• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    KUATO: toz ja dofam, ze me to i uzivi... v posledni dobe mam dojem, ze rostou remesla a remeslna vyroba kde ceho... a to, i pokud by doslo ke konci sveta, tak vyrobit jidlo, ktere ma kvalitu minimalne srovnatelnou s tim, co se dnes prodava v mega-hyper-kramech, tak bude asi dobrej skill... proc myslis, ze to cloveka neuzivi?


    KUATO: hele, tak az se uklidni covid [acoliv ja jsem v dobrovolne karantene, pac muzu delat HO, bo robim v Tietu linuxare], tak bych se rozhodne stavil rad. Rozhodne se rad cokoliv naucim, pokecam. Povymenuju spory hub, konsky trus, domaci kimchi a dalsi veci, a to za zkusenosti, nebo proste jen pokec.

    Jedine co, tak brko si nedam, halucinogeny muzu, ale s hulenim jsem toho nechal po jedne prihode, kdy kamarad pestitel nekomu dal igelitku skera, ktere bylo normalne potentni, jen mu nechutnalo, a ti blazni z nej udelai bananovy liker. Kdyz jsem do domacnosti prisel, bylo to, jak kdyz by byli vsichni na opiu, ale me to nedoslo. Nekdo zblebtnul, ze si mam dat koktejl, ale ze je zeleny. Cekal jsem, ze je to normalni konopne zradlo, tedy dlouhe a impactni, ale nevedel jsem, ze je to ze skera, tak jsem si toho dal 2deci, a pak nas majitel bytu vyhodil, ze prijedou rodice.
    V te dobe to zacalo najizdet, a neprestalo to aspon 20h, s tim, ze jsem postupne ztratil zrak [zvuky se mi menily v barvy], pozdej jsem nebyl schopen vubec rozlisovat smysly, v jeden moment jsem se [asi tak na konci dubna] probral s tim, ze jsem stal po pas v zimni rece, nakonec jsem se nejak dopravil domu, kde jsem par hodne tezkych hodin lezel a slintal, az to preslo [dnes bych si v takovem stavu vzal prasek na spani a sel bych do kytek].... od te doby se mi docela casto, treba 2/10 stava, ze kdyz si zahulim, vrati se mi kousek toho stavu, takove to, jak nekdo rika, ze mu treba houby delaji to, ze mu rikaji nene... nemusis se vratit.
    Po poslednim Bufo Ufo kamosova zenska nenasla cestu z5 z nejakyho LSD, prej si dala nekolik kapek [coz jako uplne nechapu proc, i jedna je dost], no a pak se nejak nedovreli dvere nejakych strasidel, a tak nejaky cas ztrasila i v Opave na pakarne, a pak se nejak dost sebeposkodila. Pritom jsem ji znal roky jako pomerne normalni buchtu, zadna holka neurolka.
    Tak to mam s hulenim, proste se tomu radej vyhnu.
    Coz neznamena, ze se vyhybam jakymkoliv jinym drogam, jen heroin bych nemel, pervitin nezboznuju [vzdy je to prijemne kratsi dobu nez neprijemne], a pokud si muzu vybrat, tak houby nebo ketamin, a to pak vicemene v jakemkoliv mnozstvi.

    Tyvole, a mame tu tripreport vznikle jako BTW ;]


    Kazdopadne potkal bych se velmi rad. Mam moc rad lidi, kteri neco delaji, neco umeji, a mam rad takove ty "dovednosti starych predku"... a dokonce bych se tim rad case uzivil, az me ten pristup, kterym jde REDHAT a vubec Linux zacne konecne fakt hodne srat... uz jsem na hrane.

    CHtel bych prave delat kvasene veci, vertikalni zahradniceni, houby, hmyz, vcely... + delat sociani praci... a tim se uzivit, i kdyz treba castecne na statni vydaje.

    Bohatej jsem rozhodne jinak nez penezma, ale mivam obdobi, kdy mam i hodne penez, ted zrovna ne, pote, co jsem zrusil hackerspace, ktere jsem 4 roky ved [obcas dobre, obcas spatne, obcas vubec, obcas moc]....

    Klidne prijedu i v dobe covid, ale to nezalezi na me, tomu rozumim.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OVERDRIVE: no jo, neni od veci mit kolem sebe nejake veci, na ktere sahas, vyrabis, opravujes vlastnima rukama. veci co jsou zive.. cloveka to neuzivi, to by si nemel idealizovat, ale mit to jako soucast zivota je super. prijde mi, ze bez toho musi byt zivot prazdny. prece se nebudu jen koukat v televizi jak zijou jini lide..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim, ze je to kitch a vubec, ale me ten obrazek hrozne uklidnuje. Tak nejak si predstavuju, ze chci zit [a obcas i ziju].... vlastne je to ke vecrejsim zizalam, vcerlam a konci sveta....

    KUATO
    KUATO --- ---
    OVERDRIVE: vcely zas tak slozite nejsou, ony se umi samoorganizovat slusne. akorat varroaza (u nas nepuvodni parazit) jim dava ted na prdel v kombinaci s ruznyma virovyma onemocnenima, ktere jsou pravdepodobne odvisle od oslabene imunity, ktera odvisi od mnozstvi sracek, kteryma zemedelci strikaji kde co :o/. letosni podzim a zima prinesly asi nejhorsi uhyny v CR ever - zatim jsou predbezne odhady, ze polovina vcelstev u nas je v prdeli. ja mam teda ztraty cca 3/4 z mych 20ti.

    kdyz si nechas poslat jen matku, tak to nestaci. byva u ni jen par vcelek (delnic) a z toho vcelstvo nevybudujes. matka klade vajicka, ale starani se o larvicky, noseni zasob atd. se staraji delnice.

    ze v Ostrave nejsou moc vcely se divim, znam od tama par vcelaru, ale je fakt, ze Ostrava je velka, takze lokalne tam muzou byt prazdne mista, i kdyz je to i tak s podivem, CR zacina byt mistama dost prevcelena.

    ostatne, kdyby nebyla ted takova doba napicu s COR, tak bych Ti rekl, ze mas prijet k nam na statek az bude tepleji a mohli bychom posedet u ohne a u brka nebo medoviny pokvavat, jsem od Opavy, je to kousek, ale zena je trochu paranoidni a chce touhle dobou minimalizovat veskere zbytne socialni kontakty :o/.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    NAVARA: mmchodem ja GnuPG furt pouzivam a v labce asi kazdy. Nevim, co je za problem narvat si do thunderbirdu enigmail a vygenerovat a uploadnout klice.
    Jedine, co je tricky, ze to metadaty snizuje nedohledatelnost emailu a prozrazuje socialni vazby, tam uz to chce premyslet, zda chci uploadovat trust db a podobne, ale pouzivam podpis a potazmo sifrovani s asi 20 lidmi, vicemene uz na to nemyslim.

    Treba takovy jvmlok, sorbak a jindrich se podle mne ted chyti, a pokud pouzivaji thunderbird, napisou sem zitra rano fingerprint klice, zejo?

    Email pouzivam popravde uz dost malo, dokud jsem mel jeste chut pouzivat facebook, maj v nastaveni to, ze jim tam copy pastnes svuj public key a vsechno od nich ti chodi zasifrovane, ale nikdy jsem to nevidel, vsechny socialni sluzby, krom nyxu maj u me ban psat do emailu, nevidim duvod, proc si zprav vsimat 2x.


    Stejne osobni komunikaci vzdy tydny ignoruju, az pak neni aktualni a odpovidam nakonec jen tady, coz mnoho lidi nechape a snazi se mi psat postou...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ultimate Medical Hackathon: How Fast Can We Design And Deploy An Open Source Ventilator? | Hackaday
    https://hackaday.com/...dical-hackathon-how-fast-can-we-design-and-deploy-an-open-source-ventilator/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: kanistrY, pYco!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A kimchi DreveneKrysy (asi rok stare, dynove - teda asi)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A propos houby



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co v Ostrave neni, tak vcely. Ani jedna. Na jare uz chodim bezne v pampeliskach bos a pred barakem mam dve lipy, ktere kdyz kvetou, nezpivaji.
    V teze dobe je v Olomouci lipa uplne obsypana tisici jedincu a bzuci jak hlava po moc pivech.
    Chtel jsem letos chovat, uz jsem si i zajistil zdroj kralovny (muzes si ji nechat poslat v krabicce a to overenou kvalitu, nektere jsou svine nebo macesske k roji a podobne). Vcely jsou masakr mazec slozite, neco jako houby i kdyz jinak; dostanu se ke vcelareni, tim jsem si jist, ale letos asi ne, pac asi padam do Olomouce, uvidime, cim vic krize, tim pravdepodobnej.
    Dokonce uvazujem s A, ze bychom si udelali soc.work. Treba par slepcu a chranenou dilnu-statek, a zit jen z toho a pro to.
    IT me po 20 letech zacina nudit, a je spoustu veci, co umim aspon z 1/2 tak dobre a nenudi mne. Jakakoliv pomoc vitana. Podotykam, ze A je socialni pracovnik, a ted urednik v tomhle oboru, cca taky 20 let, takze by to si slo, jen sehnat prachy a patricne socialni pripady, ale toho se zas az tak nebojim.
    Mensi komunita by byla super, i kdyz ne ve stejnem baraku, toho uz mam dost, bydlet s “dobrymi lidmi”, i tady 20 let stacilo ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JINDRICH: Sneku a slimaku je naopak naproste mrdy, ja uz vicemene nemuzu pestovat na zahonech, pac jich denne zabijim nekolik set. Velika zabava je plynova kulickova pistole, kulicka projde slimakem jak ... brok, proste, nedela to bordel (pouzivam keramiku, co se rozklada), nemusim to uklizet, pac brachove jej kanibalizujou a daj pokoj kytkam. Ale chilli v zahone vydrzi tak 2 nedele a pak je z nej jen stonek... z nejakeho duvodu jej miluji. (Mmchdm chilli ma na stopkach laktobacily vhodne ke kvaseni yogurtu, ale z uht mlika to nejde).

    Sneci budou extreme pribyvat, viz Spanelsko, kde kdyz stopujes, vidis od sneku znicene vsechno okolo (aspon 10let z5 to tak bylo;) vrazdim i sneky, mam tech velkych na zahrade stovky a malych tisice.

    Daruju... vsechny.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JINDRICH: Jop, kvuli zizalam bych to tam vzal i jen na otocku.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem mam plan, ze pristi weekend pujdu vykrast komunitni zahradu na Cerne Louce, ne tak, ze necemu ublizim, ale vemu si klony od vseho, co by se mi mohlo hodit, pac jim to tam roste uz treti rok, takze letos nebudu muset sazet treba bylinky ze semen... ale pssst! Mnoho lidi tam by nepochopilo, ze nicemu neublizim, oni tam maj najatou zahradnici a dostavaj zbytkove sazenice ze zahradnicke skoly. Byl jsem tam asi 4x a kdyz se pani divila, ze rajce se musi zastipavat a rozplyvala, jak je to krasna kvetinka, vzdal jsem to (a zahradnici posledni navstevu daroval klon salvie divinorum, oac jej ve skole nemeli ;))
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    OVERDRIVE: praha, napis az se tu budes pohybovat... nic za ne nechci.
    jj. to sucho vybilo k tomu dost i šneky. agroprůmysl zas hmyz. ty co lezly po desti jsou ale jinej druh, zijicii hlouběji a déle. taky je lidi pestujou, ale k dekompozici bioodpadu nejsou uplne vhodny. todle sou hnojní... taky delaj zvuky, tak jako kontinualne chroupou/sustej.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JINDRICH: Mmchodem taky si pamatujes, ze kdyz jsme v dectvi sli na prochazku se skolkiu a predtim prselo, chodniky byly plne zizal?


    Mmchodem muzu dodat v podstate neomezene zasoby konske mrvy se slamou, jen logistika...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JINDRICH: Zizaly chci!!! Moh bys nejake postradat? Koupim prinejhorsim, nebo i vymenim za neco.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem, kdyz by nastal konec sveta, nenakladal bych kanistri s benzinem (i kdyz petrolej se hodi), ale az by dosla nadrz, slohnul bych nejblizsi kolo.
    Akorat furt uvazuju, ze neni moc kam se zasit, a je logicke, ze s tim mi nikdo rozumny neporadi, ale nejaka mista mam:
    Podminka je:
    - puda vhodna pro osev
    - zdroj vody
    - blizky zdroj dreva
    - minimalni infrastruktura (zadne cesty)
    - nizka nadmorska vyska
    - idealne steny nebo prirodni hranice kolem pozemku
    - ne uplna osamelost, osada do 200 lidi
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    OVERDRIVE: za strategicky lepsi sem vyhodnotil zizialy. krmim je zbytkama po nas - produkujou potentni bio hnojivo co pres zimu kumuluju na hnojeni zahonů, jde tim v pripade potreby zivit i vermi-akvakultura. jist je v nouzi asi taky jde. bezne se zizalama kompostujou i zachody, tudiz se sklenikem pak lze hypoteticky vytvorit uzavreny cyklus.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jsem se v minule uvaze zamotal, ale od komancu jsem nevidel, ze by chybely zakladni potraviny, pritom ultra levne konzervovane lusteniny, potazmo prave to zeli, ktere vydrzi vecne, tak uplne zarily uprostred regalu, kde nebylo nic.
    Byly vykoupene potraviny, ktere vydrzi tyden, max 14 dni a u kterych se naprosto nevyplati mit jich kila, kdyz to nebude akutne potreba.
    K cemu mi bude 10 chlebu a 50kg brambor a cibule, kdyz se mi to v teple bytu zkazi za nejpozdej 3 tydny. A ona zadna krize beztak neprijde; jenze ten stav susene veci preziji a konzervovane just.
    Susene veci navic jdou temer vzdy sazet, kazdy rok sazim fazolem, mak, hrach,... normalne z tech jedlych baleni (ne predvareny, puleny, mlety, samo)... uz dik tomu se to nezkazi.
    Vlastne je dobre, ze jsou lide hloupY, sam mam co potrebuju a nemusel jsem menit jidelnicek, byt (aktivne/pasivni) vegan/vegetarian ma sve vyhody, rek bych, ze clovek se naji levne, kvalitne a kdyz neni blb, tak furt.
    Na sazeni nepotrebuju zahradu, sazet se da na balkonech, strechach a klidne i v parcich ci u rek nebo na haldach.
    Kdyz by byl fakt konec sveta jak jej zname, asi taky umru, jakoze brzo, ale asi ve vetsi pohode, nez lidi, kteri dnes vykoupili 1/4 nakupaku.

    Mmchodem zajimave byll, ze zustalo vetsina masa, tak nejak na pohled, zadne jsem si nekoupil. Taky piiva bylo prehrsel, tak jsme si s A dali 0,7l White IPA od Raven, a vcelku to slo, i kdyz za kilo uz jsem mel lepsi piva, treba dve nachmelene opice.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak prvni poznatky z chovu potemnika brazilskeho a potemnika moucneho:
    Ty svine delaj docela hluk ;)

    Jakoze tak, ze kdyz si vedle nich ctes, tak je slysis vicemene porad.

    Musim zitra vylepsit chovne boxy a nahoru dat puncochu, nebo jine sitovane pletivo, a neco takoveho chci dat i pod ne, aby ze substratu vypadaval trus. Docela se tesim na prvni veceri Pane.

    —-

    Dnes jsme s A byli nakupovat, v podstate hlavne pro potemniky a pro krmivo pro psy (kteri potemniky prinejhorsim taky nepohrdnou) a to jsem od komanciu nevidel.

    Zadna cibule a brambory, pritom tam zustalo kila a kila zeli, ktere se uchovava daleko lepe, nez vyse zminene. Zadne dyne (ty jsem chtel na kom-ch ale holt nahradim prave zelim), ty mam zvlast rad, pac vydrzi i 6 mesicu v pokojovce a obsahuji semena, ze kterych jdou vyrobit. A uz jsem asi psal, ze nez odejdu z baraku, kde bydlim, tak si pujcim rotorvatorba zurodnim velke a nepotrebne sikme plochy, za pouziti konske mrvy, a cele to osazim dynema, fazolema a kukurici. Proste proto, ze muzu, a krast vlastni urodu pres plot se mi neprici, stejne jako stpat cervy (larvy) do vrouci vody i oleje, to povazuji porad za free-ganismus.


    No to je fuk, doplnil jsem chybejici lusteniny konzervami fazoli, cocky a cizrny, kus za 9,-; skoro bych rek, ze samotna konzerva je drazsi.

    Kdyz by nastal konec sveta, budu sazet fazole, hrach, dyne, konopi a oves. Vsechno z toho, co jim i ja i potemnici.

    Ale konec sveta asi jeste nebude, kazdopadne je mozny, ze ja ci A zkoncime bez prace a z toho co mam doma vyzijem i 6 mesicu oba, to jen tak na okraj, to neni ke korone, proste mam rad zahradniceni, konce sveta a chovani zvirat a ted uz i hmyzu. Pouceni je taky to, ze bychom si v pripade nouze nemohli rozhodne dovolit 3 psy, uz proto, ze nechovam jedla zvirata.

    Chjo, to jsou zas uvahy, jen me nekdo sere, tak se snazim myslet na konec sveta, ktery ja preziju a on ne, je to takova nahrada za to, ze nesmim zabijet lidi, a to ani za pomoci podomacku vyrobenych jedu a vybusnin.

    Taky mne bavi predstava, ze uz bych byl vcelku naskillovana postava treba do Shadowrunu.

    Uzavrel jsem vedecko svepomocnou alianci s Drevenou_Krysou, ona vyrabi jidlo, ja suroviny. Navic ona je biolog a toxikolog, coz se taky hodi.


    Proste mam rad konce sveta, zvlast, kdyz po nich prijde rano s modrou oblohou, na ktere se pasou belounci beranci a ozobavaji ji vlastovky.

    A ted uz dobrou noc, deti...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    OVERDRIVE:
    z jejich fcb:
    Projects 14530,14531
    11741-11746
    ale zamerit to nejde, takze je to na operatovory, nebo nejakym algoritmu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam