OVERDRIVE: zdedil jsem statek po prarodicich a zazil jsem i par let hospodareni, kdy meli tri prdele vselijakych zvirat a kus pole k tomu a prijde mi, ze z 20 vcelstev mam pomalu srovnatelny uzitek s desetinovou praci. navic nepotrebuju 300kilo masa na rok. jenze takovehle malohospodareni neni na uziveni. neudelas z toho treba pravidelne 25k mesicne cisteho, aby se z toho dalo nejak prezit. mam kamarada, ktery ma 150 vcelstev a stejne k tomu jeste ma praci - minimalne kvuli placeni pojisteni, protoze to sakra ukrajuje z hromadky, co vypytlikujes. jedna vec je privydelek, druha plne ziveni. pro privydelek ti staci prodavat znamym, jenze to se nasyti rychle, pak uz se to zeslozituje.. ale jako ja jsem mizerny obchodnik, muze byt, ze kdyz se do toho clovek obuje, tak to jde. nicmene ja uz tak jenom zamestnani, zahrada a tak, poradne nestiham vsechno jak bych chtel, natoz nejake praxe, ktere potrebuju delat, takze nechci se jeste vic zasekavat do povinnosti.
delam treba imho dobrou medovinu, zatim vzdycky tak 100l rocne, tuhle zimu jsem prvne udelal dvojnasobek, ale aby byla jaksepatri, tak chce aspon rok na uzrani, po dvou je teprv poradne lahodna, plus dobry med (a to kazdy rok neni, staci aby treba hodne kvetla lipa a uz to je chutove hodne posunute, takze neudrzis "standard"..slozite je to :o).
ad huleni - jasne, to chapu, tez jsem napoprve neodhadl fenixovky, tak to bylo divoke, ale nastesti bez takovyhle dopadu, trava je dobry fet, levny, jemne tonizacni, lepsi nez vetsina chlastu pro me :o), v patnacti sesnactni jsem si odgrcal na dedinskych beckach svoje, tak moc alkohol nemusim :o).