• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Twitter @jrug; foreigin affairs reporter britskeho channel 4 news (jinak youtube)... bohuzel z cechu slysim jen ty dve pani, ktere jsou na muj vlus hrozne politicky pro-kurdske (vsechno je hned masakr a tak; ne, ze by nebyl, ale je to kurva valka samejch magoru, a dotedka byla, celou dobu, pridali k tomu jen Mnichov, ale lepsi to nebylo ani pred 7 dnama)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Priloha 2 (v pdf strany kolem 45.)
    Krom uranu (energeticke materialy) a kosmickych lodi jsme jim dodavali kde co, ale zas 2 mega v eurech, zas zadnej mazets... kazdopadne ta zprava neni spatna:


    https://www.mpo.cz/...chod/licencni-sprava/o-licencni-sprave/2018/7/Vyrocni-zprava-za-rok-2017_1.pdf
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rozesmalo!



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TLOUDEV: Tyjo, tak komentatori velkych medii odedneska spekuluji o tom, kdy Sovetum a Ose Zla (takovy ty Severni Koreii a tak) dojde, ze Amici projevili slabost tak zasadni, ze se vyplati agrese (treba na nejakou mensi zemi NATO, tak co, budem to my nebo litva?)

    Jinak prave jsme pozastavili vyvozni licence na zbrane do Turecka.

    Takze zadny sellier bellory
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    TLOUDEV: Jj ctu jeji twitter. Nejaka doporuceni koho sledovat?
    Mmchodem Erdogan utoci na vodni zdroje, takze jestli by se nekdo nebal o tech par lidi, co jsou jakoze civilove, ze jako na ne bomby nepadaji, tak nepadaji, ale umrit zizni je taky pohadka.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Z FB Kutilové:
    "Zde breaking news ze Sýrie, kde jsme právě s Lenkou : Kurdové se dohodli s Asadem a Ruskem a pouští jo na svoje území. Toto rozhodnutí padlo v důsledku turecké vojenské invaze na sever Sýrie, kterou umožnily USA.
    Asadův režim ještě dnes v noci převezme města Manbič a Kobaní. A pravděpodobně i město Kámišlí. Všichni novináři se odtud evakuují, nejde internet. Jednotky SDF vyzývají ke klidu. Na ulicích není ani noha, vše je zavřené. Tohle bude těžká noc. Američané odjíždějí. Už vyklidili i pozice v Kobaní.
    Rožava a kurdská autonomie dnešní nocí končí.
    Ale konec války v Sýrii to zdaleka není to ještě není. Kdo zcela jistě ještě není spokojen, je právě Erdogan. Ten už prohlásil, že bude bojovat i proti Asadovi a Kurdům /potažmo Rusku a Íránu/.
    Podle smlouvy mezi Asadem a Kurdy budou bojovat proti Turercku společně. Cílem je vyhnat Turecko z celé Sýrie - tedy i z měst Džarabulus, Al báb a z celé oblasti Afrín.
    Navíc na různých místech Sýrie znovu útočí Islámský stát.
    Válka v Sýrii a její porcování vstupují do další krvavé fáze. Dnes je černý den pro celý region."

    (prevzato z auditka Veci Verejne)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...a je to tady, kurdove proti turecku povoluji spolupraci s assadem a putinem. takze nato v roli agresora. a hyn sa hukaze - pomuzeme agresorovi, ktery je s nami v parte? uprchliky samozrejme brat nebudeme, to teda fuj fuj, ale urcite selier & bellot par kisen utocnych naboju do turecka za mrzky penis dodaji... nazval bych to pokrytectvim. v podstate sveho nepritele (isis) povysujeme na spojence, a navrch nam tu vznika paradni situace: nato proti rusku. takze pokud putin povede preventivni uder na spojence turecka (napr. na nas), je to pouze logicky krok a nemuzeme se divit. a ze rusko preventivni udery vest umi nas nedavna historie snad dostatecne presvedcila. ostatne kapacity na otevreni 'severni' fronty jiste ma...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Jelo se dál. Kolem poledne začali stoupat do horské soutěsky. Projížděli pod animaskými štíty divokou levandulí a jukami. Stín orla, jenž vyrazil z oněch vysokých skalnatých pevností, přeťal šik jezdců na zemi, oni k němu vzhlédli a dívali se, jak se vznáší v křehké, modré, dokonalé prázdnotě.“

    Citace z knihy
    Krvavý poledník
    McCarthy Krvavý Poledník
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Jste socieded de guerra. Contra los barbaros.“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Otazka do vedomostni souteze:
    Jednomu autoru jedne pusky by bylo letos 100 let, zemrel v roce 2013, a jeho puska ma v nazu o 7 let vic, nez byla opravdu vynalezena.
    Uhodnete jeho jmeno?
    (Nar 10. Listopadu 1919)

    Mmchodem prvni bubinkove revolvery (chystam se hrat Shadowrun ala wild south):


    Aha, tak ony coltaky v te dobe taky nebyly nabojnicove. Fungovalo to tak, ze jsi z prachovnice nasypal do bubinku (4-6raneho) prach, a nasadil jsi do kazde komory kus olova, zatlacilo se za paku, ktera kule primackla, a po natazeni kohoutu (na kazdou komoru zvlast, ale to maji i dnesni dao revolvery, to je takove to, jak strelec kazdou ranu malikovou hraniu natahuje), no kazdym natahnutim kohoutu jsi pootocil buben a natahl udernik... takova musketa ve tvaru pistole. Mmchodem vazilo to 5 liber!!! Cca 3 kila.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    a dame si pisnicku

    OVe-NaXx - Ovekeyashiki (full album)
    http://www.youtube.com/watch?v=NLJbalcxrWE
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak a bude klid, psi mi podrazili nohy a asi jsem si Zlomil zapesti na pravacce, zs 2 mes zadna onanie, a cca 3-5 dnu, nez ovladnu klavesnici a mys. Tentokrat si udelam single-hand profil klavesnice, uz jsem to zaca loni, kdyz jsem si o typkovu celist zlomil malikovou hranu... vychytavky pro postizene mam todo uz roky. Hlavne oci a ruce. Apple poresil oci hodne, taky tohle muzu diktovat,... ale porad jde o fine tunning
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zas domaci slovni nasili:
    - tyvole, ja nejsemrasista, ja jsem tabula rasista
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Facebook taky dobry, koukam na kone a najednou je v doporucenych fotkach svickova .. tak koukas na ty metraky svalu a pak je tam talir s flakotou. Malem jsem hodil tycku, a to zvirata jim (teda jak kdy a neprehanim to, ale...). Se mi udelalo fyzicky spatne. Presto, ze vim, ze jsme nevyhubili kone a chovame je poslednich 70 let PREDEVSIM pro maso. Nebyt toho, ze kone se jedi, po nastupu motorizovane agronomie by zustali v chovech jen nejaci sportovni a par taznych.
    Stejne uz je v tomhle zas lip, kdyz clovek jede krajinou, vidi dnes kone aspon kazdou druhou vesnici.
    Otazka je, jak moc je to dobre pro ty kone.
    Stejne dlouhodobe trpim predstavou, co tem zviratum delame, aby pro nas pracovali.
    Jak ja v tom mam jasno, podporuju Kurdy a nesnasim komunisty, podporuju Izrael, ale mam problem s tim, ze Jeruzalem je “vyhradne Izraelsky”, jim zvirata a jezdim jim na hrbete, ale fyzicky me natahne, kdyz si predstavim kovove zubadlo, nebo jatka. (A to zvirata i zabijim.).
    Mam dojem, ze tady bude problem generalizace a scitani jablek s hruskama.
    Kazdopadne, ze by moje spokojena existence nikomu neublizovala, to se bohuzel rict neda...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Se nemuzu prestat chechtat. Ten vyraz a hvezdy na prdeli, to je proste kombinace... byt tady vetsi ikonky, menim;))



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Chtel jsem se na FB pridat do auditu Fotky Izraele, ale pote, co je tohle vstupni otazka, necham si fotky asi ujit...



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes jsem si na hrbetu kone poprve ujasnil, ze pro tenhle pocit opravdu udelam vsechno a zaroven byl poprve odmenen tim, ze jsem se zviretem alespon castecne dokazal spolupracovat.
    Hromada prace, a taky ten sestiranak.
    Na western kaslu, nepotrebuju divadlo, ale asi se chci zamilovat do vytrvalosti v sedle.
    Treba 160km, bez ohledu na pocasi ci teren (resp s veskerymi ohledy), prumerna 20km/h, a roky a roky v sedle a hlavne venku, pryc od lidi, at uz jsou to jejich motlitby, co zni jak vitr ve vlasech...
    Kun me naplnuje presne tim, cim se nedokazu naplnit nikde jinde. Prazdnotou v uplnosti.
    Zavidim lidem, co tohle maji od malicka (ac jsem sam vzdy s konmi byl, jako ve vsem mi chybi roky soustavne prace).

    Podzimni Halda Emma je mimochodem velmi krasna. Prijedte na navstevu. I mean it.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jezisi, to je zas krasna kniha, uz od prvnich radek to zni jako blues, a od prvniho obrazu, osameleho cernoskeho rolnika v chladnem ranu, az po prvni vystrely o dva radky niz je to proste krasna kniha!

    Cormac McCarthy : Krvavy polednik; pro Ameriko-fily, ke kterym se pocitam, tak bych rek, ze must read (ale asi si to sezenu Eng; ac preklad je hezky... vic jsem psal vcera, tady je link, pokud ctete taky uz vetsinu v telefonu/tak nekde. Taky se vam papir uz nevejde do dodavky, kdyz se chcete stehovat? A to asi docela brzo budu/budem)...


    McCarthy, Cormac - Krvavý poledník.mobi | Ulož.to
    https://uloz.to/file/qfi1oXckUHyv/mccarthy-cormac-krvavy-polednik-mobi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Vaše myšlenky jsou děsivé a vaše srdce bázlivá. Vaše milosrdenství či krutost postrádají smysl, pášete je bez rozvahy, jako byste jim nemohli odolat. Nakonec se bojíte krve víc a víc. Krve a času.”

    PAUL VALÉRY

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam