• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem byl to fehr urbex, meli tam 7 rotwaileru, ja zas mel harajici barzojku, takze jsme meli stesti. Nikde zadny hlidac - clovek, jen ty psy obludy, zdrhli jsme pres 27 kolejnicovych paru pryc, a ja nechal psa za sebou, ze dojde (a nesrazi ji vlak).
    Dnes uz tam nejsou stavby budov, ty jsou uz rok zbourane, ale laguny se budou sanovat aspon 10 let. Pali se to kdesi v Cechach. Uplne jsem po tom nepatral, ale byl jsem demonstrovat proti demonstraci proti rozsireni lokalni spalovny odpadu. Odhadem stovky tisic tun neresitelneho odpadu. I kdyz by z jaderky byla 1/4 objemu radioaktivni, zas je to neresitelne. Financne, ne fyzikalne/prakticky.
    To je problem.
    Samo eko-fasos radi nepocitaj nakazeny vzduch jako vysledek uhelnych, a plaze s polovodicovym odpadem, jako vysledek slunecnich.
    Kazdopadne zadnou cistou vyrobu jsem jeste nevidel, makam mj pro Svedske Ocelarny, ktere jsou mega-eko i proto, ze Accelor Mitral (nebo kdo to dnes vlastni) pali uhli v Ostrave, zejo.
    Jadro neni vyjimkou, ale uhli tady po lidech nezustane, usadi se do stromu a ledovcu. Tvrde zareni ma uloziste, ktere resi, jak oznamit budoucim generacim za 1000+ let, ze jeste 65k-200k let tady neni dobry tezit, pokud nepotrebujes matro pro studenou fuzi.
    Zadna radioaktivni cast elektrarny ze Zeme nezmizela, tak jako zadny kelimek od jogurtu, a ani nezmizi. Fyzikalne to jde, ekonomicky = ani nahodou
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Cetl si to cely ?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    25 let a porad to neni ani brownfield

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Shit, asi se to neuploadlo, melay tady byt fotky ropnych-arzenovych jezyrek, mam je v telefonu asi 20k fotek z5... :(
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ostravske Ostramo, rozebrano na “brownfield”, ale vodu z tohohle do kanad fakt nechces, rtut, ropa, arzen (ale je to postupne sanovane, ne ze ne, jen si to za svou existenci nevydelalo ani 10% toho, co stoji sanace):


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Tomu clanku chybi zdroje, furt je tam “existuje rada prikladu”, kdyz jsem koukal na nejaky dokumenty o decomission (nerikam, ze ne eko-faso zabarveny) vyznelo to tak, ze jsme rozebrali cca 3 elektrarny tak, ze je z toho brownfield, Dog Isle, nejaka v Sev.Deutschlandu a rozebira se 1 Francie. S tim, ze ani jedna neni na “zelenou louku”... sis slo o to, ze za celou zivotnost si ta elektrarna nevydela na decomission, a nemci za ten brown field dali asi rocni rozpocet Cr, rozsekany do 10+ let, nez ze by to “neslo”
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Aha tak ne, je to polske vydani... pekne, dodava to te opulentni barevnosti i hruzostrasnost, ktera puvodni obalce, na ktere Stir pozoruje lid v Mori Trav, tak nejak chybi.
    Ale Stir je straslivy, Krucifom zas dokaze cloveka donutit ukrizovat sebe sama na aktivnim teslovniku,... uz mlcim, kdo necet/zrovna cte, ma se na co tesit, a timhle pridavam k vizualizaci knih moznost hruzy

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co kdyz by tohle byl vazne Stir, az budu epub opravovat (je v nem neuveritelne mnozstvi chyb), pouziju tuhle (asi imaginarni) obalku jako ilustraci



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Ve tmě svého pokoje jsem vyvolal Mozartovu sonátu a vzal si tři trisecobarbitaly. Nejspíš mě srazí do zfetované-ho, bezesného spánku, kde mě nenajde duch mrtvého Johna Keatse ani jeho ještě přízračnéjší souputníci. Znamenalo by to zklamat Meinu Gladstonovou, ale toho jsem se nebál.
    Myslel jsem na Swiftova námořníka Gullivera a na jeho znechucení lidstvem po návratu ze země inteligentních koní - Hvajninimů - znechucení z vlastního druhu, jež dorostlo bodu, kdy spí ve stájích s koňmi, jen aby si
    jejich pachem a přítomností dodával jistoty.
    Poslední myšlenkou před usnutím bylo Říct Meině Gladstonové do pekla s válkou a do pekla s celou Sítí.
    A do pekla se sny.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    D Simmons
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Myslim, ze Cyril Bouda ilustroval i tuhle povidku (v knize ... a jine pribehy) kterou, podobne jako Dunu, si naproti tomu pamatuju do zvlastniho detailu. Mam OScara Wilda velmi rad. Nasel jsem kdysi rukopis sveho taty (vlastne rukou opravovany strojopis, kdy povidku prekladal, zrejme pro potrebu cviceni v anglictine, mozna i pro samizdat, coz ale asi ne, pac adaptace s Bartoskou v roli strasidla bude jeste z pred 1989, takze Wilde rudejm nackum nevadil)

    „Až zlatovláska jako květ
    k modlitbám pohne hříšný ret,
    až suchá mandloň rozkvete,
    zalita slzou dítěte,
    pak přijde doba šťastných chvil
    a klidný bude Canterville.“



    Wilde, Oscar - Cantervillske st - Cantervillske strasidlo.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/EpyRN5hS18rl/wilde-oscar-cantervillske-st-cantervillske-strasidlo-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nikdy jsem opravdu necet tuhle knihu, podobne jako Alenka nebo Carodej ze zeme Oz ci Don Qujote je to dost klasicke dilo, aby stalo za zajem. Vubec si z doby, kdy me matka jeste nemlatila a dokonce mi i cetla, nepamatuju, ze by tam treba byla zeme inteligentnich koni, jejiz navsteva Gullivera dovedla k tomu, ze byl znechuceny lidmi, matne si pamatuji jen zemi malickych lidi.

    Ilustrace Cyril Bouda, jehoz ryt se tady asi pred mesicem libil Sanche


    Gulliverovy cesty - Swift, Jonathan.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/PFLQrG5DqI41/gulliverovy-cesty-swift-jonathan-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zrovna dobry cas na hrani, Cisco kvuli covid-19 uvolnilo Webex


    Cisco: Avoid coronavirus, stay home, use Webex | Ars Technica
    https://arstechnica.com/...03/cisco-pitches-in-to-coronavirus-relief-efforts-by-offering-free-webex/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Proc nemam rad hrani na vojaky a valku?
    Temer pokazde, kdy kricim ze spani se mi o valce zdava, nikdy jsem ve valce nebyl, ale presto mivam sny o tom, jak se schovavam ve vybombardovanych panelacich, zdalo se mi i o tom, jak se mi nepodarilo nekomu pomoct, vsechny je nekdo nebo neco zabilo, nakonec jsem zustal s zenou, kterou jsem musel opustit v kopci, kdyz si zlomila nohu, a vedel jsem, ze umre na zizen a na mraz. Nevidim nikdy vojaky, strida se zaber jakoby z venku a nekdy je to zas vlastnima ocima. Vzdy je tam ten prvek nasili, ohrozeni, strachu. Krcit se pod parapetem v zimou vychladlem rozstrilenem panelaku, protoze odnaproti strili odstrelovac, nebo tahnout temer mrtvou zenu k vrtulniku, kdy z dalsiho litaj trhaviny... nikdy jsem valku nevidel, dokonce ani moc nekoukam na valecne filmy a nehraju valecne hry, obcas se zucastnuji nejakych airosft bojuvek, ale kdyz bych si hral na vojaky, nehral bych si na hrdinstvi, ale na bahno v zakopech, na ten strach pod rozstrilenym parapetem, na civilistu, ktery nema tydny co jist a vyvrtnuty kotnik znamena smrt v mrazu. A ja neumim hrat horrory, proste neumim predat zbytecnost, nasili a marnost toho utrpeni, a nic jineho ve valce nevnimam

    Videli jste Valcik s Bashirem?

    I Bombed Bierut-With English Subtitle
    http://www.youtube.com/watch?v=EmBvRfZKDwM

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: zas nadruhou stranu Fukusimsky meltdown nastal pri zaplaveni prave proto, ze se to nedalo stopnout, takze Temelin ma mozna vytahovou brzdu, ale ve Fukushime jadro z containmentu uteklo a radioaktivni cast okruhu voda zalila. Takze nuklearni zima mozna fakt nakonec bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam