• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: uz mas prvni dil zasebou? Musim rict, ze druhy konci tak, ze vlastne, kdyz by to nezkoncilo, tak by to bylo stejne dobry.

    S tim ma problem i China Mielville, kterej pise uzasne uchylnou urban fantasy s pridechem anglie a komunismu, ale vzdycky po 2k stranach si rikas, ze je vlastne uplne jedno, co se stalo s postavama, proste to nema pointu, oproti tomu, jak je samotna kniha bozi


    Az doctes Hyperion, dej si Nadrazi Perdido, pokud Ti nevadi hodne moc stranek, a fantasie, ktera ma potrebu predefinovat i nazvy dnu v tydnu, jejich pocet a predevsim princypy humanity.

    Akorat to neni sf/cyberpunk, je to proste naprosto nedefinovatelnej hardcore, s tim, ze je to samozrejme bajka o soudobem svete. To Hyperion, Neuromancer nebo Duna taky. Nejvic samo pak Pratchett.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Desi me jak nektery veci z knihy jsou az absurdne soucasny.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Na Pacem se všichni modlili. Nový papež, Jeho Svatost Teilhard I., svolal Velký - XXXIX. vatikánský - koncil, oznámil novou éru katolické církve a zplnomocnil koncil k přípravě misionářů na dlouhé výpravy. Mnoha misionářů. Na mnoho výprav. Papež Teilhard oznámil, že tito misionáři nebudou hlasateli víry, ale hledači. Církev, podobně jako tolik druhů a organizací, které byly navyklé žít na okraji zániku, se přizpůsobila a zesílila.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nenavidim valku, valka je vul! A temyslim tim Iva Valku, takzaneho Valiuna, to je jen dobry gamemaster...
    Furt nic nespoiluju, kupodivu si na to davam pozor
    —-
    „zachycuji pach škvířícího se kovu občanské války a záblesk velkého světla, které mohlo být právě vyhlazovaným Ummonem. Starý Mistr, jestli jím opravdu je, nebude při umírání citovat koany, ale křičet v agónii stejně upřímně jako jakákoliv vědomá entita, stravovaná plameny zkázy.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Občas," odvětil generál Morpurgo a vzal ji za ruku, , jsou sny tím jediným, co nás odlišuje od strojů.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Terraformován do zvetšelých klonů Staré Země," odpověděl Minmun z Dlících na jádře. „Náš nový vek lidského šíření nebude terraformovat nic. Budeme hýřit ve strádání a vítat jinakost. Nebudeme si přizpůsobovat universum... přizpůsobovat se budeme my.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    State of art knife!
    Da se na to cvaknout i cepel delky prstu.
    Molly a Stir vedi, co cini.

    // a ja jsem xmrti unaveny

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Operace zachranene houby 0,9...
    Uz jsem myslel, ze to po vyplozeni 40-50 hub uschlo, pak mi pres nyx poradil typek, co schodou okolnosti maka asi 150m odeme, jak zachranit vysychajici podhoubi, tak jsem jej reinkarnoval a ocividne se chytilo.
    Houby jsou mega ulet, zridil jsem si kvuli nim malou laborator, a nejvetsi radost mam z cepelkoveho skalpelu Morton-Swann, coz je schodou okolnosti firma, ktera pravdepodobne dodavala skalpely uz Jacku Rozparovaci...
    Kazdopadne mam radost, ze komunitni manualy funguji, a nejaky houby v medu, nekdy na jare, az bude svatba, budou se hodit...

    Miluju skalpely, mam rad noze obecne, ale skalpel je proste to nejlepsi, co z nozu doma mam...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A jeste Kotlebak, 7,8%. Jak rika Krtek/Niekt0 : pravice pujde nahoru :7

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Marian Kotleba dnes vstoupil do parlamentu s nove nabitym mandatem

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „- A co se pak stane s vámi? S UI, kteří tam jsou teď? Ummonův „hlas" se změnil ve výsměšné burácení: [Proč tebe znám> proč jsem tebe zahlédl> proč jsem celý tolik rozechvělý
    Když vidím a zřím tuto strašnou novinu>
    Saturn padá/padnu i já>
    A opustím tento útulek odpočinku/
    Tuto kolébku mé slávy/toto něžné povětří/
    Tento klidný přepych blaženého světla/
    Tyto krystalové altány/a čisté vějíře/“

    „Celého svého zářícího království> Zůstane
    Opuštěné/pusté/a nebude mým úkrytem\\
    Žár/lesk/a symetrii
    nevidím///jen tmu/smrt/a tmu]
    Znám ta slova. Sám jsem je napsal. Tedy, spíše je před devíti staletími napsal John Keats. Šlo o jeho první pokus zpodobnit pád Titánů a jejich vystřídání olympskými bohy.“

    Citace z knihy
    Pad Hyperionu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pokud je Buh, je to zahradnik. Kazda drobnost na rostlinkach je dulezita, ne kazdou vyresis, ne vzdy se ti podari zachytit co chces, a kdyz je zle, klidne vypalis cely zahon. Ani hrabe nejsou nastroj, ktery resi vsechny drobnosti zahonu, nekdy mines, nekdy zasadis smrtici uder.
    Co je dulezite, porad pestujes kvetiny, a nektere i velmi slozitymi postupy, za extremnich hygienickych opatreni, a nekdy jsou pak z toho trsy nadhernych orchidejovych vkvetu, vyrustajicich z nahnileho pytlicku cajove drti, jindy odjedes na tyden na dovolenou a zustanou jen tchyniny jazyky (mmchodem druh, ktery by se asi pestoval na vesmirnych zakladnach, kvuli filtraci vzduchu a odolnosti, spolecne s brectanem - ktery u nas doma roste ve spolecnych prostorach po kilech, pac me velmi potesi, az ty obrovske zelene plochy na chodbe ukazou zbylym najemnikum, ze jsem se jim staral o domaci krasu a pohodu, az opada tech cca 10kg listu... to nic, je to klon tech ze zahrady, materska rostlina da cca 60kg biomasy za leto... ale ten impact pri uhynu bude sileny, betonove steny a po kotniky sucheho listi.. :€ )
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kua!!! A to jen roubuju stromy, klonuju kytky a ze spor rozmnozuju houby!!! Ja mit kundu, a svuj mozek, tak jsem xakru bohatej!
    Prodam pouzite kalhotky i trenky, 50€/kus... anonymni baleni, max 30/mesic, limitovana edice.



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kua, ale ani na netu se veci neshaneji snadno, potreboval jsem agar, tedy jakousi zelatinu:)


    Realistická panna JY DOLL Agar s možností orálního, klasického i análního sexu. Plná TPE realistická panna velikosti 125cm s kovovou polohovatelnou konstrukcí. Tento produkt je vhodný pro módní předlídky, výstavy a sexuální hry.
    Výrobce
    JYDoll
    Kód
    JY-Doll-125-AGAR
    Dostupnost
    Na zakázku
    K dodání ve čtvrtek 26.03.2020
    Běžná cena
    32 680,00 Kč/ks
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Capu, jak vznikaj zivnosti:
    Jako zahradnik potrebuju obcas cisty (30%) peroxid, cisty lih (98,89 %) lih, taky uvc lampu, par skalpelu, lihovy kahan, petriho misky od 3cm do 10cm, a asi 6 kadinek. V Ostrave mi trva dodneska, a to uz to resim 4 tydny, poskladat takovpuhle naprosto zakladni laboratorni vybavu. Pritom to potrebuju na klonovani orchideji, rozsazovani hub a roubovani stromu a keru. Prave jsem ziskal know how na zaklady zahradnictvi. Hlavne, ze tu kdejaky dement (pardon, to je na retezce) ma zdravotnicke potreby a lekarnu, kde v obojim maji, krom toho, ze maj invalidni vozik, vicemene jen paralen a plinky (i pro dospele). To je peklo, kdyz jsem byl v 90.letech malym chemikem, kazda lekarna mela zakladni prvky a substance od Paracelsia, a kazde zdravotnicke potreby mely pean, petriho misku a skalpel. A kua ani to neumej obednat! Nabizim jim dokonce ico na vazane i nevazane zivnosti, ktere to mohou od nich koupit s jejich ziskem, a lekarnice na me cumi, jak tele na nove vrata, ze chci kua 3l 98,89% lihu! Coze?!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyvole!!! Po Ove chodej hlidky jen po dvou a se samopaly, konkretne h-k: mp5, vcelku cumim, chtel jsem od nich vedet, zda mame stav ohrozeni, a odmitli mi odpovedet. Wtf?!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Cim se lisi Hyperion od Padu Hyperionu je to, ze prvni kniha je opulentne barevna, druha je opulentni horor. Pochopil jsem to az s tema polskejma ilustracema ale jo.

    V zadne knizce jsem jeste necet o konci sveta, jakoze uplnem. Hra o Truny by k nemu mohla smerovat, ale furt zustavaji hrdinove, doufam, ze na konci Hyperion Cantos nebude nic, jen dementni Buh, to by bylo cool.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Z Hyperionu a Padu Hyperionu by bez opakovani a ruznych teologickych disputaci a uvah byla ciste dejove, tak 60 strankova novelka, kdyz se to veme kolem a kolem, vlastne se tam nic nedeje, ale je to UZASNE barevne, obrazotvorne a pravdepodobne VELICE formalni. Treba prvni dil, napsany jako ramcova novela, ke ktere postavy pridavaji svymi vypravenimi, to je ohlas Deccameronu a Chaucerovych povidek Canterburskych (cesta, poutnici si vypraveji). Druhy dil zas prave hodne hraje s kontrastem zaniku starych bohu a prechodu k monoteismu, jedna se zaroven o eschatologii a zaroven o snahu napsat co nejvic stranek na zaklade napadu z prvniho dilu. Jsem ve 3/4 a vlastne se na Hyperionu VUBEC NIC NESTALO, proste ne, furt je to roadmovie, akorat uz vsichni jsou na miste a stridave kecaji a stridave halucinuji o tom, o cem kecali.
    Ale odlozit to nejde. Jen fakt neni co spoilovat ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jeste ne, tak 3/4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam