• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

[[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

[[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

Internetová jazyková příručka

http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Jeste by me zajimala jedna vec, jak se vetrovky chovaj, kdyz se meni teplota. Nekde jsem uz v nejakych recenzich zahlid, ze je to znat. Zas jestli sebou clovek taha lahev s 300barama, je to uplne fuck.

A vubec : pokud fakt nekdy bude post apo, asi se fakt nebudu tahat s 3,8kg vzduchovkou/vetrovkou, ale v kapse budu mit neco .22 (Izraelci by mohli vykladat, pamatujete si nekdo ty vystrileny Mnichovsky olimpijsky hry? Nevim, co zustalo z blbecku z Brigady Cerny Zari, ale ukazalo se, ze .22 se bezva hodi na zabijeni slabsich soudruhu treba v Italskejch cinzakach a lovit s velkoraznym revolverem je uplnej ulet ;) a na zadech kalacha nebo spis v.58 (a prinejhorsim zcivilneny vz.26, ktery neumi davku jen do te doby, dokud nemas kus kobercovky/klic, navic neni daleko;))

Tahat dnes plnokrevnou pusku je pro typ lidi, ke kteremu bohuzel nepatrim, takovi to, jak nekde den a pul sedis, pak se trefis. I kdyz u mysi me to bavi, jenze neni post apo, teda pro me, pro mysi vcelku jo.

Vlastne vubec neverim, ze se kdy dostanu do situace, kde bude vykona zbran potreba aniz bych ji musel fasovat... hlavne jak? Docela jsem resil i Slovaky za valky v horach a byli uplne bez sance, pac je nekdo prasknul. Na gestapu, ne kulkou. Ze by na Hane? Nebo v Beskidech? Keep dreaming, pokud se to pomrda...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Dobra recenze. 11 + optika. Pokud se rozrostem o revolver “do kabelky” .38 a pusku, ktera tech “diabolek” strili i hrst najednou, je Hunting Carabine v poradniku (ale Adela me prerazi, to, ze vyplazla 7k za respilony + litr za kudlu a litr za sekeru + 2litry za oseni, motiky a podobne, a ted da jeste 15k za palne bez strelnice a munice, nese vcelku tezko... i kdyz jsou to moje prachy, jenze vis, jaky by za to byly satecky? A kytice, a uces, a hlidani pro deti pozvanych, ... nastesti “jsem na hube” jak sama rika... jen se trochu bojim, ze dostanu pazbou, v lepsim pripade (a to jeste nevi o barelech na vodu ;)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Recenze z CR od lidi co tomu rozumi:

Air Arms TX200
    https://www.fieldtarget.cz/ru/37-recenze/pruziny/55-air-arms-tx200.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Hele radil bych stlaceny vzduch, ale pores si kompresor, at mas dost vzduchu a nemusis si nekam jezdit plnit lahve.

Jestli to nutne musi byt pruzinova, protoze postapo, tak mrknout treba na TX200 opet od britskych Air Arms. Ale nevyznam se v tom, doporucil bych poradit se s odbornikem, jak jsme se bavili minule.

Squirrel hunting with an Air Arms TX200
    https://www.youtube.com/watch?v=ALLzf180tJ8
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem na zajice jsem nikdy nepytlacil, asi to bude zas jen zakrmovanim a pak pic zajaca do vazu, ale nikdy jsem to nezkousel.

Kury je veskutecnosti nejlepsi oslnit nebo ozrat v chlastu namocenym zrnim. To jen sbiras, skoda rany.

Ale zajice neznam.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: souhlas, spis me zajimalo, zda jsi to daval nekde pres peri ;) ja mel vzduchovku na sovetsky samopalovy “nastrelovaky”... jenze pak odesla bratrzska armada. Slavku s lepsi pruzinou jsem nemel, zato prak v bazantnici ve spojeni s baterkou... no ani se me neptej, jak to vim ;)

Tzn ty 16J proste opominout, jit po pruzinach aspon 5,5mm; ja se u tech vetrovek proste bojim tesneni, a zas jako .357 eh ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Vzduchovka obecne je zbran, ktera se, nevim proc, mezi prostym ceskym lidem neuveritelne podcenuje.

Pritom uz za Rakouska, byla tahle vzduchovka normalni armadni zbran, podle wiki to zabijelo az do vzdalenosti 125 - 150 yards, pri 159 J:

https://en.wikipedia.org/wiki/Girandoni_air_rifle
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Pujde to uplne v pohode.

Ptacci si svitorili, ze spousta mistnich vzduchovek na stlaceny vzduch jde tezce pres 16J.

Akorat na humanni zabiti te slepice bych doporucil vetsi prumer nez nejrozsirenejsich 4.5mm. At to ma rychle a netrapi se.

Ostatne drive se na vesnicich se vzduchovkami lovili napr. zajici - postacila uprava pruziny v "ubohe" Slavii 631. Neptejte se me, jak to vim :-)

Napr. (omluvete debilni video, ale na demonstraci postaci):

Pellet Gun vs. Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=CqWMg0YyiKc
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Moje jsou z OBI. Takove ty velke plastove, bile - lehce pruhledne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Launcher: mmchodem zkousel jsi nekdy vzduchovkou/vetrovkou oddelat slepici? Podle me to s tem 16J asi nepude, ale lehne aspon a necha si uriznout krk?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ze ja se ptam ;)

Plastový sud na vodu, 220 l - Obalové Materiály
    https://www.obalove-materialy.cz/sud-na-destovou-vodu-220-l

Ale stejne by zajimaly ty zdroje “za hubicku”; potrebuju 4-7 kusu, ke kazde ryne, a tohle uz se prodrazi na cenu stredne kvalitni vetrovky
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Nejake doporucene misto na ziskavani sudu? Nesmej byt od neceho moc zleho, arzen, olej, ... da se takovy sud vlastne dnes koupit?
    Ideal je asi takova ta kovem opletena plastova kostka, ale treba na zalivani nic moc.

Kde se schani barely? Idealne za cenu bezne palety, tedy nekolik za dobrej chlast, nebo tak.

Ale i nakup offiko bych zvlad, jen jsem to snad nikdy nikde nevidel...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja tu bandu slovenskych paranoiku fakt nemam rad, pac moc krici a vubec, proste se chovaji, jakoby existoval vzdy jeden nazor, coz neni pravda, uz na nastrojich je to videt, klesti existuje spousty, kazde k jinemu; revolver neni brokovnice, jeden nuz je hezky na vetsinu, na zbytek chces neco jineho, snad jen ta sekera je dost univerzalni, abys s ni prezil i jadernej vybuch (proste ji nastavis na plocho a schovas se za ni).

Jak rika Adela “ty se pripravujes na konec sveta, ale kdo rika, ze prezijes prvni impact” (a ma pravdu)

Kazdopadne kluci shareujou nejaky clanky o hydru, zkousel jsem par pokusu a zjistil, ze jedine “levne a dostupne” na konci sveta jsou houby, ktere od te doby pestuju, modifikuju a delam z nich i potencialni vymenny artikl (pokud uz by byl konec sveta, takovej ten, jak se uz a zaroven jeste strili, tak ze Sarajeva jsou poznatky, ze chces byt medic a vybrat nejblizsi palirnu s chlastem, za ty dve veci vymenis i zenskou, kone a pusku).

Kazdopadne juraj a hydroponie (je to drahe na energie a chemikalie, ktere neumim obnovovat, ale nouzovka pres zimu... budiz. Nebo na mnozeni oseni...

(Po letech jsem letos pripraven sazet desitky kytek konopi... proc? Pac to roste samo a muze to mit cenu, a poroste to na devitkach mist. Sam to nehulim, ale tabak v kouritelne podobe, nebo koku, tady dost dobre nedam)

https://www.3dgarden.sk/
    https://t.co/6RddQC4kVR?amp=1

Jinak komentar pd d-fens (a ja dodavam to, ze mi cov19 umoznuje vyrazne rozvyjet me konicky, hledat nedostatky v priprave, nakupovat levnej, nerozhazovat prachy, vazit si kazdeho zasazeneho semena, vyhodnocovat... ja si hraju na Den Trifidu, a zcela umyslne):

Pravda o nCOV-19: zfalšované statistiky, souboj epidemiologů s imunology, mediální hysterie – D-FENS
    http://dfens-cz.com/...v-19-zfalsovane-statistiky-souboj-epidemiologu-s-imunology-medialni-hysterie/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Divny broky? DIY?

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    No nekrm to, zejo

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zoja a dalsi nasi psi v “Zone” (Hadinka, Libava)

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    So much to “duben, jeste tam budem”

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Jedu ideal 24 baliku balene vody, FIFO system. Nejsem si vubec jisty, ale odhadl bych nasi spotrebu na 4 baliky na tyden...? Takze tam nebudou dele nez 6 tydnu. Meni se to, jak deti rostou. A ted vic, protoze karantena a jsme doma.

Rad bych naucil rodinu na piti filtrovane kohoutkove vody, ale zatim takhle.

K tomu mame par sudu s uzitkovou vodou. Ty sudy byly prazdne, ale kdyz vetrim problemy (poprve se stalo ted), tak je naplnime.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak co se nouzoveho zradla tyce, uvazoval jsem, ze v pripade nutnosti bych asi sned i rozmocene psi granule. Ale jinak pes je v survival situacich problem, pokud mu nejsi ochotnej sundat treba jineho psa. Strasne to zabira misto v batohu. Zoja ma 30kg a potrebuje minimum pul kila na den, v normalu spis kilo. Takze to co ja sam pro sebe navazim na kilo az dve a vydrzi mi to pri uskromeni tyden, mozna i dyl, to ona sezere za den az dva.

Pes je pro survival situace desne draha hracka, alespon tak velky jako barzoj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam