KUATO: Ook, nepropadam nicemu, a Tebe zas varuju, at beres flamewar s rezervou. Co by me zajimalo: existuje nekde ten postup cisteni?
Jinak to, ze neco delaji Indove tisice let:
Byl jsem v Indii, byl jsem v Bangladeshi, byl jsem v Pakistanu a videl jsem jak to tam chodi. Bezne potkas lidi, kteri nechapou princip hrncirskeho kruhu, coz u nas dali lovci mamutu.
Treba v Tibetu byla defacto neustala epidemie vsech moznych chorob, predevsim pohlavnich. Stare knihy doporucuji cestovatelum, aby si o Tibetske zeny neopirali ani kolo, pokud nechtej, aby jim upad. V Bangla ale i Indii je furt normalni lepra na ulici, cholera, tifus,...
Mmchodem posvatne kravy jsou taky naprosta blbost, kdyz si vsimnes, tak ona posvatna krava ma vzdycky pero a koule. Kravy indicke zenusky vydoji k smrti, byky vyhazuji na ulici, pac jsou k hovnu.
Tady z Evropy o te karme zdarma mame ponekut romanticky pohled, ale tyhle zeme jsou rany stredovek a intelektualne tak na roven ciganskeho geta v Ostrave Privoze.
To neni zadne posklebovani nebo rasismus, prumerny Ing. z Indie nedokaze pochopit princip dvourozmernebtabulky, takze nechapou treba piskvory nebo lode. Z empyricke zkusenosti vim, ze Indove napriklad nemaji smysl pro humor, ne, ze nechapou ten nas, oni proste nedokazi vnimat abstraktni koncept, jak pes bud je to pravda, nebo neni, bud se to deje, nebo je to magie/fantasie...
A to maj i Indove, treba treti generaci zijici v Brazilii a tak.
Kamoska tam ma hotel, a vez, ze takovych storek by sis poslechnul tisice napric Indickymi kmeny.
Vykladala mi, jak videla Dalajlamu a uprchle Tibetany a jak ti lide vubec nemaji koncept reality, proste vidi duchy a elektrinu chapou jako magii. V 21.stoleti.
Nekecam. Fakt ze ne.