k tomu dostavat :)
    Jinak tyhle skryty momenty mam taky rad...treda rad.
    Asi me skutecne dojala k slzam situace ve Falloutu 4, kde u retranslacni stanice najdes signal SOS ktery vysila nejaka holka.
    Kdyz ji poslouchas je ti jasny ze to nemuze mit dobrej konec, ale stejne se zenes jak trotl za signalem a triangulujes jeji pozici, pak se probijes az ke zdroji signalu a pak jsem se rozbrecel a sel si uvarit kafe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam