KUATO: Existuje kniha, ted jsem v parku (20% rousek), ale najdu ji, vydala to Academia a jmenuje se to nejak jako Historie Jedu, jeden z pribehu (pac je to popularni-beletrizovana veda) je prave to, jak ten Frantik, jehoz jmeno si nemuzu vybavit, usoudil, ze homeopatika nezabiji, ale ani neleci (vic nez placebo); protoze lide vyzadovali v lecich jedovate substance, zacal redit.
Prave to vcelku obratilo mou nenavist proti tehle metode, pac jsem pochopil, ze kde neni rady, porad muze byt pomoci.
On treba takovy Salix, vytazek z brezove kury, opravdu srazi teplotu, a znali jej uz pod pyramidami, ale vedlejsi ucinky jsou hrozne, v pomeru k uzitecnosti.
Zas jako par let z5 dostal nobelovku za biochemii nejaky ind, ktery do molekuly salixu (cisteneho) vpravil antibiotika, cimz dokazal to, ze vyresil hodne existujicich rezistenci proti samotnemu antibiotiku.
(Sorry, LIBRIUM me rozsape, ja studuju na urovni “hurvinek valku” on Ti a me to nanda v latine a s hromadou citaci a presnych procent a pomeru; omlouvam se! Fakt jen hodne ctu. O chemii a lecich vim jen par aplikaci a par nehomeopatickych zakladu z bylinarstvi.)
Kazdopadne lecit rtuti a arzenem, podle vseho co vim, je zcela zcestne.
Jsou na to i takove ty ceny typu: “dokaz magii”; v Cr to dela Lukacevic, za 1mio/kc v USA je to nejaka nadace za 1mio/usd...
Funguje to tak, ze reknes, co bys rad dokazal, a odsouhlasis si s vedeckym teamem metodu dukazu, obecne je minimum neco jako double blind test.
Kdyz to dokazes jako funkcni, mas 1mio v nejake mene.
Homeopatika obecne ani jednou neprokazala ucinnost v double blind testu. Proste to nefunguje.
Tim nerikam, ze nefunguje placebo, jsou pripady, kdy treba 70% lidi s tezkymi bolestmi, po podani vody nitrozilne, oznacene za morfin, citili se vyrazne lip. Jedine dobre!
Takze homeopatika, ani kovova, nepopiram, ani vubec. Spis bych se bal te vody z Gangy. Viry a bakterie se FAKT! blbe redi.
S kytkama mam nejake zkusenosti, rek bych, ze extenzivni, a bacha na ne! Vzdy dej prednost bilemu prasku z lekarny, nez temuz v kytce.
Uz proto, ze neznas koncentrace/slozeni a nemas pribalovy letak s kontraindikacemi.
Kdo si dal nekdy benzodiazepin v kombinaci s trezalkpu, da mi za pravdu (pokud se nezblaznil a neudusil kreci)... sam si davam za pravdu, ja to zkusil. Ani muskatovy orisek vyvareny ve vine neni super, ac je to mimo jine i MDMA;) (nejlepsi je, kdyz zvracis, to ti docasne neni nic horsiho, asi tak)
Mam dojem, ze od toho mame analyticke metody v bio/chemii a fyzice.
Ale dlouho se hadat nebudu, jen ze zkusenosti vim, ze at delam cokoliv, v tech 7miliardachbuz to nekoho napadlo a obcas ten nekdo mel i mikroskop a spektralni analyzu, mri, barviva, toxikologicke protokoly a tak..
A nekdo zas vyvaruje menstruacni krev v mikrovlnce 90s, a taky zije.