• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mozna si nekdo pamatuje, ze jsem doporucoval UZASNOU literaturu faktu od Vladimira Dzura,Ceskeho policajt z Prahy10, ktery dostal k soudu strujce masakru v Ovcare. Velmi velmi silny vhled do valek na Balkane z 90.let, ktere si vetsina asi pamatujem ze zprav (a ja jsem pak pro Korporat delal jak se Srby, tak s Bosnaky, tak Chorvaty z tehle generace a MiM manager byl chlap, co dezertoval z armady (Bosnak) a uz byl na Nemecke hranici, kdyz se dozvedel,ze se zavira Sarajevo, prosel obklicenim a rok prozil v uzavrene demilitarizovane zone Sarajevo, pod palbou odstrelovacu. Vratil se tam pro byvalou zenu a tchyni a uz nebylo jak odvezt je pry. Zvlastni chlap. // kluci, co zazili valku o vodojem taky nebyli normalni.Nevim, kde presne byl, ale vystridali se u nej vsichni.)


    Kazdopadne rozhovor s Dzurem:
    Za masakr na Balkáně mohly fake news. Mohlo se to stát i u nás, varuje vyšetřovatel Dzuro | info.cz
    https://www.info.cz/...mohly-fake-news-mohlo-se-to-stat-i-u-nas-varuje-vysetrovatel-dzuro-43025.html

    By Aneta Cerna (Cerna Historie); via twitter:

    Před 28 lety srbská média napsala, že Chorvati zabili 40 srbských dětí. Zprávu převzala i Reuters.

    Srbové jako pomstu v noci zabili 200 Chorvatů na farmě Ovčara a hodili je do hromadného hrobu.

    Informace o zabitých srbských dětech byla smyšlená. Tohle dokážou fake news...


    Kniha jde koupit tady:

    Vyšetřovatel - Vladimír Dzuro | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/237856/vysetrovatel/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak vim, ze uz jsem to daval, ale tohle je taky politicky soudek, nicmene ne kdo s kym za kolik, ale STB-like praktiky verze 2.0...
    Vlastne tyhle navstevy ve 3 rano, nebo nenapadne, ci i napadne vloupani do bytu obeti, kdy ji prestavis nabytek a zmenis drobnosti v pokojich... obeti STasi se z toho nekdy i zblaznily. A tady je to ve velkem, Twitter & PaaS (Propaganda sa the Service).
    Kdyz to pak srovnas s tim, jak tomuhle nahrava proste idiotsky mocipan, ktery obetuje narod jen proto, aby moh snit o tom, ze suka Buzkovou hluboko do brku a nadava ji, ze je Grossova kurvicka, procez za oknem si honi Slouf... to je masakr. Na jednu stranu vrchol psychologicke manipulace, na druhou stranu tak hluboke bahno, ale ne to, co rikaji, ale jak moc je to nemoralni a zvrhle nelidske. Vlastne videt socialismus v primem prenosu, dokud jsou jeste lide, co muzou psat:

    Alexandra Alvarova - Prumysl Lzi [Průmysl lži. Propaganda, konspirace, a dezinformační válka].epub | Ulož.to
    https://uloz.to/...alvarova-prumysl-lzi-prumysl-lzi-propaganda-konspirace-a-dezinformacni-valka-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ty pico! Sice me Kmenta a Reporter obcas fakt serou, ze jako jsou hrozne investigativni, ale je to nakonec rozplizle a bezzube stekani na branku. To postihuje Rudeho Zemana taky, obcas moc slov... ale tohle je dalsi cast Ceske kauzy Gorila. Musim si od nej precist trilogii o Mrazkovi... dejte si aspon ukazku, myslim, ze pak asi koupite:

    Rudý Zeman : Literatura faktu a publicistika : Nejlepší audioknihy - Audioteka.cz
    https://audioteka.com/cz/audiobook/rudy-zeman


    Napsal jsem jinam:

    Nejstrasnejsi je STB-cka citanka, kdy Sloufova klika pripravuje likvidaci Pb tedy Olovo, tedy Petry Buzkove, a pak jeste likvidace kardinala Vlka. Meli v planu obvinit Buzkovou z tyrani vlastniho ditete, fyzicke pronasledovani, snaha zbavit ji bytu, manzela, pouzit Bily Kruh Bezpeci a socialku, aby ji odebrala dceru.... v dobe opozicni smlouvy pak Slouf a jeho klaka kamaradu kupuje poslance realnymi uplatky a zaroven “aktivnimi opatrenimi”, proste klasicke STB praktiky... vubec, cast o Sloufovi je temnota sama... ale likvidace Buzkove neni politika, ale terror :/
    Mmchodem Zemanuv tym stoji pravdepodobne za pokusem o vrazdu Slonkove (2001):

    Aféra Olovo – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Af%C3%A9ra_Olovo?wprov=sfti1

    Jak nesnasim Grosse, tak se kupodivu z operace Olovvo udajne nepo...al, treba Spidla tehdy pry stahnul ocas s tim, ze proti Sloufovi se neda bojovat, ze je prilis nebezpecne. // 2002, kdy Rusove officialne deklaruji, ze je jedno jestli vyhraje Klauz nebo Zeman, ze jako prezidenti jim vyhovuji oba :(
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hej, o tomhle *V ZADNEM* pripade tohle nedoporucuju, ani nevim co to je, z toho webu se to i spatne poznava, co je MDM a SSP (??,Single Sign On???). Nenasel jsem zdrojaky, a vubec... *Nevim*, ale nejaky PIM like concept (myslim kPIM, tedy KDE Personal Information Manager... akorat se silnym prihlidnutim na kolaboraci a crypto? Samo je v cryptu vzdy problem, jak ridit pristupy a sifrovani pro moc lidi... co kdyz jeden zradi a potrebuju jej odstrihnout? Jak resit cely PKI koncept, jak se nechytit do metadat... proste sifrovany multi-user chat a workspace ma vic flaws, nez by clovek vubec cekal, ale prave proto se chci podivat, co si vlastne mysli, ze vedi jak vyresit... potazmo, cim je tohle jedinecne. Za predpokladu, zeplni to, ze je to fakt virtual workspace, jako treba jira-confluence-gitlab-slack a podobne hc sikovne tooly primarne zamerene na koordinaci prace mnoha lidi po celem svete: https://wickr.com/

    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mj vypinam po vecerech hlavu posledni tyden u Netflixu
    Black Lagoon - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Lagoon

    Roanapur se ti bude libit :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: jj neco takovyho :)
    29/30.11. mame volny vikend kdybys chtel zajit do te cajky nebo vymyslet neco s tim shadowrunem ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: Toxic shaman?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rad bych nejake commenty a pripadne doporucene pluginy s ohledem na security a privacy, s tim, ze Firefox chci jak na mobilnich devicech, tak na desktopu (mrdat chrome a safari, navic je Firefox zas uz velmi sikovny browser). Napsal jsem jinam:

    MMchodem udelal jsem nejaky vyzkum, co to v roce 2020 znamena pohybovat se relativne bezpecne na internetu a to jak z telefonu, tak z pocitace, a dovolim si doporucit Firefox, a doplnit jej o tyhle pluginy - klidne jeste neco doporucte, zas to nechci mit uplne nepouzitelny s NO SCRIPt uz se clovek hodne zaseka, kdyz nevi co dela:
    Jinak v nastavenich primo nepatchovaneho browseru doporucuju zaskrtnout bud custom privacy, nebo STRICT.... pokud to domrda nejaky kokotiny jako Facebook, tak to neresim [a tim padem nevim, jestli se to na FB nejak pomrda, kazdopadne Facebook je nejvetsi bezpecnostni riziko, zbavte se jej jak jen jej nepotrebujete : chapu, ze to nebude uplne pryc z facebooku, ale povypinat to, aby facebook mohl sledovat, kde se hejbete]

    Decentraleyes
    Protects you against tracking through "free", centralized, content delivery.

    Facebook Container
    Facebook Container isolates your Facebook activity from the rest of your web activity in order to prevent Facebook from tracking you outside of the Facebook website via third party cookies.

    Flagfox
    Displays a flag depicting the location of the current server

    HTTPS Everywhere
    Encrypt the Web! Automatically use HTTPS security on many sites.

    Privacy Badger
    Privacy Badger automatically learns to block invisible trackers.

    uBlock Origin
    Finally, an efficient blocker. Easy on CPU and memory.

    ---

    Transfer Send for Firefox
    Facilitate file transfer with Firefox Send (https://send.firefox.com) while Keeping your Personal Information Private

    Feedbro
    Advanced Feed Reader - Read news & blogs or any RSS/Atom/RDF source.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    security toolkit pro jablecne telefony, chci prozkoumat. akorat se autori hrozne certi, kdyz jsem chtel zdrojaky... jak z duvodu peer review, tak proto, ze pokud se se securitou mobilnich zarizeni nezacne honem neco delat, trollove nebudou jen trollit, ale katalogizovat systematicky politicke odpurce a vsechny jine, aby bylo vsecko rychle, az nastaniu koncentraky a gulagy 2.0.


    mmchodem, myslite, ze se ze studene faze gerasimovy doktriny hybridni (obcanske) valky, dostanem do faze horke? nebo se veci kurva poserou za tech par let, az bude voda sahat od bangladeshe az po londyn?

    kdo tu hraje Shadowrun: taky vam pripadne, ze autori dvojkovych pravidel a sourcebooku, tak predvidali podobne jako Verneovky? (od trojkovych pravidel vejs je Shadowrun sracka, chybi tomu prave ten duch distopie a uz jsou to jen vijacci s pustolkama a jakesi drd, jak z 90.)


    Introducing iVerify, the security toolkit for iPhone users | Trail of Bits Blog
    https://blog.trailofbits.com/2019/11/14/introducing-iverify-the-security-toolkit-for-iphone-users/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    chci checknout whatzu: https://cryptocurrencytalk.com/...um-the-green-fair-and-universal-post-quantum-token-now-in-testnet/

    a chci checknout: Adela totiz miluje seals a cervene barety, mam tady doporuceni primo od jednoho z nich, ze by vanocni knizky? nebo jen skocim do vedarny? co A?



    Popis: 1× kniha, vázaná, 336 stran, 21,3 × 26 cm, česky

    Unikátní třísvazkový projekt Historie českých speciálních sil se podrobně zabývá vývojem československého a českého výsadkového vojska a jednotek zvláštního určení v letech 1947–2001 s důrazem na VÚ 8280 (dříve 22. výsadková brigády, dnes 601. skupina speciálních sil).

    Autor vychází z mnohaletého studia všech přístupných archivních pramenů, z rozboru veškeré knižní i časopisecké produkce na toto téma a v hojné míře též ze vzpomínek bývalých příslušníků popisovaných jednotek.

    Z obsahu prvního dílu:
    Historie výsadkového vojska v ČSR do roku 1952
    Výsadková brigáda na Slovensku 1952–1960
    22. výsadková brigáda na Moravě 1960–1969
    Útvary a jednotky výsadkového vojska

    Výsadkové vojsko v letech 1947-1969 - David Jirásek | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://m.kosmas.cz/...zARIsAJcdIfPox35YYBMsLSoZKfLoOujc8evEOSH57xPif1Rm8EloyXRZzJAmn1EaAgPnEALw_wcB

    https://twitter.com/ivozelinka/status/1196528303068385282?s=21
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A vysadkari maj jeste navic uplne bozi muziku


    Výsadkáři
    https://www.youtube.com/watch?v=yZ-I6ZvcyaU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Bozi!


    Průzkumná skupina Otava (1958)
    http://www.youtube.com/watch?v=ig9TN0r6_DY
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Trochu predcasne jsem dostal darek k narozeninam. Ne moc. Vlastne ani nevim od koho, i kdyz trosku cekam, kdo vi, ze jsem cet Lilina a zaroven vi, ze miluju noze. Tohle je original, pevne a precizni otvirani. Nuz co neni na chleba, a kdo vi jak, nezabije, ale neprohraje. HROZNE MOC DEKUJU. Slibuju, ze buvol, z jehoz kosti je strenka, byl by na svoje rohy moh byt hrdy i po smrti. Budou odted naporad soucasti me ruky, tak jako on je nemel pro paradu, a neohanel se s nima, kdyz nebylo co rict. // darek potesil oto vic, ze jsem zeovna hrozne nachlazeny aje mi nedobre. Zaroven mi hara fena a naucila se zdrhat pres vsechny prekazky. Darek potesil proto, ze jsem dnes nackovi rozmluvil blbosti o znasilnujicich imigrantech. Darek potesil proto, ze jedna pani poudala, ze me potkala, abych mel dnes stesti a zaroven me a Zoju pozdravil uz ctvrty neznamy clovek na ulici, aniz byc pro to udelal cokoli, nez jen pozdrav opetoval usmevem q kyvnutim hlavi. Nuz se jmenujeFelina. Od kocky az ke stistku. Tak teda dekuju, vsem lidem, co je mi s nima dobre, davame si darky a taky se na sebe treba jen tak usmejem.// snad se k vam dostalo moje prani hezkyho 17.listopadu, jednomu z mala svatku, co slavim. Pokud ne, tak hezkej 18.listopad, a pak y dalsi dny. // pozdravuje vas Pavel Dobes, kteryho jsem po 20 letech videl zas na zivo, a porad je to frajer, i kdyz dnes uz sedivej. A vubec, jsem z ty revoluce a darku nejak na mekko. Tak sorry, za divnej prispevek. :7

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jeje, z toho by se mohlo vyklubat dirty pleasure


    Billie Eilish - bad guy
    http://www.youtube.com/watch?v=DyDfgMOUjCI
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Redchvilkou jsem vynadal nejake firme (mmchodem pomerne renomovanemu inestigatorovi mallware) za to, ze placnul na Apple Store “security kit”, kterej jakoze ma pohlidat, ze mi nekdo zamoril telefon. Ptal jsem se ho na zdrojaky, ktery by nedej boze sly zkompilovat (zkousel nekdo kompilovat Android? Myslim ten jeden balik, co pri kompilaci sezere 500Gbbramky a 20Tb disku? - to je panecku Linuxovej OpenSource)... no, tak jsem ho zmrdal, treba posle git. A v ten samej momen vydal Wired clanek, ze beznej novej Android z krabice (nez jej zkurvi huawei a jiny xiaomi dementi), tak obsahuje az 129 kritickych chyb.
    Zeptal jsem se, jestli furt jeste plati, ze dik tomu, ze to nema sifrovane filesystemy, se do toho dostane cinske decko, ktere maka za mysku rejze a bez naroku na lidska prava... tak uvidime, dnes mam prudivou, ale fest. Vzdycky v tyhle momenty uvazuju, ze vykradu neci malware z gitu a zacnu prodavat ukradenou biometriku, nebo streamy z telefonnich kamer. Taky si u telefonu obcas honite? Tak nashchle na twitteru : https://www.wired.com/story/146-bugs-preinstalled-android-phones/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jsem deformovanej, oni to myslej vazne, jenze me napadla ta Milada Horakova, jak ji za vlastizradu odsoudili k dopravni nehode (jo, ja vim, ze ji zabili driv nez prijely holubicky miru, jen se mi ten vtip desne libil)



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: taky schovavam jeden twitter account z tech analytickych textu, casem jich pridam vic: @DFRLab
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    snazim se zalozit si dalsi auditko, kam budu do budoucna moct davat temata souvisejici s propagandou a hlavne ruznymi tooly na jeji odhalovani a sireni, kazdopadne si sem ted odkladam treba tohle:

    Researchers open source tools to identify Twitter bots at scale - Help Net Security
    https://www.helpnetsecurity.com/2018/08/06/identify-twitter-bots/

    a dva uz nize zminene:

    https://medium.com/dfrlab/botspot-twelve-ways-to-spot-a-bot-aedc7d9c110c

    a

    https://medium.com/@robhat/identifying-propaganda-bots-on-twitter-5240e7cb81a9

    pripadne mi jako dobry hackersky projekt naucit se s tihle zachazet, a zacit s tim social-engineeringem na v masovem meritku neco zacit delat. pomahaji zajimave cesty, ne vsechny chci zverejnovat, pac uz jsem nejake pouzil, ale bylo by docela zajimave fakt poskladat hackersky team, ktery by boty ruznym zpusobem vrazdil a diskreditoval, porad hledam spolupracovniky, pac jsem ten nejchytrejsi z nejhloupejsich, a to je malo. navic obecna zkusenost je, ze vic hlav vic vi... [bohuzel to neznamena, ze se neco zmeni, treba BITCOIN byl podle meho nejuspesnejsi scam ever]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam