• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Hele ba naopak - brokovnice je praveze jedina palna zbran, ktera umoznuje snadne pouziti jako less-lethal weapon.

    Nabijes to tzv "gumolecbou", treba temahle:

    https://www.sellier-bellot.cz/produkty/brokove-naboje/specialni-brokove-naboje/detail/63/

    A nasledne to silene boli, ale nezabiji. Teoreticky, pokud cil neni k hlavni prilis blizko, pak leta i ta guma skrz.

    Nabizi se samozrejme moznost do trubky nabit za sebou 2x guma a nasledne uz "normalni".
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Zatim 2 kratke a kuse... nic z toho se jeste nejaky cas neodvazim pouzit. Mmchodem nemyslim, ze kdyz pujde z tlustych do tenkych, bude osobni zbran stacit. Ja popravde cekam valku, nebo velke lokalni konflikty. Nicmene s Tebou souhlasim, a brokovnici nevnimam jako zbran pro normalni obranu domova, nic takoveho neexistuje. Brokovnice, jako jina zbran, je bud zabij, nebo se na to vyser a vnimam ji jako survival zbran v tom smyslu, ze nekdo ty zdivocele psy strilet bude muset (Olomouc: 130k obyvatel, 75k registrovanych psu)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Ac tu moji miluji, tak brokovnice je nejpitomejsi palna zbran na ochranu domova.

    1) Navzdory tomu co vidis ve filmech to ma pramaly rozptyl. Viz treba zde:

    The Box O' Truth #45 - Shotgun Chokes and Buckshot Part Two - The Box O' Truth
    https://www.theboxotruth.com/the-box-o-truth-45-shotgun-chokes-and-buckshot-part-two/

    Vzhledem k vyse uvedenemu je velmi snadne se netrefit. Nasledne:
    A) Brokova kozlice, dvojka: Po dvou ranach mas prazdne hlavne.
    B) Brokovnice pumpa: Je velmi snadne s ni zapumpavat spatne, zejmena pod stresem. Videl jsem parkrat na vlastni oci. I pokud se pumpovani dari, je to velmi pomale strileni.
    C) Samonabijeci brokovnice: Asi nejvic nespolehlive zbrane, co se cyklovani tyka.

    2) Kvuli vaze a vykonu jsou to typicky dost pomale zbrane - jak se rika je lepsi se s mensi razi trefit jako prvni, nez s vetsi razi netrefit.

    3) Do brokovnice vice-mene neexistuje projektil schopny si poradit s neprustrelnou vestou.

    Vysledek: Proto bych navrhoval nevymyslet znova kolo a pokud ma byt opravdu zasadni obrana domova, sahnout proste po utocne pusce. Zbran proverena vsemi armadami sveta.

    Oproti tomu brokovnice se v armade pouziva pouze na door breaching, tedy na ustrelovani zamku a pantu dveri.

    Pokud neni nutne branit domov natolik urputne, osvedcila se mi pri divnych zvucich v neznamem novem dome bezna samonabijeci pistole. Jednou rukou oteviras dvere, druhou rukou drzis pistoli.

    Neco o me: Tematu se venuji dlouhodobe, vlastnim mmnt 14 strelnych zbrani, nastrileno s tim mam nesmysl, nastudovano taktez. Co se brokovnic tyka, vlastnim Benelli M4, coz je legenda na poli samonabijecich brokovnic, ale jeji limity znam. Mam ji rad, ale kdyby na to doslo, sahl bych po jinych mych zbranich.

    Reklama: Pripadne si o zbranich muzete jit pokecat k nam: [ PALNÉ ZBRANĚ - Nemoderovaná diskuze - JZD zase prekopava ex-IDF Tavory na semi. Zvrhla část mého já říká "me gusta". ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vyrabim doma... po letec. Pistole je k umravnovani hlodavcu (smrt) a psu (ulek)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    VyNiKaJiCi!!!!

    Na konci vlády by Putinovi mohlo jít i o život, řekla expertka v Rozstřelu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/podcasty/salminen-rozstrel-putin-rusko-o-zivot.V200227_134008_idnestv_vov
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Shrnuti (stehuju se do hor, okolo baraku 80% lidi bez rousky)
    Rektor karlovky napsal, ze mame okamzite rozvolnit, jinak zkrachujem... ze treba Svedsko a Japonsko zadny regulace nema a jsou v pohode. Tak dnes zavrelo Svedsko a Japonsko se na to chysta.

    Tyvole/ jedno video na youtube staci zkouknout, kde se jasne rika, ze to, ze nekdo ma 60 pripadu a jiny 6000 neni o tom, ze by ten z 60 byl na tom lip, ale ze je o 10dni pozpatku...

    Jestli rozvolni (a Pimprdla, eeh Primula uz chtel) tak se stehuju nekam do hor a beru sebou zbrane a kdo mi vstoupi na pozemek, do toho udelam diru

    Babis ho nastesti serval jak maleho psa (a ma u me dalsi +body)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ha, to vlastne odpovida, vratime se i moralne do 1980
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Nicmene za me je logika jasna, lepsi umrit pozdej nez hned (pujc si prachy ted, a at to z tebe pak vymlati)...

    Navic kdyz schudnou vsichni, tak co, skrtnou se nuly?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ona ta epidemiologie tam ma to cislo R, ktere nam taky muze rikat, ze kdo ma dnes 60 pripadu, a jina zeme 6000, nemusi byt metodicky lepsi a zvladat to lip, ale je X dni za tim, s tim vysokym cislem.

    Viz Britanie, ktera jeste ani nevi, co si zpusobila, nebo Svedsko, ktere se ted 3tydny muze modlit a tupe zirat na exponencialu zpusobenou vyvojem do vcerejska.

    Jinak prej se nekde napsalo, zdroj nemam, ze CZ spolecnost je promorena asi v 1%...

    Otevres? Umres. Nechas zavreno? Taky umres, jen v prubehu pristich par let.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Je “legracni”, jak rychle nazory typu “ne vyjmecny stav” zastaravaji, screenshot z dopisu rektora Karlovky Zimy.... a proto dnes zavrelo Svedsko a Japonsko vazne uvazuje... to je jasny, pac je to hloupej napad

    Máme poslední možnost zatáhnout za záchrannou brzdu, píše ve výzvě rektor Univerzity Karlovy Zima | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...sledni-moznost-zatahnout-za-zachrannou-brzdu.A200406_161608_ln_redakce_eve

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Zdroj


    ČLK > / ČLK / Aktuality / Otevřený dopis prezidenta ČLK předsedovi Ústředního krizového štábu
    https://www.lkcr.cz/aktuality-322.html?do%5BloadData%5D=1&itemKey=cz_100058
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Otevřený dopis prezidenta ČLK předsedovi Ústředního krizového štábu
    06.04.2020 | PREZIDENT
    níže naleznete celou tiskovou zprávu
    „Přirozené promoření populace“ virem Covid-19 je nebezpečná iluze a hazard s životy desítek tisíc nevinných lidí

    Vážený pane ministře,
    obracím se na Vás jako na předsedu Ústředního krizového štábu formou otevřeného dopisu s naléhavou výzvou, abyste nedopustil překotné rozvolňování opatření, jejichž účelem je bránit šíření infekce Covid-19.
    Dovoluji si připomenout, že naše chronicky podfinancované a personálně zdevastované zdravotnictví není schopno zvládat tisíce pacientů v závažném zdravotním stavu. Zároveň upozorňuji, že ujišťování ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, že zdravotníci jsou údajně dostatečně vybavení potřebnými osobními ochrannými prostředky, se nezakládá na pravdě. Zdravotníci dostatek potřebných účinných ochranných prostředků stále nemají a řada z nich stále pracuje v naprosto nevyhovujících podmínkách. Důsledkem toho je prudce rostoucí počet nakažených v jejich řadách.
    Díky rychle zavedeným opatřením omezujícím mezilidský kontakt, která Česká lékařská komora podporovala a podporuje, se nám s notnou dávkou štěstí zatím daří rychlost šíření epidemie a tím i nárůst těžce nemocných pacientů jakž takž regulovat. Jde však o velmi křehkou rovnováhu, pro jejíž udržení je důležité disciplinovanost, vzájemná ohleduplnost a slušnost nás všech.
    Pokud je mi známo, tak ve světě neexistuje žádný příklad země, která by zvládla „přirozené promoření populace“ bez obrovských ztrát na lidských životech. Právě naopak. Příklady explozivního nárůstu nemocných a mrtvých v Itálii a ve Španělsku, tedy v zemích, na které epidemie udeřila takřka bez varování, jsou dostatečným mementem. Poučením však může být také kritická situace v USA, kde administrativa zareagovala pozdě, nebo ve Velké Británii, jejíž vláda závažnost infekce z počátku bagatelizovala a nyní se ukazuje, že na razantní opatření prakticky již pozdě. Rovněž Švédsko, známé svým liberálním přístupem, začíná potřebná opatření zavádět.
    Pokud někteří členové Ústředního krizového štábu, například pan profesor MUDr. Prymula, disponují jinými informacemi o způsobu šíření viru, míře nakažlivosti a závažnosti infekce včetně její smrtnosti dle věkových kategorií a přidružených onemocnění, než těmi, které jsou veřejně dostupné, pak je jejich morální povinností tyto informace zveřejnit. Pokud však neexistují důkazy o tom, že infekce Covid-19 je řádově méně nebezpečná, než co vyplývá z veřejně dostupných dat, pak úvahy o „přirozeném promoření populace“ nemají opodstatnění. Populace se totiž „promořuje“, avšak díky naší společné snaze naštěstí zatím zvládnutelným tempem.
    Z odborného hlediska by bylo možné uvažovat o rozvolnění protiepidemických opatření pouze za předpokladu, pokud by se prokázalo, že významná část populace v České republice má proti infekci Covid-19 protilátky a že ji tedy ve skutečnosti již prodělala. Splnění tohoto předpokladu však zatím nic nenasvědčuje a průběh epidemie v zemích jako je Itálie nebo Španělsko svědčí naopak proti takové spekulaci.
    Vážený pane ministře, jakýmkoliv změnám v protiepidemických opatření musí předcházet především odborná diskuse a účelnost případných změn musí být podložena důkazy. V opačném případě by se jednalo o nezodpovědný hazard. Je třeba si totiž uvědomit, že špatné rozhodnutí způsobí explozivní nárůst počtu nemocných a bude nevratné. Ekonomické aspekty krize jsou jistě důležité, ale zdraví a životy mají cenu vyšší. Chybné rozhodnutí, které by bylo nevratné, by totiž znamenalo prakticky rozsudek smrti pro desítky tisíc našich spoluobčanů a pro stovky zdravotníků, kteří se snaží ze všech sil pomáhat nemocným.
    Věřím, že společně to zvládneme, a právě proto Vás prosím, abyste se vyvarovali zbrklých a odborně nepodložených rozhodnutí. Jde o životy nás všech a o životy lidí, které máme rádi.
    V Praze 6. 4. 2020
    S pozdravem MUDr. Milan Kubek – prezident ČLK
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A my o vlku... dnes to znova zakazali az do 11.5. Takze nejblizi termin 16.5.

    Chjo!


    (Pozn pro mne:


    16.5. Ve 12:40... so much to do roka a do dne. Dnes to zakazali znova :/ doklady donest 12.5.

    )
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Clovek ma dojem, ze Cesky Rozhlas cte nyx... shanel jsem moznost svatby skoro tyden, asi jako ffp3 filtr, a taky to neslo. Tihle jsou na tom jeste trochu hur


    http://irozhl.as/9B5
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Neco k Ruskemu stavu veci:
    V kratkosti, meli rozpustit nouzovy fond a investovat do soc programu a infra, ale fond narusta jen pri barelu za 42minimalne
    Prodrazuje se jim dolar jak pada ekonomika a Putin to mozna neustoji

    Ceny ropy se rekordně propadly. Putin se kvůli tomu nemusí udržet u moci - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ni/ropa-cena-pokles-putin-rusko-investice.A200302_114848_eko-zahranicni_mato
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Shotguns don't suck for Home Defense!!
    http://www.youtube.com/watch?v=CiHHgjaR0TI
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zakaria tvrdi, ze ropa muze jit az na 10$/barel, pricemz Rusku se ropa vyplaci nejdriv pri 60$/barel, a nekterym amikum prej 30$/barel z brdidlic... kazdopadne dnes je barel za 33 a vcera byl za 20. Zakaria tvrdi, ze ropa muze jit az na 10$/barel, pricemz Rusku se ropa vyplaci nejdriv pri 60$/barel, a nekterym amikum prej 30$/barel z brdidlic... kazdopadne dnes je barel za 33 a vcera byl za 20. Pokud zkrachuje Rusko, co myslite, ze se stane? Porad se ptam na ty tanky, ja jen, ze budou mit vcelku levnou dlouhou dojezdovou vzdalenost.
    Fakt tady zustanete? To nebude na brokovnici pod posteli, to bude na honem zdrhani do ... pryc.


    Mmchodem id NOHOUS-uv bot na nakup ffp3 v podobe nano-satku od respilon funguje. Poradnik trval skoro tyden, ale mam jich 8, o jeden min, nez potrebuju. Vcera zdrazili o 4€, ale cena je porad kolem litru.

    Chce od vas: adresu, jmeno, telefon, email.
    Jeho bot to “naklika” a vam prijde email na platbu primo od respilon (jo, checknul jsem hlavicky a metadata), zaplatite a dojde na zadanou adresu.

    Byl jsem 4.v poradniku, kolik lidi ma ted, to nevim. Dostal ve vir Byl jsem 4.v poradniku, kolik lidi ma ted, to nevim. Dostal ve vir auditu -12, co jsem naposled koukal, uz tam moc nelezu, zoravy umim cist sam, a nic jineho tam moc neni

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zakaria tvrdi, ze ropa muze jit az na 10$/barel, pricemz Rusku se ropa vyplaci nejdriv pri 60$/barel, a nekterym amikum prej 30$/barel z brdidlic... kazdopadne dnes je barel za 33 a vcera byl za 20. Pokud zkrachuje Rusko, co myslite, ze se stane? Porad se ptam na ty tanky, ja jen, ze budou mit vcelku levnou dlouhou dojezdovou vzdalenost.
    Fakt tady zustanete? To nebude na brokovnici pod posteli, to bude na honem zdrhani do ... pryc.


    Mmchodem id NOHOUS-uv bot na nakup ffp3 v podobe nano-satku od respilon funguje. Poradnik trval skoro tyden, ale mam jich 8, o jeden min, nez potrebuju. Vcera zdrazili o 4€, ale cena je porad kolem litru.

    Chce od vas: adresu, jmeno, telefon, email.
    Jeho bot to “naklika” a vam prijde email na platbu primo od respilon (jo, checknul jsem hlavicky a metadata), zaplatite a dojde na zadanou adresu.

    Byl jsem 4.v poradniku, kolik lidi ma ted, to nevim. Dostal ve vir auditu -12, co jsem naposled koukal, uz tam moc nelezu, zoravy umim cist sam, a nic jineho tam moc neni

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jakoze manipulace vysledku, trackovani?
    Jo jo vzdyt je to pro dobrou vec, jsn se trochu bojim, kdo, ze hlida hlidace.

    A vubec Buh prece

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Uff: chtěl jsem kvůli vývoji najít na googlu (ano, moje chyba že jsem nepoužil kachnu) něco o CPAP maskách, a vyskočilo na mě tohle:
    A pak po mě stránka chtěla přístup k poloze ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam