Tak prvni poznatky z chovu potemnika brazilskeho a potemnika moucneho:
Ty svine delaj docela hluk ;)
Jakoze tak, ze kdyz si vedle nich ctes, tak je slysis vicemene porad.
Musim zitra vylepsit chovne boxy a nahoru dat puncochu, nebo jine sitovane pletivo, a neco takoveho chci dat i pod ne, aby ze substratu vypadaval trus. Docela se tesim na prvni veceri Pane.
—-
Dnes jsme s A byli nakupovat, v podstate hlavne pro potemniky a pro krmivo pro psy (kteri potemniky prinejhorsim taky nepohrdnou) a to jsem od komanciu nevidel.
Zadna cibule a brambory, pritom tam zustalo kila a kila zeli, ktere se uchovava daleko lepe, nez vyse zminene. Zadne dyne (ty jsem chtel na kom-ch ale holt nahradim prave zelim), ty mam zvlast rad, pac vydrzi i 6 mesicu v pokojovce a obsahuji semena, ze kterych jdou vyrobit. A uz jsem asi psal, ze nez odejdu z baraku, kde bydlim, tak si pujcim rotorvatorba zurodnim velke a nepotrebne sikme plochy, za pouziti konske mrvy, a cele to osazim dynema, fazolema a kukurici. Proste proto, ze muzu, a krast vlastni urodu pres plot se mi neprici, stejne jako stpat cervy (larvy) do vrouci vody i oleje, to povazuji porad za free-ganismus.
No to je fuk, doplnil jsem chybejici lusteniny konzervami fazoli, cocky a cizrny, kus za 9,-; skoro bych rek, ze samotna konzerva je drazsi.
Kdyz by nastal konec sveta, budu sazet fazole, hrach, dyne, konopi a oves. Vsechno z toho, co jim i ja i potemnici.
Ale konec sveta asi jeste nebude, kazdopadne je mozny, ze ja ci A zkoncime bez prace a z toho co mam doma vyzijem i 6 mesicu oba, to jen tak na okraj, to neni ke korone, proste mam rad zahradniceni, konce sveta a chovani zvirat a ted uz i hmyzu. Pouceni je taky to, ze bychom si v pripade nouze nemohli rozhodne dovolit 3 psy, uz proto, ze nechovam jedla zvirata.
Chjo, to jsou zas uvahy, jen me nekdo sere, tak se snazim myslet na konec sveta, ktery ja preziju a on ne, je to takova nahrada za to, ze nesmim zabijet lidi, a to ani za pomoci podomacku vyrobenych jedu a vybusnin.
Taky mne bavi predstava, ze uz bych byl vcelku naskillovana postava treba do Shadowrunu.
Uzavrel jsem vedecko svepomocnou alianci s Drevenou_Krysou, ona vyrabi jidlo, ja suroviny. Navic ona je biolog a toxikolog, coz se taky hodi.
Proste mam rad konce sveta, zvlast, kdyz po nich prijde rano s modrou oblohou, na ktere se pasou belounci beranci a ozobavaji ji vlastovky.
A ted uz dobrou noc, deti...