OVERDRIVE: Ac tu moji miluji, tak brokovnice je nejpitomejsi palna zbran na ochranu domova.
1) Navzdory tomu co vidis ve filmech to ma pramaly rozptyl. Viz treba zde:
The Box O' Truth #45 - Shotgun Chokes and Buckshot Part Two - The Box O' Truth
https://www.theboxotruth.com/the-box-o-truth-45-shotgun-chokes-and-buckshot-part-two/
Vzhledem k vyse uvedenemu je velmi snadne se netrefit. Nasledne:
A) Brokova kozlice, dvojka: Po dvou ranach mas prazdne hlavne.
B) Brokovnice pumpa: Je velmi snadne s ni zapumpavat spatne, zejmena pod stresem. Videl jsem parkrat na vlastni oci. I pokud se pumpovani dari, je to velmi pomale strileni.
C) Samonabijeci brokovnice: Asi nejvic nespolehlive zbrane, co se cyklovani tyka.
2) Kvuli vaze a vykonu jsou to typicky dost pomale zbrane - jak se rika je lepsi se s mensi razi trefit jako prvni, nez s vetsi razi netrefit.
3) Do brokovnice vice-mene neexistuje projektil schopny si poradit s neprustrelnou vestou.
Vysledek: Proto bych navrhoval nevymyslet znova kolo a pokud ma byt opravdu zasadni obrana domova, sahnout proste po utocne pusce. Zbran proverena vsemi armadami sveta.
Oproti tomu brokovnice se v armade pouziva pouze na door breaching, tedy na ustrelovani zamku a pantu dveri.
Pokud neni nutne branit domov natolik urputne, osvedcila se mi pri divnych zvucich v neznamem novem dome bezna samonabijeci pistole. Jednou rukou oteviras dvere, druhou rukou drzis pistoli.
Neco o me: Tematu se venuji dlouhodobe, vlastnim mmnt 14 strelnych zbrani, nastrileno s tim mam nesmysl, nastudovano taktez. Co se brokovnic tyka, vlastnim Benelli M4, coz je legenda na poli samonabijecich brokovnic, ale jeji limity znam. Mam ji rad, ale kdyby na to doslo, sahl bych po jinych mych zbranich.
Reklama: Pripadne si o zbranich muzete jit pokecat k nam:
[ PALNÉ ZBRANĚ - Nemoderovaná diskuze - JZD zase prekopava ex-IDF Tavory na semi. Zvrhla část mého já říká "me gusta". ]