• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: A zas (ac tady me zajima po cem mam koukat). Ve filmu kamera zavesena mimo vybuchujici lod pozoruje bum, a ma na sobe mikrofon. Co jako prenasi to bum? Nekde se neco chveje? Jasne, na te lodi, co ji vybuchuje atmosfera, tak by bum slyset bylo.

    Jinak s pistoli teda vymyslis taky dalsi neintuitivni vec, co neni gro problemu (tedy kdyz na sebe dva lidi budou mavat pustenym radiem na volume 10, proste : ano, uvidis cloveka mavajiciho radiem, ale kaju gota neuslysi.

    U pistole je zas pak neco jako rozptyl plynu, ustova brzda, zasleh z komory a vyhazovace, vyrazena nabojnice: o to vsechno ztlumis zakluz.

    Trochu mi to pripomina rozhovor s Disparity:
    Ja: tak jo, mame ai, ktera se optimalizuje na vyrobu kancelarskych sponek = nakonec promeni vesmir v kancelarske sponky
    Disparity: to je blbost, nebude mit dost manipulatoru a vstupnich dat, k tomu nebude pripojena
    ... a furt dokola...

    Proste hmotny bod:
    Idealni stav, tedy bavim se otom, ze zvuk ve vakuu neni slyset. Nic jej neprenasi, nic nerozechviva. A najednou mam emp. Ok, zajima, ale vybocuje z hmotneho bodu.

    Resim (apravda, nemel jsem do toho mychat ucinnost v case), ze kilo olova je kilo zeleza. Na vahu. Tedy prikon 2kW je prikon 2kW, a dostanu, ze peri je vic nez olova.

    Vicemene presne to je duvod, proc jsem to psal. Ty neintuitivni odbocky, a nepouzita occamova britva na orezani problemu na minimalni zadani, vedou prave k tomu, ze lide veri, ze vystrel z pistole zasazeneho vyhodi z okna.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jakoze emp dela zvuk?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: V pohode, spis slo o to, ze tepelny zdroj s prikonem 2 bude mit prikon 2 v obou pripadech. Jestli zalezu pod deku s termoforem, nebo budu foukat fenem nebylo gro, gro byla spotrebovana/vyzarena energie. Ale jinak mas pravdu. A vubec: nemam s pravdou problemy. Zadne omlouvani, extremismus povetsinou appreciated ;) bavi me se neco dozvedet a hadka je casto uzitecny zpusob, pokud je bez emoce zoufalstvi ;)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    BTW, k tý neslyšitelnosti jadernýho výbuchu ve vesmíru pozorovanýho ze vzdálený lodi - zkus mrknout na jevy jako EMP puls a magnetostrikce, ju ?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Rozdíl ale může být v efektivitě využití enegrie. Mrkni se na způsoby šíření tepla ...

    (nápověda - chceš ohřívat vzduch pod stropem [konvekcí], a nebo si ohřát nohy [radiací] ?)
    Pak najednou zjistíš že k dosažení stejného účinku potřebuješ rozdílnou část z těch 2kWh - jinak řečeno dokážeš zužitovat jinak velkou část dávky vložené enerie (účinnost) čili ta tebou zmiňovaná volba není z principu špatně, jak tvrdíš o něco níž.
    Jo, fyzika je mocná čarodějka, ale je potřeba vidět dál než na první jev/děj co tě napadne ...
    Sorry kámo že ti to tu takhle rozbíjim, ale řek sis o extremistu, tak ho tady máš.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    K nicemu mi to neni, ale hledal jsem neco okolo zvukariny, a minimalne tam muzou byt zajimave ty odkazy na pruvodce digitalniz zvukem... nezkousel jsem, jestli kusy z toho nejsou mrtve, ale az budu mit cas, podivam se...

    [ PAVIAN @ komplexni kalkulator snad vseho kolem zvukariny ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jo, zamotal jsem se... mmchodem neni to cena paleni oleje, je to cena toho, ze za cca 2000W bud budes topit, nebo zahrivat olej... ale nakonec dojdes k tomu, ze spalis 2000W, tak jako tak.
    To, ze bude asi elegantnejsi nahrat olejovy kamna, ke kterejm se pak muzes tulit celou noc, misto pustit obdobu fenu, ale vetsi, kterou proste kdyz vypnes, nezustane tepla.
    Proste 2000W zustane stejny, za jak dlouho je to spotrebuje [tedy W/h] to je jina... ale stejne teplo, stejny prikon... tak mela znit myslenka
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Mno, s olejovyma kamnama ta uvaha nemusi nutne byt uplne mimo - spocitej si cenu za kW elektriny a kW tepla z oleje (neznam vstupni cenu oleje, mozna to vyjde trikrat draz, mozna o pulku levneji). A chybu tam mas ty, michas watty ( okamzity prikon) s watthodinami - mnozstvi spotrebovane energie - v prikladu mas pravdepodobne na mysli 2kWh odebrane energie ..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: S tema wattama je to jak s kilem peri a kilem olova. Co je tezsi?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dalsi 2 lekce fyziky pro zacatecniky (by Pizi):
    - Julie si chce pustit ohrivac na nohy a ja i ona se shodnem, ze je to draha 2000W sranda... bohuzel se shodnem i na tom, ze 2000W olejova kamna jsou lepsi... najdi chybu.

    (Das-li se poddat, tak 2000W je proste prikon/wykon, ktery to v case hreje. Je uplne jedno, zda to za 2000W/h hreje rychle, nebo se to jen nahreje a hreje dlouho. Nakonec to oboji sezere 2000W. Jo jo, je tam to: za hodinu, ale vnimate pointu?)

    A druha: pizi: vis jak ve filmech nekdo vystreli z pistole a zasazeny roleti pokoj a vypadne z okna?
    Ja: jasne, to je blbost
    On: no, je, pac ze zakona akce a reakce odvozujeme, ze kdyz na zasazeneho by to pusobilo silou “vypadne z mistnosti a okna”, na strelce by to muselo mit stejny efek...

    Dodavam, ze tohle je duvod, proc ve stavu bezTize nestrilis z pistole, pokud to neni bezZakluzove (raketa), tak by tenhle efekt byl extreme markantni. Strelec by proste vypad z wokna vesmiru do koran.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Konec toho linku o 3 druzich ekologu (asi to ma pod vemi blogy, chybi mu tam posledni slovo, asi jej prenechal diskutujicim ;)


    Tento příspěvek je ÚVAHA, tedy OSOBNÍ NÁZOR AUTORA.

    Autor se zamýšlí na základě získaných poznatků nad tématem, rozebírá ho z více úhlů, aby došel k obecně platnému závěru. Pracuje se zjednodušenými fakty, hledá vztahy mezi nimi a důsledky z nich plynoucí. O daných faktech ze svého pohledu přemýšlí, hodnotí je a zaujímá osobní stanovisko. Nesnaží se poučovat nebo vzdělávat, předkládá pouze svůj názor, který má vést k zamyšlení. Odráží se zde subjektivní postoje a názory autora. Východiskem jsou vlastní zkušenosti a obecné poznatky, autor o nich přemýšlí, analyzuje je a vynáší obecně platné závěry. Přijatelné je použití výrazů širšího
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Me velmi priznive naklonena typologie, nezminuje, ze prvni dva typy mohou byt nesnesitelne nemiritelne az na lvl oseni v prdeli
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kofola za 180 milionů korun vybuduje v Ostravě své nové sídlo v Dolních Vítkovicích | Ostrava
    https://ostrava.rozhlas.cz/...-180-milionu-korun-vybuduje-v-ostrave-sve-nove-sidlo-v-dolnich-8144363
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jako gamifikace by se dalo treba vazit i to, co clovek vyhodi, jako nespotrebovane jidlo a podobne. Napady i realizace most wellcome. Podle me, kdyz se to da na spravne servery, bude to mezi jistou komunitou hit. A melo by to jistou uzitecnost. Puvab je duraz na zodpovednost a pravdivost (bez te nema smysl hrat) a na statistiky aproximujici k nule. Appka muze obsahovat reklamy, pokud to jde dnes uz targetovat, tak nejake zodpovedne podnikani. Zn.ideal.
    Co, nekdo, kdo ma vecer cas a pak na nejake pridavani zajimavych napadu?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zucastnili byste se souteze?
    Kazdy tyden vazit mnozstvi plastu, ktere vyhodite... od nedele do nedele.
    Cilem je mit nejmin, a kazdy tyden snizovat.
    Ja jen, ze mne fakt zajimaji mozne praktiky seberozvojove ekologie, a gamifikace takove drobnosti, by mohla byt cool. Dyz bych mel nejaky zbytecny drobny, zaplatil bych vyvojari HTML5 appky a webu se statistikama, kde to pujde sdilet (treba i s obrazkem). Prihlaste se dobrovolne, kdo umi a chce napsat appku a web. Nahostuju to. // jako se vsim, i to napisu, ale webar/appkar to da za 10min, ja za 2 vecery (tolik k seberozvoji;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A posledni: nejaky nemecky duchar (duchodce), prej hackoval google navigaci a vyrobil zacpu tak, ze si vzal na vozejcek nekolik desitek telefonu... kdyz by tohle bylo pocitadlo uspesnosti demonstraci, mela ta dnesni, moznost dostat se do guinessovy knihy rekordu ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Rikal mi ted Pizi, ze v nejakem novem dilu neceho z Hvezdnych Valek, tak nekde zewli storm-trooperi (to jsou ti v bilem), a dohaduji se, proc jim kurva sefove davaj zbrane, ktery strilej laser, ale vzdycky vedle. A pak prej zkousej zasahnout z laserove pusky plechovku a ani jedinkrat se jim to nepovede.
    Dycky me bavilo, jak svetelne viditelna kulka, nebo laserovy paprsek, ci co to je, se pohybuje tempem, kdy prumerny jedi stihne svihnout/kryt mecem. Proste v Hvezdnejch valkach maji budto hrozne pomalou a nepresnou munici, nebo se tam svetlo flaka jak na Zemeplose, kde jedine, co sveto dela, tak se snazi dohonit tmu, coz da v magickem poli hroznou praci, a tuduz tma vzdycky utece. Konecne, tma neni opakem svetla, pouze jeho nepritomnosti, zjo?!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, kdyz rozstrilena kosmolod udela KABOOOM! a pak vbuchne nejaka cast se zvukem BLAM, za zvuku hrmiciho BUDA,BBUDA, BUDA!, palubniho dela, tak to taky nefunguje.
    Uz jen proto, ze ve vakuu neni nic, co by prenaselo zvuk. Proste je tam ticho.
    Navic, kdyz kosmolod dostane zasah jadernou hlavici, kromspetky atmosfery z paluby to neudela krasny vybuch.
    Duvod bude v tom, ze tam neni vzduch, a tudiz nam chybi nejake oxidacni cinidlo, typu kyslik, aby mohlo neco horet. Proto taky vybusniny ve vesmiru jsou asi stejne efektivni, jako hazet po nekom sutr. Prudke okyslicovani a jeho expanze je super, kdyz bombardujes Drazdany, ovsem mimo atmosferu to nema patricne uaaaah efektny vyzneni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: jezis by rek”jo a vim, ze simulace se pise s mekkym i”, sorry
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jsem si to musel dohledat, jak rikal Disparity: “kdyz uz tam ma vedecky nesmysly (fyzikalne), tak at se aspon neohani cislama”. Jenze to je tezky, videl jsem id Ozzy hrat ponorkovy symulator, a i kdyz cas zrychlil treba 3x, tak na mape vytycil trasu presunu, nechal symulator bezet res noc a po praci byl akorat tak na miste. Vystrelit torpedo znamenalo obcas i 10min plnych napeti, zda zasahlo. No a symuluj kurva vesmirnou bitvu, zejo (maji beznou kontaktni a torpedovaci vzdalenost reba 5000 km. To je 5x z Pahy na Gibraltar, nebo tak... obvod Zemekoule je 40075km, takze po sobe strileji pres 1/10 planety, a to kdyz dobre, pak je to pretizeni pri 125 000 km/h urcene pri zrychlovani na 1G, asi fakt jediny dinamicky parametr, co muzeukazat, ze se neco deje. Zas jako u lodi, ktera se v nulovem case muze pohybovat mezi 0km/h az po 1/2 rychlosti svetla, tak bych asi nechtel uvazovat, jak se spocita prostorova matice pri vypoctu predsazeni, tedy jak moc mi nepritel uhne, pro vystreleni torpeda... ta lod se muze xakru hnout ve 3d prostoru -na vsech 3 osach- az 34722,222 metru za sekundu, tedy bud muze byt v Praze, nebo cca Taky na kteremkoliv jinem miste planety Zeme ;)


    Proste vesmirna bitva je kurva svinstvo ;)

    LETECKÁ MEDICÍNA - Smrtící přetížení | ArmadniNoviny.cz
    https://www.armadninoviny.cz/letecka-medicina-smrtici-pretizeni.html

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam