Facebook taky dobry, koukam na kone a najednou je v doporucenych fotkach svickova .. tak koukas na ty metraky svalu a pak je tam talir s flakotou. Malem jsem hodil tycku, a to zvirata jim (teda jak kdy a neprehanim to, ale...). Se mi udelalo fyzicky spatne. Presto, ze vim, ze jsme nevyhubili kone a chovame je poslednich 70 let PREDEVSIM pro maso. Nebyt toho, ze kone se jedi, po nastupu motorizovane agronomie by zustali v chovech jen nejaci sportovni a par taznych.
Stejne uz je v tomhle zas lip, kdyz clovek jede krajinou, vidi dnes kone aspon kazdou druhou vesnici.
Otazka je, jak moc je to dobre pro ty kone.
Stejne dlouhodobe trpim predstavou, co tem zviratum delame, aby pro nas pracovali.
Jak ja v tom mam jasno, podporuju Kurdy a nesnasim komunisty, podporuju Izrael, ale mam problem s tim, ze Jeruzalem je “vyhradne Izraelsky”, jim zvirata a jezdim jim na hrbete, ale fyzicky me natahne, kdyz si predstavim kovove zubadlo, nebo jatka. (A to zvirata i zabijim.).
Mam dojem, ze tady bude problem generalizace a scitani jablek s hruskama.
Kazdopadne, ze by moje spokojena existence nikomu neublizovala, to se bohuzel rict neda...