• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jop a MSK se tim nechlubi, ale armada pomaha i v socialnich sluzbach.

    Na Vidnave (minule urbexy, co jsem daval), tak jsme jeli kolem polske cary, Polaci maj zaparkovanej nejakej “ZIL” krizem pres cestu a stoji u nej vojacek bezezbrane, a to na skoro cemkoliv. Pres pole by to slo, autem vubec.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: "vzduch je prej jak novej, bez prumyslu" - hele, vyjdi věčer někam kde nepálí lampy, a podívej se na venuši - tak jasně a čistě jako v posledních týdnech jsem ji v životě neviděl ...
    OVERDRIVE: Na hranicích jsou kombinovaný hlídky AČR/PČR - jde o to že se tak nějak předpokládá že příslušníci AČR nemají ty zákony pro civil natolik najetý aby tam mohli být samostatně, zatím co u PČR je předpoklad že budou trochu víc v obraze (byť to teda v reálu často neni žádná sláva).
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    This hunger crisis, experts say, is global and caused by a multitude of factors linked to the coronavirus pandemic and the ensuing interruption of the economic order: the sudden loss in income for countless millions who were already living hand-to-mouth; the collapse in oil prices; widespread shortages of hard currency from tourism drying up; overseas workers not having earnings to send home; and ongoing problems like climate change, violence, population dislocations and humanitarian disasters.

    ...


    https://www.nytimes.com/.../world/africa/coronavirus-hunger-crisis.html?referringSource=articleShare
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sorry bil-li? Asi bych nemel psat pred prvnim kafem.

    Proste jako vzdy ignoruj formu, cti vyznam. Ale sorry, vim, ze to dehonestuje smysl mojich textu. Proto doufam, ze je cte nekdo chytrejsi a nekde to neco dela...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Richle = wow! Muj mozek dokaze plodit dobry slova ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Nesouhlas, asi existuje cast politiku, co tady zas chce Ruske tanky, s Velkou Svini v cele, ta cast asi neni mala, ale neresit potravinovou sobestacnost, potazmo obranu statu je de facto i de jure vlastizrada a v tehle zemi je jeste dost lidi, kteri bg si sakra richle vzpomeli na defenestrace.

    To je historicke: nemuzes “prazskou kavarnu”, “desinu”, “horniky” a a a... povolat do zbrane, kdyz o tom ani nevedi.

    Sak kdo z vas cet ustavu? Kdo z chlapu tady vedel, ze bil-li odveden, do armady musi do 60 i kdyz by se belhal o berlich a kricel “Na Belehrad”.

    Pac mi sakra nejsme obcane, vubec netusime, co znamena stat.

    Kazdy Brit, kazdy Amik a dokonce kazdy Ind ma nekde vlajku sve zeme, kolik Cechu vi o sve zemi aspon to, jake jsou jeji zakladni zakony? Kdo z nas/vas pije kazde rano caj (jo vim, tak pivo no) z hrnku s Ceskou vlajkou? Vzdyt ani k volbam nikdo nechodi, v politice nejsou nejlepsi a ti, co neco chteli a byli si ochotni za to sednout, v politice jsou ti posledni, co se jeste o neco zajimaji, a jasne, ze k vlastnimu prospechu.

    Ja vim, ze toho Babise tak nejak zvyhodnuju, ale vis co je na nem zajimavy? Jako jeden z mala Slovaku se po nocich ocividne uci cestinu, a zadny ze svojich podniku neprodal Rusakum, coz by treba Velka Svine udelal rad a hned, a Jarousek Tvrdik by pak pomahal...

    Ne, ze je plan. Prave ze NENI PLAN, vsichni cumi jak z gumy, ze treba existuje valka, hlad, nebo treba pravo, nebo taky krizovy stav. Vzdyt louky jsou prece tak krasne zelene a maly pivovar postavis za milion.

    No potece vodka, bramborova. A toho se sakra bojim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Vlastne by me furt zajimalo: kde jsou vsichni policajti? U hranic?

    Za posledni mesic jsem videl 2 policejni vozy v 300tis Ostrave.

    Pritom driv v getech chodili dokonce i pochuskari, po parku policajti na konich.

    Jsou na hranicich? Proc tam neni armada? Pac zadnou nemame?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nairobi - perla Afriky a jeji Silicon Valley, to se moc nevi, zaroven je tam obrovsky slum, ktery, kdyz nejaky lobisti povolili regulacema zakazane burzovni obchodovani s moukou, olejem na vareni a petrolejsm (chranene zakladni komodity), tak hlasilo tusim 400 tis mrtvych.
    Minimalni potravinova davka (dolar/den) stala v te dobe 4$/den... rychle to zas zakazali a cena se vratila, ale damage was done.

    Ted proste nebude dost toho oleje, cena vzroste i mimo burzu.

    Pokud skrachuje tezba ropy (coz uz se defacto stalo), staty typu Rusko, Venezuela, ale treba i Texas (i kdyz ten vic okrajove), ale take Iran, Irak.... proste pujdou srat.

    Vsoucastne dobe je 890milionu lidi pod urovni potravinove chudoby, ocekava se ke konci roku 1,2miliardy.... vyhledy jsou az na 2miliardy (to jsou 2/8, tedy 1/4 (lidi bylo v 2019 asi 7,8miliard...


    Zaroven panuje uz 2 roky bezprecedentni nedostatek vlahy + neustale stoupala hladina oceanu, kvuli prumerne teplote (buh sud, jak se to ted hejbe, vzduch je prej jak novej, bez prumyslu)... kazdopadne v 2050 se odhadovalo 1/3 Londyna pod vodou a asi 300 mio lidi jen v Bangladesi pod hladinou mori.


    Komu tohle nezavani valkou o zdroje, je slepy.

    Bud umrou vsichni stari, nebo se sezerem. Zacinam uvazovat, ze nevim u nejakeho problemu vubec nic (coz je presne to, co vime o covid-19, zato 2 svetovou uz jsme videli, konecne kdy byla prvni a Spanelska Chripka?)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Klesla, a to dost extreme. Nepracuje se na polich, nikdo nic nesklizi, vybijeji se stada, pac nikdo nespotrebovava masi. Nefunguje logistika jak ma (neni kam vozit na spouste mist).
    Nejvetsi obava je, ze nektere staty typicky Spanelsko vubec nezasadi/nesklidi.

    Odkud myslis, ze je 80% zeleniny na nasem stole? Spanelsko, kde si ted hraji na morove doktory.

    Jen unas chybi na polich uz ted 40tis lidi.

    Nemecko uvazuje, ze pro sezonni pracovniky otevre hranice, nevermind what.

    Pripravuje se u nas zakon o povinem assignmentu nezamestnanych na pole, uz se to i zkousi.


    Kdyz vybijes kravy, za jak dlouho mas dalsi?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Z tohoto infa jsem velmi prekvapeny a popravde i neduverivy.

    1) Ona snad v ramci COVID klesla zemedelska produkce?
    2) Mam to brat zaroven jako priznani, ze realne COVID krome lombardie zabil (a jeste zabije) minimum lidi a neklesl tedy pocet stravniku?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Jenze v zajmu soucasne vladnouci garnitury imho NENI aby stat fungoval. Optimalni je mit chudou masu z vetsiny na davkach, ktera je v permanentnim strachu a nejistote. Perfektni ovladatelny stado. Stadovitost tu byla silna uz pred covidem, ale ted je vyrazne citit ze se vetsina stada vydala do pohybu stejnym smerem ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dobre zpravy chodi po skupinkach



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mel jsem kamarada, ktery si kdysi u Brna hraval na Svedske valky. Vlastne to bylo neco mezi LARP-em a Living History.
    Jezdil na ty akce asi 10let, a kazdy zacinal jako poddany.
    Sebrali ti obleceni, dostal si platene kalhoty a kosili, provaz misto pasku, nuz a kresadlo.
    Starej se.
    Za 10let uz z nej byl slechtic.

    Co vsak rikal, ze prvni rok mu byla zima a nedokazal si vyrezat lzicku, aby tim slo jist.

    Muj otec (oba) nenavidel armadu. Hlavne taky proto, ze byla sice pod lvem, ale s hvezdou na cele.


    Tata byl chabrus a mel modrou, otec ne.

    Na jednom cviceni, kam musel, tusim ob-rok, tak mu ukradli pribor, ktery on si dovez. Jedlo se kusama kartonu, rukama, cim se dalo.

    V Bangladeshi jsem jed rukama... na rybi “gulas” nic moc, vam tak povim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A takhle to zacina... kazdy kdo byl odveden...


    Branná povinnost je povinnost občana plnit úkoly ozbrojených sil České republiky. Zahrnuje povinnost občana podrobit se odvodnímu řízení a plnit další povinnosti stanovené branným zákonem. ... Voják v záloze je občan, který absolvoval odvodní řízení a byl uznán schopným vykonávat vojenskou činnou službu.


    A takhle to pokracuje:


    Předně je třeba zdůraznit, že branná povinnost státních občanů České republiky po vytvoření profesionální armády z našeho právního řádu nevymizela a nadále trvá. Branný zákon z roku 2004 s ní nadále počítá a vztahuje se na všechny občany ve věku 18-60 let. I na ženy, a to zejména z genderových důvodů, zákon totiž aplikuje princip rovných příležitostí mužů a žen.


    Novela branného zákona | Ministerstvo obrany
    http://www.mocr.army.cz/...-pripad-hroziciho-nebezpeci--v-beznem-mirovem-stavu-se-nic-nezmeni-99157/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kdyz dochazely chemikalie a nebyly uz mesic rousky (prosinec a konec ledna), psal jsem o tom par “svim” poslancum, at uvali embargo. Dnes uz se vi, ze to delalo i BIS a nikdo je neposlouchal, natoz pak me.

    Ted docela vazne uvazuju, zda by v ramci oziveni ekonomiky, tedy jakasi kombinace hladovych zdi a stanneho prava, nebylo na miste zacit organizovat alespon cast civilu vojensky. Rekneme zatim chlapy.

    Stejne nemuzem makat, a vojna ma dost pravidel, aby to nemuselo za kazdou cenu porusovat karantenu.

    Sakra ne, nechce se mi ani dost malo. Ale myslim zas o krok az dva dopredu.

    Jenze to je kua politicky nepruchodne, uz ted pitomci mrci, ze rouska je zasah do osobnichvsvobod, pokud maj jit studenti socialnich skol slouzit do sluzeb k duchodcum a blaznum, porizuje si jich vetsina “modrou knizku” (Adela to organizuje a uz je z toho vztekla... je na tom videt, ze dnesni decka nemaj na vysokejch co delat. Neumim si predstavit doktora, ktery by i v prubehu studia odmit jit delat aspon zdravotnika, kdzto socialni pracovnici z povolani odmitaji prebalovat lidi? Coze?), a ted si predstav mobilizaci (a znova uvazuju, ze je na case si ji predstavit)... kolik chlapu do tusim 55 (nebo do kdy mame vsichni s perem brannou povinost) to vlastne vi, ze i kdyz byli na civilce, nebo se armade vyhli, maji povinost, a to jednim rozkazem. No question ask, no answer given.

    Studenti zkonci jen u soudu, za dezerci se ovsem muze i strilet.

    To bude legrace, jestli to fakt bude potreba.

    2-3 kroky dopredu. Zatim dobry, jen aby pak nebyl dalsi Riebentrropp-Molotov, ze to hobiti zas zajebali, a misto statu zachranovali oblibene hospody.

    ...


    Jen si tise snim, a ty sny jsou cim dal tim vic.... potlucene.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Zil byl v Japonsku jeden buddhisticky cisar, pod tresty smrti (oko za oko) zakazal lovit zvirata.
    Jeste tricet let po cisarove smrti trpelo Japonsko hladomory, kvuliva premnozene zveri.

    Ale tuhle pohadku uz nevykladam poprve, ze? Jen me vzdy nuti premyslet, co je vlastne dobre. No kdyz nic, tak chleba s maslem, pamatuju, ze babicka mazala obe strany krajice. Adelina babicka zas ma vsechna raminka stejne (ja teda taky, ale z jineho duvodu)... vsechna raminka stejne? Vezmes saty do naruce a utikas.

    Zdaji se mi divne sny, ze neni kam utikat, ze nemuzu za svou dcerou, a kde sezenu mapu starychbprechodu, lajznu si les? Za ni, a pak kam?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak uz jsme na dvaceti, a jedeme z kopce :/, tzn i amici uz doplacej aspon 20usd za barel.

    Kdo rikal slovo krize, septal invaze a uvazoval, kde zacne horet nejdriv (ze by nejake ropne zasoby?)... nikdo nekonzumuje.
    Ha, tohle vsichni ti vegani a revolucionari telem i dusi chteli.

    Jenze revoluce pozira sve deti... deti.



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Furt to neni ten materialovy (pokud vim, ne vsechny maji jen magnety, v nekterych je pry i microchip, a tak...)

    EVVA 3KS Plus - Pick & Gut
    http://www.youtube.com/watch?v=79AL_luK2nA
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam