Ad peprak a sebeobrana (a je to mega hloupa historka, uznavam, ale ma to mnohe kvality bitek, co je lepsi ukoncit bolestive, ale nedestruktivne - a ano, stydim se, mel jsem jen zustat stat):
- spolubydlici a ma ex vcela orezala 3hromady rosti vysoke jako clovek, s tim, ze dnes prisla s tim, co hodlam delat, aby ji to nezavazelo na pozemku, kde cvici psy
- ja: nanos to kolem ohniste (pomuzu) a za cca mesic se to prubezne spali (mj.potrebuju popel prosti slimakum)
- prej ne, prej to nasype na cast zahrady, kterou jsem loni za pomoci souseda zbavil lianovite popinavky a asi 1,40m kopriv. Samo ne dokonale, ale za cca mesic jsme na tom 6x10 udelali vcelku hodne prace, a on si tam pak postavyl novou cast baraku, kde je okno od deti s pokoje (dal jsem mu za pomoc 2 drahe flasky whiskey, pac cistil nase, i kdyz i pro sebe)
- kdyz tam dnes nanosis 3x3 a to 3x hromadu rosti, tak za 3 tydny to proroste koprivami, a hlavne lianovitym psim vinem... v pulce leta s tou hromadou pohnes leda benzinem a zapalovacem
- chvili se s ex-hadam, ze ten mesic to kolem ohniste vydrzi a bude ubyvat, jinak mi znici aspon sezonu prace a nasere souseda
-kdyz uz na me zacina jecet, at se jdu podivat, kde vydim kua na pozemku koprivy, a dojde k mojim zahonum (posledni 2 tydny takove prace, ze jsem obcas nemoh dalsi den chodi, zdobene hromadamy korenu kopriv po kolena) -a kricela po me, ze na pozemku zadne koprivy nejsou, ukazujic 2dny prehazovany kompost (zahon na hrach a maslove dyne)
- neudrzel jsem se, vytrh jsem zapomenutou (ne, nezapomenutou, ale dnes jsem nemel naladu na krumpac) jarni koprivu, a prilozil (placnul) jsem ji ji na zada) (deeskalace, kurva, deeskalace - jenze je to byvala, navic takova, ze jeji bratr mi rikal - nelez za ni, ona je tvrdohlavy general, a mel pravdu)
No tyvole nasledek:
Poodesel jsem kus dal, s tim, ze takhle vypadal pozemek loni cely (proste kus zeme, na kterem 20 let nikdo nedelal nic, nez zahazoval odpadky):
Jak byla v razi, vzala me pesti, nebo loktem do xichtu (takze mam po 4. Prerazeny nos;))), pak do me chvili kopala a mlatila me do hlavy lokty a pestmi (dluzno podotknout, ze vazi o 1/3 vic nez ja)
- i bych ji ubalil, ale ja holky biju jen, kdyz maji nuz (viz bivala manzelka, a storka, jak jsem dostal doma nozem)
No a tak jsem ji v ramci de-eskalace podrazil nohy, a jako v dzudu jsem ji hodil do tech poslednich jarnich kopriv, ktere jeste na pozemku “nejsou”
Ravda, moh jsem si odpustit tu utrzenou hrs, kterou jsem ji pridal do oblivceje a za tu se stydim, ale uz to bylo v bitce, a jsem velmi rad, ze jsem ji ani neprastil, ani nekopal, a v pravde, kdyz bych nepouzil ty prvni koprivy do vystrihu, vlastne nechapu, proc po me musela jecet.
Vzdyt zadne koprivy na pozemku opravdu skoro nejsou. Po 3 letech prace, by bylo aby byly.
Tolik k boji u ktereho jsem si jisty, ze mel smysl, ale rozhodne stacila trocha bolesti, na to, aby ustal.
Zlomeny nos zas az tak neboli (zavazi, to jo) a na trochu kopriv nikdo neumrel.
Je to ten druh boje, ktery, kdyz se stane v kuchyni, muze z nej byt vrazda.
Proto odmitam nejdriv instinktivne pouzivat zbrane, proto tvrdim, ze vetsina mojich boju zkonci zlomeninami, a me to staci.
Aspon nemusime resit, kdo byl v pravu, pac oba ziji, a to je dobre (a ano, byl jsem v kanadach a ano, mel jsem na opaku nuz a po ruce drevene prkno. A stejne vim, ze nejtezsi bylo zastavit vztek. Kdo ma akcni bejvalku, tak vi o cem mluvim... kdyz by bela poleno ona, v dany moment, sel bych k zemi. Tim jsem si jistej.)