LAUNCHER: O x-sightu vim, par let z5 z toho bylo v USA hrozne halo, pac na Defconu/Blachatu nebo jine konfere, tak si hrozne uzil predvadcku nahackovaneho datoveho prenosu ;)
Ale strilet rejsky/potkany, a ze jich je, takhle na dalku, tak to mi pripadne vysoce vtipny. Ja proste ciham, zapalim si dymku, sedim, natazeno zajisteno. Na 2-4m jej dam temer vzdy. Zaprve jsou to oprskle mysky, za b nemaji abstraktni predstavivost, ze vzdalenosti kam nevidi, dopadne meteorit. Jako lidi, nekteri ;)
Potkana bych to kratkou asi nedal, vetsi operenec taky odleti.
16J ... uvazoval jsem, jak moc by nekde na celnici vadila vzduchovka, ktera by tohle prekracovala. Ale to je jen ... uvaha.
Blby je, ze zbrane ted neni kde koupit, jak maji zavreny kramy, jakoze kamenny, moc neposilaj ani pres net (sipy do kuse, vzduchovku ani nevim, zda bych takhle kupoval)... proto jsem tady psal, ze bych sel po zbranich, jako jedne z veci zanedbane castecne ve vybave, pac jak je videt, u nas kramy s munici a zbranema na netu vubec (nevim o zadnem zbrane & strelivo, co by sel ukecat na nakup zbrane A,B online, a to i kdyz budu mit zazadano a povoleno, potazmo do 10 dnu nahlasim)...
Dalsi vec je pak samo znarodneni legalne drzenych zbrani v pripade problemu.
Ale jasny je fakt: ze pokud nemas zbran pred-problemy, v dobe problemu fakt uz ji nekoupis (viz ted)
Jinak za detailni postupy vyhodnocovani vhodne vzduchovky dik.
Puskohled mam opticky, na kusi, a vcelku to jde i bez stavitelne casti pazby, mam ji zastrilenou na 40yardu, pac si s tim nemam kde hrat... 60m zahradu proste nemam, a treba do 200m bych cekal ranivy efekt, coz fakt nechces. Jednou jsem jako blb vystrelil po balisticke krivce ze 100poundoveho olimpijskeho reflexniho luku a cca o 200m dal to proslo taskovou strechou a sip zkoncil v podlaze pudy.... sousedum. Bojim!
Ma to 175poundu/300fps a melo by to tak nejak tesne dat divocaka, ale proste s tim neni kde strilet. Zkus najit 200m strelnici, kam te pusti zastrilet kusi ;) myslim v Ostrave. Pro pistolniky jsi nezvykla blbost, pro lucistniky jsi pistolnik, a nezvykla blbost ;)
Za postrehy dekuju, libi. (Mmchodem v postrave je problem i se strelnici na broky, coz uz me dost prekvapilo)