SPECZ: A zas (ac tady me zajima po cem mam koukat). Ve filmu kamera zavesena mimo vybuchujici lod pozoruje bum, a ma na sobe mikrofon. Co jako prenasi to bum? Nekde se neco chveje? Jasne, na te lodi, co ji vybuchuje atmosfera, tak by bum slyset bylo.
Jinak s pistoli teda vymyslis taky dalsi neintuitivni vec, co neni gro problemu (tedy kdyz na sebe dva lidi budou mavat pustenym radiem na volume 10, proste : ano, uvidis cloveka mavajiciho radiem, ale kaju gota neuslysi.
U pistole je zas pak neco jako rozptyl plynu, ustova brzda, zasleh z komory a vyhazovace, vyrazena nabojnice: o to vsechno ztlumis zakluz.
Trochu mi to pripomina rozhovor s Disparity:
Ja: tak jo, mame ai, ktera se optimalizuje na vyrobu kancelarskych sponek = nakonec promeni vesmir v kancelarske sponky
Disparity: to je blbost, nebude mit dost manipulatoru a vstupnich dat, k tomu nebude pripojena
... a furt dokola...
Proste hmotny bod:
Idealni stav, tedy bavim se otom, ze zvuk ve vakuu neni slyset. Nic jej neprenasi, nic nerozechviva. A najednou mam emp. Ok, zajima, ale vybocuje z hmotneho bodu.
Resim (apravda, nemel jsem do toho mychat ucinnost v case), ze kilo olova je kilo zeleza. Na vahu. Tedy prikon 2kW je prikon 2kW, a dostanu, ze peri je vic nez olova.
Vicemene presne to je duvod, proc jsem to psal. Ty neintuitivni odbocky, a nepouzita occamova britva na orezani problemu na minimalni zadani, vedou prave k tomu, ze lide veri, ze vystrel z pistole zasazeneho vyhodi z okna.