LAUNCHER: Tohle je nazor se kterym mega souhlasim. Spousta lidi se mi divi, proc mam kazdej hrnek jinej, proc mam nabytek poskladanej z ruznych kusu a pulka ruzne “zrobena”. A mam to presne z tohohle duvodu, ze dobre veci chodi v zivote postupne. Treba s fotakama jsem to tak mel, zkousel jsem kupovat podle recenzi, a vetsinou to zkoncilo prodeje, a mam treba i horsi “technicky” kusy, jen proto, ze maji nejakou specifickou vlastnost, ktera se treba v zadne recenzi neobjevuje, a treba se i tezko popisuje.
Chce to proste zkouset, menit, prodavat... nejde si veci moc pujcovat, ono to trva, nez clovek vi co chce. Uz se mi i stalo, ze jsem se vratil ke kusu, co jsem prodal, kvuli nevyhodam, jenze pak jsem zjistil, ze obdobne veci nemaji treba byt jen jednu vyhodu, a nevyhody, ktere jsou pro me killing.
Takze proste obmenuju, jak jsou penize, prilezitost a podobne.
Ted je to tezke, mam na krku barak v Olomouci, kde bude potreba predelat energie (plyn a elektrinu), natahnout jinak vodu. Do toho svatba a do toho mi zkrachoval hackerspace, po kterem mi zustalo cca 100k minus.
Navic mam ted obdobi, kdy treba zrovna foceni me nebavi, pac docasne nejsem na lokacich, co me fotit bavi (snazim se fotit umirajici stavby, nez se rozpadnou, nez je ztrhnou... krasu ticha a industrialni archeologie). Tak nejak si pripadnu, ze za posledni pulrok jsem neudelal nic. Ale vim, ze jsou to cykly.
Jak ruzne porizuju veci, treba na survival, snazim se je pouzivat, znat jejich limity, jednou za cas vytahnout i veci, co nedelam rad (horolezeni), jen abych nezapomel, nezakrnel.
A tak nejak se mi vsechno roztristilo.
To se zpravi.
Ted zahrada, z te mam hroznou radost. Patri to k jaru, zas pak v lete neni moc co resit a pujde vzit psa a vyjet, treba prozkoumat Jachymov...
S nosenim je to tak, ze ja moc nosit nemuzu: v praci mam ram, resp je tam prisny zakaz (delam v extreme security zone, pac banky, vyrobci energii, posty,...). Takze bych musel byt schopen odkladat na cely den, coz je vubec.
O weekendu, kdyz nekam lezu, tak zas nemuzu palnou mit proto, ze je to vetsinou ilegalni vstup na cizi pozemek, a zkoncit honicku s ochrankou, nebo nedej policajty s palnou na pasku... ta predstava me vubec netesi, navic uz na to jsou sakra horsi paragrafy, nez kdyz me tam chytej s nozem (uz jsem zahazoval z toho duvodu i jen boxer, ackoliv je vlastne legalni).
Takze palna je pro me tricky, a zas mit jen ulozenky je taky blbost.
Takze si zastrilim vlastne jen z vz.26, nekolika glocku v ruznych razich, nezcivilnene 58ky a podivnosti jako Tokarev a Makarov + K100.
Strilim s vojakem ze Slovenske (Ludove ;) Armady, jezi na mise (jezdil), nejlepsi historky z Golanskych vysin... kdyztak dam k dobremu, jak posvitili na pevnost-skalu tim svetlometem co je treba na davy, a vyslouzili si 30m perimetr okolo bvp az na zakladnu (a tak)...
Na podzim jsem si udelal kamarada, co sbira brokovnice, a jsme domluveni na strelnici, uz od podzimu... no.
Takze reju zahradu, hazim noze, varim, a na SK nemuzu (ac tam mam 13letou dceru), na strelnici tady nemuzu, pac nic nefunguje... a o zbranich napul snim, pac ... musim zavolat urednici kvuliva svatbe...
Jinak palnou nemuzu nosit moc ani proto, ze jednou za cas piju, coz se vylucuje, stejne jako rizeni.
Ale zatim, co jsem si umanul, to jsem si splnil, a ta brokova strelnice je blizky cil....