• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uvazuju nad zalozenim auditu “Project MOAB”... je to inspirovano Nealem Stephensonem, potazmo Kafka’s Conspiracy z Bloodnetu, a ma to mit vicemene tenhle dopad... kdyztak vysvetlim vic. Nehlaste se dobrovolne, ze mi pomuzete znicit Internet a socialni site...

    —-


    Snazim se ted pracovat na projektu, ktery by oslabil moznost propagandy a hybridni valky. Chci dat do rukou nastroje propagandy i strane, ktera je zatim obeti. Rozsireni takovych toolu nic neprida propagandistum, ti uz ty zbrane maji,jen umozni je pouzit vsem. Jednim z cilu hybridni valky je rozklad duvery v nazor a pravdu. Uvazuji jak moc je eticke pracovat cilene na tom, ze Internet zaplavi pravda obou stran (vsech stran) a fakticky se zcela zneduveryhodni JAKEKOLIV tvrzeni, cimz dojde k potrebe redefinovat systemy vnimani verohodnosti. Ani stary, mlady, hloupy nebo nevzdelany si nebude moct myslet, ze “to co pisou je pravda”... docela by se mi hodila spoluprace lidi, kteri jsou mladsi, starsi, chytrejsi a vzdelanejsi nez ja. Psychologu, PR odborniku, ale taky lidi, kteri posoudi eticke hodnoty. Samozrejme budou potreba programatori, lide ovladajici jazyky, pravnici,... jakoukoliv spolupraci a komentare ocenuji.

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Transmetropolitan, kdyz jsem jej objevil, mne utvrdil v tom, ze to co delam a jak to delam, tak muze mit smysl. Obcas se clovek citi hrozne sam, Transmetropolitan bylo jakesi prikyvnuti tomu, ze na pravde zalezi, i kdyz ji zastupuje plesaty, pokerovany magor, a siri ji mimo jine i bouchackou, ktera zpusobuje zasazenemu ruznou miru strevnich potizi a sracky.
    V dobe, kdy jsem ten comix objevil, siril jsem jej na cd-ckach, ktere jsem rozdaval lidem, co jsem mel dojem, ze by mohli chtit cist cyberpunkovej narez s obrovskym politickym dopadem.
    Pokud vim, jediny, kde si to tehda fakt precet, tak byl Balu a byl nadseny uplne jako ja. Holt bracha a reverzni jmenovec.
    Kdo jeste Transmetropolitan necet, tak sup sup na Internety nebo do knihkupectvi.
    Mmchodem znate comix DMZ?
    Je to neuveritelne silna studie politiky a lidstvi a zacina to takhle:

    V USA vypukne obcanska valka, vicemene na tema Trumpuv styl versus duch ustavy.
    Za nejaky cas zustava New York jednou ze zon, ktere jsou demilitarizovane, vlastne takove Sarajevo.
    No a je tam vysazeny novinar, aby natocil reportaz, jenze pak se neco posere a kolegove jej nechaji na zemi a sami odleti.
    Skamaradi se s nedostudovanou zdravotni sestrou a prochazi rozbombardovanym NY a pise o tom, co vidi. Zoufalstvi, politika, prezivani,snahy budovat nebo naopak ovladat.
    Takova jinotajna bajka o nas samotnych, o demokracii a valce.
    Jako pointa je styl kresleni comixu, ktery vychazi z NewYorske grafitty sceny. Takovej ten nervozni fetackej punk, co je vlastne hiphop i umeni...

    Must read, pokud se libil Transmetropolitan. Taky uz toho kus vyslo Cesky, kdyztak....

    Uz jsem to tu taky doporucoval asi 4x, ale opakovani, matka propagandy

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A tohle taky



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle by bylo dobre shareovat a opakovat...

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: to mi pripomina Spidera Jerusalema, jak tam byly ty kulturni rezervace :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Od kamarada (s dovolenim)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Hele a znas Kiryniaga, to je panecku Africkej narez! Je to sf zalozeny na tom, ze vznikaji, asi pod zastutiu OSN kolonie vymirajicich kultur. Proste dobrovolniky vemou a postavej planetku na miru, tak aby odpovidala civilizaci, ktera v ni zila na Zemi. No a tak se tedy sebere par Kenanu a jme se zit jako pred 200 rokama. Vsecko je vcelku v pohode, dokud...

    No a to uz si precti sam. Kdysi mi to daroval Upir, ze je to kniha, co mu zmenila pohled na zivot. Musim rict, ze jsem si taky uprime pobrecel, a ruzne ty teorie typu “spatky na stromy” vidim jeste v bolestnej intenzivnim svetle, nez driv...

    Nejhorsi je povidka “samanuv ucen” o holcicce, ktera se chtela ucit na samanku. Navic byla strasne moc chytra. Vlastne by byla dokonala, jen mela jeden problem, byla to holka.

    U toho jsem rval jak krokodyl, obdobne jako u Ruze pro Algernon... mmchodem, to si musim znova precist (vzpomel jsem si z narazky v Atom RPG, kdy narazis na zapisky mutovane krysy, ktera je vzdy po sezrani lidskeho mozku chvili chytra a pak to upada. Odkazuje na to i Stephenson ve Fall or,..., kde kdyz rozchodi virtualni identitu, a ona zacne hrozne moc zrat zdroje vypocetniho clusteru-Zeme, resi, ze neni moralni omezit zdroje bytosti, ktera by pak zhloupla)


    Kirinyaga (Mike Resnick) | Detail knihy | ČBDB.cz
    https://www.cbdb.cz/kniha-54141-kirinyaga-kirinyaga-a-fable-of-utopia
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zkousim 2 proti-trolli stradegie: v diskuzich nic nevysvetluju, ale necham je, at mi to vysvetluji.
    No a vlastne ta druha je obdobna: nekdo bude muset vysvetlovat. Mmchodem, chcete-li zustat tajni, zkuste si z fotek vyhodit exif... to jen takova rada, zvlast, kdyz fotky kradete, muze to mit necekany efekty ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hej, mozna uz je to weel-cum on teh inrntz, ale ja se tlemim docela dost (taky jsem si dal odpoledne, kdy jsem pridal nejakym trollum trochu prace, tak se tlemim vlastne nadruhou. Skoda, ze nehostujou v jedny firme, meli by zalohy aspon z minulyho prosince ;)


    HGich.T - hackertools
    http://www.youtube.com/watch?v=WiMwVlpD-GU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nasinec ;)))



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prozkoumat mozna open hw telefon s klavesnici


    Cosmo Communicator Hands on - The successor of the Gemini PDA
    http://www.youtube.com/watch?v=c8QCX2k_ZoU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    via twitter:

    @DigitalDoom01
    #Shadowrun dad joke of the day.

    This one was told to me by a para-zoologist.

    Did you hear about the chameleon who couldn't change color?

    He had a reptile dysfunction

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Hele jestli chces zazit po literarni strance neco opravdu hodne jinyho, podivej se po knizece Kdo se bojí smrti, autorka se NNEDI OKORAFOR (https://en.wikipedia.org/wiki/Nnedi_Okorafor)
    (bacha, na trhu je jina kniha se stejnym titulem, nejaka ezopicovina). Je to africke scifi psane zenou v ichforme...tvl mozek mi u toho dela neskutecny kotrmelce, jsem za pulkou a i kdyby to nemelo dobrou pointu, tak je to kulturni zazitek jak sviňa.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ja vlastne chapu, proc se mi smejou: pac Wokna jsou uz dneskanejhorsi okynkovej manager, bez ohledu na platformu/kernel.

    Pravda mozna AS400/z-series muzou konkurovat, ty zas ale maji lepsi programovaci/scriptovaci jazyk, nez powershell.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    He he he! Kdyz jsem rikal, ze nez zkoncim se skolou, nebude vojenska zakladni sluzba, tak mi nikdo neveril. Kdyz rikam, ze do roku 2025 MS prestane vyrabet operak, a napise window manager pro X-ka, taky se mi mnozi smejou. S tou vojenskou sluzbou jsem se seknul o rok... tak schvalne

    :::

    Microsoft Edge má nové logo. Připomíná logo Firefoxu
    Microsoft na své konferenci Microsoft Ignite oficiálně představil nové logo nového webového prohlížeče Microsoft Edge postaveného na opensourcovém Chromiu. Připomíná logo Firefoxu.
    Microsoft Edge má nové logo. Připomíná logo Firefoxu
    http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/microsoft-edge-ma-nove-logo.-pripomina-logo-firefoxu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Vlastne ten predchozi je sequel k tomudle a jeste jednomu, ale estli tochcete poporade, taksi najdete web, krast se nema:



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hej, to je zas fakt masakr... doslova...

    Skomentarem: I v jiníh zportehc jě důlešití rosbor situace ot otporňíků.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam