• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SANCHA: Zizaly zaridime. Jinak pokud je na pozemku aspon nejaka voda, zkusil bych ted na jare narezat hromadu vjetvi z vrb a udelat kolem pozemku plot, da se udelat i vypletany z jineho prouti, ale vrbicky se navic daji zakorenit a plot bude rust jako zivy ohradnik, zkousel jsem to a par se mi jich chytilo, asi bych kombinoval vrbove-zive a vyplitani jinym proutim

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Lol!

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    O ruske emigraci, o ruske pate kolone, o kozacich... straslivy rozhovor, jakoze smutny, a o vecech, o kterych se mi zdava, ale fakt hodne moc dulezity. poslechnout

    Nedám se a neustoupím, i když mi vyhrožují smrtí, říká zástupkyně ruské menšiny ve vládní radě Číhalová | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/...toupim-i-kdyz-mi-vyhrozuji-smrti-rika-zastupkyne-ruske-mensiny-ve-8162845
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RAINBOF: ano, chapes to spravene a hodlam z nich delat dal i jidlo
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OVERDRIVE:
    Chápu spravne ze dlabes larvy potemniku?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    mmchodem nechovate nekdo brouky/cervy?
    docela bych si nechal poradit, jak udelat, abych je mohl snadno kontrolovat a kdyztak snadno vydolvovat z krabice, abych je mohl dal pouzivat, a to ve velkem?

    jakoze udelal jsem asi chybu, ze jsem jim dal do krabice vystelku z mlete kukurice asi na 4 cm, a mam podezreni, ze to rozhodne nedozerou, nez z toho vseho budou brouci, ktere nepotrebuju.
    takze asi min kukuricnych vreten, a jinak? napada me, ze bych je dal na nejaky rost, kde drobnejsi material propadne, ale nevim...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tech 5 like je presne duvod, proc ziju, jak na tom obrazku, zavani to rekurzivnim vtipem... DIK!


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnesni 2 test kimcho (hlavkove zeli a dyne)...
    Mam desnou radost z potemniku, takze pristi varka uz bude s “krevetkama”

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KUATO: toz ja dofam, ze me to i uzivi... v posledni dobe mam dojem, ze rostou remesla a remeslna vyroba kde ceho... a to, i pokud by doslo ke konci sveta, tak vyrobit jidlo, ktere ma kvalitu minimalne srovnatelnou s tim, co se dnes prodava v mega-hyper-kramech, tak bude asi dobrej skill... proc myslis, ze to cloveka neuzivi?


    KUATO: hele, tak az se uklidni covid [acoliv ja jsem v dobrovolne karantene, pac muzu delat HO, bo robim v Tietu linuxare], tak bych se rozhodne stavil rad. Rozhodne se rad cokoliv naucim, pokecam. Povymenuju spory hub, konsky trus, domaci kimchi a dalsi veci, a to za zkusenosti, nebo proste jen pokec.

    Jedine co, tak brko si nedam, halucinogeny muzu, ale s hulenim jsem toho nechal po jedne prihode, kdy kamarad pestitel nekomu dal igelitku skera, ktere bylo normalne potentni, jen mu nechutnalo, a ti blazni z nej udelai bananovy liker. Kdyz jsem do domacnosti prisel, bylo to, jak kdyz by byli vsichni na opiu, ale me to nedoslo. Nekdo zblebtnul, ze si mam dat koktejl, ale ze je zeleny. Cekal jsem, ze je to normalni konopne zradlo, tedy dlouhe a impactni, ale nevedel jsem, ze je to ze skera, tak jsem si toho dal 2deci, a pak nas majitel bytu vyhodil, ze prijedou rodice.
    V te dobe to zacalo najizdet, a neprestalo to aspon 20h, s tim, ze jsem postupne ztratil zrak [zvuky se mi menily v barvy], pozdej jsem nebyl schopen vubec rozlisovat smysly, v jeden moment jsem se [asi tak na konci dubna] probral s tim, ze jsem stal po pas v zimni rece, nakonec jsem se nejak dopravil domu, kde jsem par hodne tezkych hodin lezel a slintal, az to preslo [dnes bych si v takovem stavu vzal prasek na spani a sel bych do kytek].... od te doby se mi docela casto, treba 2/10 stava, ze kdyz si zahulim, vrati se mi kousek toho stavu, takove to, jak nekdo rika, ze mu treba houby delaji to, ze mu rikaji nene... nemusis se vratit.
    Po poslednim Bufo Ufo kamosova zenska nenasla cestu z5 z nejakyho LSD, prej si dala nekolik kapek [coz jako uplne nechapu proc, i jedna je dost], no a pak se nejak nedovreli dvere nejakych strasidel, a tak nejaky cas ztrasila i v Opave na pakarne, a pak se nejak dost sebeposkodila. Pritom jsem ji znal roky jako pomerne normalni buchtu, zadna holka neurolka.
    Tak to mam s hulenim, proste se tomu radej vyhnu.
    Coz neznamena, ze se vyhybam jakymkoliv jinym drogam, jen heroin bych nemel, pervitin nezboznuju [vzdy je to prijemne kratsi dobu nez neprijemne], a pokud si muzu vybrat, tak houby nebo ketamin, a to pak vicemene v jakemkoliv mnozstvi.

    Tyvole, a mame tu tripreport vznikle jako BTW ;]


    Kazdopadne potkal bych se velmi rad. Mam moc rad lidi, kteri neco delaji, neco umeji, a mam rad takove ty "dovednosti starych predku"... a dokonce bych se tim rad case uzivil, az me ten pristup, kterym jde REDHAT a vubec Linux zacne konecne fakt hodne srat... uz jsem na hrane.

    CHtel bych prave delat kvasene veci, vertikalni zahradniceni, houby, hmyz, vcely... + delat sociani praci... a tim se uzivit, i kdyz treba castecne na statni vydaje.

    Bohatej jsem rozhodne jinak nez penezma, ale mivam obdobi, kdy mam i hodne penez, ted zrovna ne, pote, co jsem zrusil hackerspace, ktere jsem 4 roky ved [obcas dobre, obcas spatne, obcas vubec, obcas moc]....

    Klidne prijedu i v dobe covid, ale to nezalezi na me, tomu rozumim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ZUZKAOU --- --- 17:44:08 13.3.2020
    (+3)
    OVERDRIVE: https://nadalku.msmt.cz/ https://otevrenevzdelavani.cz/otevrene-zdroje/

    DA_NIELA --- --- 17:15:24 13.3.2020
    (+1)
    OVERDRIVE: Zdroje jsou aktuálně zaměřené hlavně na učitele, přehledy teprve vznikaj. Na několika jsem zaznamenaladoporučení na českou vezri Khan academy nebo Umíme česky/programovat/matiku ... https://www.umimecesky.cz/

    OVERDRIVE --- --- 17:02:24 13.3.2020
    2 odpovědi
    mel bych prosbu, zaznamenal jsem, ze ucite na ruznych typech skol, si vzajeme pomahaji a resi jak s detmi / studenty resit vyuku online. neni na to nekde nejaky dobry zdroj? jakoze treba ze jsem 14 leta holcicka a chci se neco naucit, nebo by me zajimal nejaky obor a Udemi mi pripadne na hovno.... proste zajima, jak se dostat k vyuce, a nejaka zajimava reseni. pokud je tady na to audit, tak me pls presmerujte...
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    JINDRICH: A v čem ty žížaly máš? V jaké nádobě a doma nebo venku?

    OVERDRIVE: Táta má takovej pozemek, můžu si tam dělat skoro co chci, předevčírem mi došlo asi 12 ovocných stromků a keříků, hodím tam i topinambury. Akorát zvěře je tam hromada, takže se nedá moc zelenina.

    OVERDRIVE: Vezmi víc, já bych taky chtěla žížaly a děti, ty by z toho byly úplně unešený :) ů
    KUATO
    KUATO --- ---
    OVERDRIVE: no jo, neni od veci mit kolem sebe nejake veci, na ktere sahas, vyrabis, opravujes vlastnima rukama. veci co jsou zive.. cloveka to neuzivi, to by si nemel idealizovat, ale mit to jako soucast zivota je super. prijde mi, ze bez toho musi byt zivot prazdny. prece se nebudu jen koukat v televizi jak zijou jini lide..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim, ze je to kitch a vubec, ale me ten obrazek hrozne uklidnuje. Tak nejak si predstavuju, ze chci zit [a obcas i ziju].... vlastne je to ke vecrejsim zizalam, vcerlam a konci sveta....

    KUATO
    KUATO --- ---
    OVERDRIVE: vcely zas tak slozite nejsou, ony se umi samoorganizovat slusne. akorat varroaza (u nas nepuvodni parazit) jim dava ted na prdel v kombinaci s ruznyma virovyma onemocnenima, ktere jsou pravdepodobne odvisle od oslabene imunity, ktera odvisi od mnozstvi sracek, kteryma zemedelci strikaji kde co :o/. letosni podzim a zima prinesly asi nejhorsi uhyny v CR ever - zatim jsou predbezne odhady, ze polovina vcelstev u nas je v prdeli. ja mam teda ztraty cca 3/4 z mych 20ti.

    kdyz si nechas poslat jen matku, tak to nestaci. byva u ni jen par vcelek (delnic) a z toho vcelstvo nevybudujes. matka klade vajicka, ale starani se o larvicky, noseni zasob atd. se staraji delnice.

    ze v Ostrave nejsou moc vcely se divim, znam od tama par vcelaru, ale je fakt, ze Ostrava je velka, takze lokalne tam muzou byt prazdne mista, i kdyz je to i tak s podivem, CR zacina byt mistama dost prevcelena.

    ostatne, kdyby nebyla ted takova doba napicu s COR, tak bych Ti rekl, ze mas prijet k nam na statek az bude tepleji a mohli bychom posedet u ohne a u brka nebo medoviny pokvavat, jsem od Opavy, je to kousek, ale zena je trochu paranoidni a chce touhle dobou minimalizovat veskere zbytne socialni kontakty :o/.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    NAVARA: mmchodem ja GnuPG furt pouzivam a v labce asi kazdy. Nevim, co je za problem narvat si do thunderbirdu enigmail a vygenerovat a uploadnout klice.
    Jedine, co je tricky, ze to metadaty snizuje nedohledatelnost emailu a prozrazuje socialni vazby, tam uz to chce premyslet, zda chci uploadovat trust db a podobne, ale pouzivam podpis a potazmo sifrovani s asi 20 lidmi, vicemene uz na to nemyslim.

    Treba takovy jvmlok, sorbak a jindrich se podle mne ted chyti, a pokud pouzivaji thunderbird, napisou sem zitra rano fingerprint klice, zejo?

    Email pouzivam popravde uz dost malo, dokud jsem mel jeste chut pouzivat facebook, maj v nastaveni to, ze jim tam copy pastnes svuj public key a vsechno od nich ti chodi zasifrovane, ale nikdy jsem to nevidel, vsechny socialni sluzby, krom nyxu maj u me ban psat do emailu, nevidim duvod, proc si zprav vsimat 2x.


    Stejne osobni komunikaci vzdy tydny ignoruju, az pak neni aktualni a odpovidam nakonec jen tady, coz mnoho lidi nechape a snazi se mi psat postou...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ultimate Medical Hackathon: How Fast Can We Design And Deploy An Open Source Ventilator? | Hackaday
    https://hackaday.com/...dical-hackathon-how-fast-can-we-design-and-deploy-an-open-source-ventilator/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: kanistrY, pYco!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A kimchi DreveneKrysy (asi rok stare, dynove - teda asi)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A propos houby



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam